Viikon pisin...

11.04.2021

...treeni nimittäin. Tervetuloa maisemalenkille mukaan ihailemaan kuvia ja kaunista Tamperetta ja hieman Pirkkalaakin näin huhtikuussa!

  • Juoksu 4 h 11 min
  • 32,74 km, 7:42 min/km
  • keskisyke 113, maksimi 127

Tänään oli viikon, tai oikeastaan jakson nimeltä "muutama viikko" pisin treeni. 4h pk. Treenin teimme pk1-alueella eli peruskestävyyssykealueen alapäässä. Tämmösessä treenissä mennään syke edellä eli tarkkaillaan vain sykettä ja sitä, että se pysyy riittävän alhaalla, vauhteja ei mietitä ollenkaan vaan vauhti on se mitä se on. Pääasia, että syke pysyy siellä missä halutaan ja nyt halusimme, että se pysyy pk-alueen alapäässä.

Olimme härren kanssa jo aiemmin päättäneet, että juoksemme pitkästä pitkästä aikaa Pyhärjärvi-lenkin jota on tässä vuosien mittaan juostu paljon. Ja pidennämme hieman lenkkiä juoksemalla enemmän rantoja pitkin siellä sun täällä.

Ihanaa keliä, jopa 7-8 astetta luvattu. Mielikuvissani valmistauduin ottamaan mukavia maisemakuvia, fiilistelykuvia lenkin varrelta. Moni muu asia ei ole mukavampaa kuin ihailla rauhallisella pitkällä lenkillä maisemia ja nauttia auringon lämmöstä.

Viime aikoina olen juossut lenkkejä koiran kanssa, nyt on niin helppo juosta sen kanssa kun ei ole lunta maassa eikä tarvitse pelätä liukastumista. Tältä lenkiltä kuitenkin jätettiin koira kotiin sillä järven ympäryslenkki olisi ollut sille liian pitkä. Kävin sen kanssa aamulla tassuttelemassa hyvän lenkin niin oli hyvä mieli jättää se kotiin lepäämään.

Tänään sai laittaa ohuet juoksuvaatteet päälle, kesäjuoksutrikoot ja ohut juoksutakki. Mulla on PUHTI triathlonryhmän juoksuvaatteet  joita käytän tosi mielelläni. Tarttee ihan sanoa, että treenivaatteiden ostaminen on vähentynyt aika paljon sen jälkeen kun olemme hommanneet PUHTI triathlon -kuteita. Ensinnäkin kyllä minä haluan olla kävelevä PUHTI triathlon mainos ja triathlonin puolestapuhuja ja nimenomaan sellainen puhuja joka suosittelee triathlonia kaikille ja, että estettä triathlonin harrastamiselle ei ole mikäli se kiinnostaa! Omalla tasolla, se on tärkeä sisäistää, että harrastetaan omalla tasolla ja kehitytään omaan tahtiin. Ja sitten vielä toisekseen PUHTI vaatteet ovat tosi laadukkaita ja toimivia joka takaa sen, että niitä tekee mieli käyttää.

Pirkkala-Tampere-Pirkkala, sillain se meidän hölköttely meni. Koko juoksun ajan tuntui hyvältä ja itselläni syke pysyi koko ajan alhaalla. Ylämäkiä kävelimme ja muuten juoksimme.

Muutakin porukkaa kuin me oli tosi paljon liikenteessä, erityisesti Tampereen Tahmelassa ihmisiä oli ulkoilemassa hämmästyttävän paljon. No, hyvä niin sillä ulkoilu tuo varmasti kaikille ihmisille hyvän mielen.

Se mikä pisti silmään oli, että järven vesi oli tosi matalalla, en ole koskaan nähnyt sitä niin matalalla.

Juoksimme Arboretumin ja Pyynikin ihanissa maisemissa, juoksimme Hatanpään ja Raholan kakkavatkaamoiden kakan haisuissa hyhhyh ja Pitkäniemen mielisairaalan ohi. Ja rantoja pitkin kun menimme niin aika monien soutuveneiden ohi, Kivan näköistä oli koko lenkin matkalta, tykkäsin.

Näimme lenkillä pari muutakin puhtilaista ja hetken oli turistava, pysäytettävä sykekello ja vaan höpötettävä muutama asia ennen kuin lenkki saattoi taas jatkua. Juoksimme lähes samaa lenkuraa mutta eri suuntiin.

Näillä pitkillä lenkeillä härren kanssa tulee aina juteltua aika paljon ja nytkin puhuttiin monestakin asiasta. Suunnittelimme jo kesän PUHTI harjoitustriathloneita ja jopa ensi syksyn juttuja. Syksyllä alkaa pk-kausi ja uusia puhtilaisia tulee taas mukaan.

Ensi syksynä (syyskuussa) alkaa ainakin Sohvaperunat ja ykkös- sekä kakkosryhmät ja tietenkin täyden matkan treeniläiset myös otetaan huomioon. Lisätietoa tulee puhtitriathlon.com-sivulle touko aikana ja aina voit kysellä jo nyt: puhtivalmentaja@gmail.com tai soittamalla mulle numeroon 040 5819 145 / Jaana.

Puhuttiin myös tulevista yhteistreeneistä. Mää toivon ja uskon, että toukokuussa pääsemme pitämään jo ihan kunnollisia yhteistreenejä ulkona entiseen tapaan. Ainakin pidän peukaloita pystyssä sille asialle. :)

Nyt yhteistreenit ovat olleet Skypessä tapahtuvia pyöräilyitä joka sekin on ollut kivaa ja suosittua. Mutta sisäpyöräilykausi on loppusuoralla joten ulos olisi päästävä yhteisille lenkeille. Ainakin jostain lukasin, että rajoituksia helpotetaan pian eli eiköhän puhtilaiset pian pääse ulos treenaamaan, yhdessä.

Kaiken kaikkiaan tämä pitkä lenkki meni hyvällä fiiliksellä, loppuun saakka jopa paremmilla tuntemuksilla kuin yleensä. Nimittäin helposti näinkin pitkään kestävässä treenissä vähintäänkin fiilis saattaa hiipua loppua kohti, nyt ei hiipunut lainkaan.

Kotona maistui semmoinen asia kuin Pepsi, pullollinen Pepsiä upposi kahteen parempaan suuhun tosta noin vain.

Eipä sitten muuta kuin kivaa sunnuntain loppua ja mukavaa alkavaa viikkoa joka ikiselle hepulle!

Jaanaba =)