PUHTI triathlonryhmät alkavat syyskuussa

26.07.2020

Ykkösryhmä, Kakkosryhmä, Täysmatka ja Sohvaperunat! Eli kaikille triathlonharrastajille ja triathlonista kiinnostuneille löytyy treeniohjelma ja  PUHTI triathlonryhmä. Tule mukaan harrastamaan. Hyvä kunto ja hyvä mieli, se on parasta mitä liikunta antaa.

PUHTI triathlonin pääpaikka on Pirkkalassa ja jonkin verran yhteistreenejä on Nokialla, Ylöjärvellä ja Tampereella.

Syyskuussa alkaa kaiken tasoisille harrastajille PUHTI triathlonryhmät, tervetuloa mukaan. Neljä eri tasoista ohjelmaa eli kakkosryhmä, ykkösryhmä, täysmatka ja sohvaperunat. Eli varmasti löytyy juuri sinulle sopiva treenimäärä ja  sopiva tapa harrastaa triathlonia. 

Uinnista sen verran, että se on suurelle osalle harrastuksesta kyseleviä kynnyskysymys. Moni ei osaa lainkaan vapaauintia ja se on otettu huomioon PUHTI triathlonryhmien harjoittelussa. Olemme ottaneet asiaksemme, että vapaauinnin tekniikka opitaan hyvin jolloin triathlonharrastuksella on mahdollisuus jatkua vuosia ja vuosia eteenpäin, kun uinti on kunnossa niin siinä on hyvät kehittymisen mahdollisuudet ja uintitreenit sujuvat ilman takkuammista. Eli uinnista ei kannata olla huolissaan, se järjestyy kyllä. Viime syksynä PUHTI triathloryhmässä aloittaneista suuri osa ei osannut vapaauintia lainkaan ja nyt he jokainen uivat sitä niin altaassa kuin avovedessäkin eli lopeta heti se uinnista huolehtiminen. Opit kyllä, sinut opetetaan.

Yhteistreenejä on n. 2 kertaa viikossa, yhteistreenipäivät ovat maanantai ja lauantai. Lisäksi voi olla kolmantenakin päivänä ja päivä riippuu usein treenistä ja treenipaikasta eli voi olla arki-iltana tai sunnuntaina. Kaikki yhteistreenit on merkattu kuukausiohjelmaan. Aina ei ole mahdollisuutta tai halua osallistua yhteistreeniin ja silloin harrastaja saa tilalle omatoimisen treenin täydellisine ohjeineen.

Ykkösryhmälle, Kakkosryhmälle ja Täysmatkalle on yhteiset yhteistreenit siten, että kesto ja treenin teho on jokaiselle sopiva. Aina treenin alussa ja treenin edetessä ohjeistetaan hyvin kuka tekee mitäkin. PUHTI triathonryhmässä pystyt harjoittelemaan juuri omalla tasollasi olit sitten enemmän tai vähemmän treenannut. Sohvaperunoille on oma yhteistreeni.

PUHTI triathlonryhmässä saat paljon tietoa ja opastusta, aina kerrotaan  miksi milläkin tavalla harjoitellaan ja kun vain noudatat ohjeita niin kunnon nousu ja kehittyminen on taattu. Myös varusteiden (esim. pyörä, märkäpuku) hankinnassa opastetaan ja suosittelemmekin, että niitä ei lähdetä  omin päin hankkimaan jos kokemusta vielä ei ole. Aina voi laittaa viestiä ja kysyä kun kysyttävää ilmenee ja tässä lajissa sitä kysyttävää taatusti tulee monestakin asiasta. =)

Osa harrastajista haluaa osallistua triathlontapahtumiin ja osa ei. Kaikki tämä on ok PUHTI triathlonryhmässä ja haluankin muistuttaa, että triathlon on hyvä harrastus vaikka tapahtumiin ei haluaisikaan osallistua. Eihän esimerkiksi moni juoksua harrastava käy juoksutapahtumissa koskaan eli sama homma triathlonin suhteen, kisaat jos haluat ja et kisaa jos et halua. Kuitenkin halutessasi  osallistuminen vuoden 2021 Voimarinteen teräsmieskisaan sisältyy PUHTI triathlonrymässä harrastaville. 

PUHTI triathonryhmässä kehitytään omana itsenään ja jokainen omalla tasollaan ja vaikka ohjelma on kehittävä PUHTI triathonryhmässä ei koskaan kisata toisiaan vastaan eli harrastajien välistä kilpailua ei tässä ryhmässä ole ja mihinkään järjestykseen harrastajia ei koskaan laiteta. Kisailu tapahtuu triathlonkisoissa mikäli sellaisiin ilmoittautuu. Eli tässä ryhmässä kisailet vain omaa itseäsi vastaan.

Mukaan on mahdollista tulla myös etänä eli jos asut kauempana etkä pääse osallistumaan yhteistreeneihin ja haluat noudattaa ohjelmaa omatoimisesti niin se onnistuu kyllä.

Mukana olet kuukauden kerrallaan eli jos jossain vaiheessa tuntuu, että ei, tämä ei olekaan minun juttu tai elämään tulee muuta sisältöä syystä tai toisesta niin ilmoitat vain ajoissa niin seuraavan kuukauden ohjelmaa ja laskua ei sinulle enää tule. Eli ei pitkää sitoutumista.

Triathlonharrastus on parasta kun se jatkuu vuosi vuodelta sillä kehityttävää ja opittavaa on jatkuvasti. Ensimmäisenä kautena saa hyvän tutustumisen harrastukseen ja jo toisena kautena olet oppinut treenaamaan eri tavalla ja jokainen kausi opit uutta ja kiinnität eri asioihin paremmin huomiota ja kehityt ja kunto kasvaa. Puhtivalmentajan ja vahtipulmentajan omina tavoitteina onkin osallistua vielä ikäryhmään 70 ja siitä yli. Liikunta pitää pysyä elämässä mukana jatkuvasti mikäli tervedentila sen sallii.

Uinnin tekniikkaopetusta.
Uinnin tekniikkaopetusta.

2-ryhmä

Kenelle: Sinulle joka haluat aloittaa triathlonharrastuksen tai jolla on jo liikuntataustaa, treenata säännöllisesti ja monipuolisesti, kehittää kuntoa ja pitää liikunnan arjessa. Näköön, kokoon, ikään, tavoitteisiin katsomatta sopii kaikille liikunnasta kiinnostuneille. Kehittävä ohjelma siinä missä ykkösryhmänkin ohjelma, suurin ero treenituntimäärässä eli tässä ryhmässä on jonkin verran vähemmän treenitunteja.

Mitä: Yhteistreenit, päiväkohtainen kehittävä harjoitusohjelma joka kuukausi sekä motivointia, ohjausta, tietoa ja mikä parasta samanhenkisiä triathlonkavereita!  Mikäli haluat triathlontapahtumiin, tämä ohjelma vie sinut erityisesti sprintti- ja perusmatkan kisoihin.

Miten: Syyskuussa alkaa peruskuntokausi jolla aloitamme ja kehitys jatkuu läpi kauden hyvään kesän sprintti- tai perusmatkan 2021 triathlonkuntoon.

1-ryhmä

Kenelle: Sinulle joka olet harrastanut triathlonia aiemmin tai liikut säännöllisesti sekä haluat treenata tavoitteellisen ohjelman mukaan ja jos reilu treenituntimäärä sinulle sopii. Sopii ehdottomasti myös sinulle joka et halua kisata, mutta triathlon on se laji!

Mitä: Yhteistreenejä n. 2 krt viikossa yleensä Pirkkalassa, päiväkohtainen kehittävä harjoitusohjelma treenitavoitteesi mukaan. Mikäli haluat triathlontapahtumiin, tämä ohjelma tavoittelee puolimatkaa ja sitä lyhyempiä matkoja.

Miten: Syyskuussa alkaa peruskuntokausi jolla aloitamme ja kehitys jatkuu läpi kauden hyvään kesän  puolimatkan 2021 triathlonkuntoon. 

Täysmatka

Täysmatkalaiset harjoittelevat täyden matkan triathloniin (uinti 3800m, pyörä 180km, juoksu 42,2km) Kauden 2019–2020 täysmatkalaiset ovat tunnollisia harrastajia ja treenikausi on sujunut hyvin ja kehittävästi. Täysmatka heillä on edessä syyskuussa. Myös vahtipulmentaja Juha ja puhtivalmentaja Jaana harjoittelevat tämän ohjelman mukaan.

Täysmatka

Nimensä mukaan täysmatkaryhmäläiset harjoittelevat täyden matkan triathlontapahtumaan. Tässä ohjelmassa treeniä on eniten ja ohjelma valmistaa harrastajan suorittamaan täyden matkan triathlonin läpi mahdollisimman hyvin.

Juha.
Juha.
Jaana.
Jaana.

Sohvaperunat

Kenelle: Jos liikunta ei vielä ole elämässä mukana, mutta haluat alkaa liikkua. Näkö, koko ja ikä sivuseikkoja, tärkeintä on, että haluat kohottaa kuntoasi ja saada liikunnan arkeesi. Tämä on tarkoitettu oikeasti teille joilla ei liikunta ole osa arkea tai ei lähde sujuakseen yrityksistä huolimatta. 

Mitä: Kuukausittainen treeniohjelma, 4 liikuntakertaa viikossa, PUHTI yhteistreenejä niistä 1 krt viikossa yleensä Pirkkalassa, harjoitusohjelma joka kuukausi ja paljon motivointia, ohjausta, tietoa ja mikä parasta samanhenkisiä triathlonkavereita! Opettelemme kaiken maltilla alusta alkaen.

Miten: Alkuun pääset juoksutossuilla, pyörällä ja kypärällä, uimapuvulla, uimalaseilla ja -lakilla. Huom! Uinnista tämä ei jää kiinni, opit varmasti!

Tässä vielä tämän koronakesän kisaraportteja PUHTI triathlonryhmäläisiltä, lue ja inspiroidu:

Iinan kisaraportti Voimarinteen teräsmieskisat sprinttimatka 4.7.2020

Riikan kisaraportti Voimarinteen teräsmieskisat puolimatka 5.7.2020

Villen kisaraportti: Voimarinteen teräsmieskisat 5.7.2020 puolimatka

Kristan kisaraportti Tarmo Triathlon sprinttimatka 19.7.2020

Hinnat:

  • 1-ryhmä 85 € / kk
  • 2-ryhmä 85 € / kk
  • Sohvaperunat 65 € / kk

PUHTI valmennus, Jaana Sjöblom