Emmin Kisaraportti Finntriathlon Vierumäki 22.8.2020 sprinttimatka

27.08.2020

Seuraavassa saatte lukea PUHTI triathlonryhmässä harjoittelevan Emmin kisararportin:

Alunperin piti osallistua jo perinteeksi muodostuneelle Vanajanlinnan sprintille kesäkuun alussa, mutta kisa sitten siirtyikin elokuulle Vierumäelle.

Ennen kisaa

Startit oli aikataulutettu sen verran aikaisin, että päätimme yöpyä hieman lähempänä kisapaikkaa Lahdessa. Aamu vaikutti aurinkoiselta. Sarjani uinnin lähtö oli jo klo 9 jälkeen, joten haimme kisakamat toimistolta edellisenä iltana. Näin aamulla jäi "vain" vaihtoalueella käyminen.

Ennen kisaa mietitytti pk-painotteinen harjoittelu ja vk-harjoittelun vähäisyys. Ajattelin, että kroppa on varmaan heti startista shokissa. Ajatus oli lähteä reippaasti, mutta kuitenkin rennosti matkaan.

Kisa

Uinnin lähtö tapahtui rolling starttina ja jäinkin hieman yllättäen jonon etupäähän. Toisaalta ajattelin, että pystyisin pitämään kohtuullista uintivauhtia. Lyhennetty uinti, 400m, tuntuikin loppuvan ennen kuin pääsi kunnolla vauhtiin. Vauhtia oli hieman vaikeuksia löytää. Sain uida yksin ja kuulin kuulutuksista nopeimman uimarin ottaneen kunnon kaulan. Positiiviseksi yllätykseksi nousin toisena, ajalla 7min19s. Kuuluttaja takelteli nimeni kanssa ja ei mikään ihme, kun ei minua yleensä kuulutella.

T1 sisälsi ison mäen, jonka hölkkäsin rauhassa. Pyöräkenkien kanssa säädin ylimääräistä, kun "päälliläppä" jäi odottamattomasti jumiin kummankin jalan kohdalla. Siinä kohtaa kolmantena ollut nainen pääsikin lähtemään aiemmin pyörän päälle. Lähdin pyöräkengät auki ja säädin niitä alkumatkan kiinni. Heti pyörän alussa alkoi satamaan aivan kaatamalla. Ajattelin, että luvassa on isoja lätäköitä ja mäkistä reittiä. Visiirikin välillä huurtui. Pyörässä oli ajatus polkea noin ftp 100% teholla ja vk1/2-alueella. Vältin myös ylämäkiin turhaa puskemista. Miesten ohitukset tapahtuivatkin juuri ylämäissä. Ajattelin, että siinähän menevät. Alamäkiin sai hyvin vauhtia, mutta tietty varovaisuus oli sateesta johtuen. Lopputuloksena tasaisempi pyöräteho kuin odotin ja ka-sykkeet jäivät 5 pykälää anaerobisesta kynnyksestä. Aikaa meni 39:47 (20km).

T2 lähestyessä tiesin, että aikaa ei ollut tuhlattavaksi. Taas kuulin kuulutuksia ja edellä olevan kerrottiin olevan kova juoksija. Ajattelin, että tasaisella vauhdinjaolla tulisi onnistunut juoksu. Juoksin koko matkan yksin, enkä nähnyt metsäreitillä kisaajia. Välillä tuntui kuin ei olisi kisassa ollenkaan. Satoi kaatamalla ja reitillä oli nilkkaan asti upottavia lätäköitä. Seurasin kellosta vauhtia ja sykkeitä, koska en ollut varma vauhdista. Lopputuloksena sain pidettyä ka-sykkeet pyörän tavoin 5 pykälää alle anaerobisen kynnyksen ja matka ei tuntunut raastavalta. Juoksuun kului 25min (5km). Loppumatkasta mietin, että eikö kukaan tule ohi. Pelkkää metsää ja hiljaisuutta.

Maaliin tultua tulikin nopeasti kylmä ja piti päästä suihkuun. Tuloksia katsoin kerran ja näytti, että olisin sijoittunut neljänneksi. Ruokaillessa tuli katsottua toisen kerran ja olinkin yllätyksekseni naisten sarjan kolmas loppuajalla 1:17:21 ja missannut palkintojenjaon. Mukava yllätys!

Kisan jälkeen olo olikin yllättävän pirteä, eikä tuntunut niin uupuneelta kuin aiemmin. Oli hyvä fiilis jatkaa seuraavien päivien treeneihin!

...............

Muita kisaraportteja 2020:

Riikan kisaraportti: Voimarinteen teräsmieskisat 5.7.2020 puolimatka

Iinan kisaraportti: Voimarinteen teräsmieskisat 4.7.2020 sprinttimatka

Villen kisaraportti: Voimarinteen teräsmieskisat 5.7.2020 puolimatka

Kristan kisaraportti: Tarmo Triathlon 19.7.2020 sprinttimatka

Emmin Kisaraportti Kangasala Triathlon 8.8.2020 puolimatka