Iinan kisaraportti: Maisema Triathlon 31.7.2021

03.08.2021

PUHTI triathlonryhmässä harjoittelevan Iinan kisaraportti Hämeenkyrön Maisema Triathlonista 31.7.2021:

Osallistuin hetken mielijohteesta ja toisen Puhtilaisen innoittamana Hämeenkyrön Maisema Triathloniin. Olin jo kertaalleen päättänyt, että alkukesän Pirkkala Triathlonin jälkeen en enää tälle kesää mene muihin kisoihin, kunnes löysin taas itseni pakkaamassa kisakamppeita reppuun.

Maisema Triathlonissa matkat ovat mukavan lyhyet eli uintia 300m, pyöräilyä 15km ja juoksua 4km.

Sääennuste näytti lauantaille epävakaata säätä ja välillä näytti, että lämpötila voisi jäädä reippaasti alle 20 asteen. Lauantain koittaessa keli kuitenkin osoittautui todella hienoksi, lämmöstä ja auringosta sai taas nauttia. Toki pakkasin mukaan vaikka minkälaista pitkähihaista ja takkia, jos vaikka talvi ehtii yllättää Pirkkala-Hämeenkyrö välillä.

Kisapaikalle oli mukava tulla; oli selkeät opasteet parkkipaikalle ja kisa-alueelle ja heti bongasin muitakin Puhtilaisia asettelemassa vermeitään. Mukava myös huomata, miten kisarutiinia alkaa kertyä eikä tarvitse ihan kaikkea enää jännittää.

Uinti: Jo ennen kisapäivää olin pohtinut, että jos vaan keli antaa myöden, olisi kiva mennä uintiosuus ilman märkäpukua. Ajatus nopeasta vaihdosta houkutti kovasti. Toki märkäpuvun riisumista on hyvä harjoitella, mutta ajattelin, että kyllä sitä on jo tälle kesälle riisuttu ihan tarpeeksi.

Keli oli tosiaan lämmin ja vaikka suurin osa näyttikin vetävän märkkäriä niskaan, niin pitäydyin alkuperäisessä suunnitelmassa. Alkupulahduksen aikana vesi tuntui kylmältä ja vähän ehdin jo katumaan, etten laittanut märkäpukua päälle, mutta siitä se sitten helpottui kummasti. Ja eikun starttiviivalle. Osallistujia oli jaettu muutamaan starttiryhmään ja omassa lähdössä osallistujia oli melko vähän. Kaikki mahduttiin nätisti muutamassa rivissä viivalle. Lähdin uimaan omaa rauhallista uintiani. En sen kummemmin miettinyt, menenkö lujaa vai hiljaa, kunhan nyt vaan menen. Kärki meni omia menojaan ja aika rauhassa sain pulikoida. Muutama jalka ja käsi siellä täällä. Aikaa sain kuluttettua uintiin 08:23.

T1: Ensimmäinen vaihto olikin mukavan ripeä, 00:59, ja hetken mietinkin, että jotain tästä nyt puuttuu. Ja niinhän siitä puuttuikin, se märkäpuku nimittäin. Eikun vaan kypärä päähän, kengät jalkaan ja pyörä kainaloon.

Pyörä: Pyöräreitti kulki hetken matkaa kevyenliikenteenväylää, jonka jälkeen käännyttiin maantielle. Reitti oli nimensä veroinen eli maisemat oli todella hienot. Tämä kisa oli ensimmäisen triathlonkilpailu, jossa peesaus oli sallittua ja ajattelin jo etukäteen, että jos siihen tulee mahdollisuus, niin sekin täytyy nyt kokea. Ja tulihan siihen. Parinkin eri miekkosen perässä ajelin hetken ajan omia jalkojani säästellen, kunnes alamäessä painoin tylysti ohi. Tosin kohta samat miekkoset oli taas edessä ja minä perässä kiinni. Tätä kaavaa toistaen pyöräosuus tuli päätökseen ajassa 33:03.

T2: Toinen vaihto meni myös mukavan ripeästi, 00:51. Pyörä parkkiin, kengät vaihtoon, geeli naamariin ja menoksi.

Juoksu: Juoksureitti lähti puiston halki kohti asfalttipätkää, joka vaihtui puolen välin paikkeilla hiekkatieksi. Juoksureitti oli myös tosi kiva. Reittiä sanottiin etukäteen melko tasaiseksi ja sitähän se oli. Kokoajan kuitenkin odotin, että koska tulee joku tappaja ylämäki, johon hyydyn, jos painan täysillä menemään. Täytyy myöntää, että en myöskään tutustunut reitteihin lainkaan etukäteen, josta olisi voinut tässä tapauksessa olla sekä pyöräosuudella että juoksussa hieman hyötyä. Lopun laskuun sain kuitenkin otettua mukavan loppukirin ja juoksu päättyi aikaan 24:42.

Kokonaisaika maalissa 1:07:58.

JES! Olipas kiva kisa ja huippua, että oli muitakin Puhtilaisia mukana!

Maisema Triathlon on todella kiva tapahtuma, mukava kylähenkinen meininki. Suosittelen sitä kaikille!

Muita 2021 kisaraportteja

Jaanaba Challenge Turku

Seppo Kangasala Triathlon

Riikka Ironman 70.3 Lahti