Viiden päivän työeväät

09.05.2020

Mun palkkatyö on sellaista, että lounas tulee syötyä pääasiassa autossa tai kesälämpimällä ulkona auton vieressä. Mikäli tulossa on lämmin kesä aion ottaa ruokatauoista ulkona kaiken irti, nautiskella ja syödä.

Mulla on tosi usein eväät, mutta joskus intoudun ostamaan annoksen ruokaa jos tiedän, että jee sellaiseen kauppaan olen tänään menossa mistä saa hyvää vegaanista lounasta.

Porkkanalättyjä, sienikastiketta, perunamuusia, puolukkahilloa.
Porkkanalättyjä, sienikastiketta, perunamuusia, puolukkahilloa.

Lounasravintolan annos

Tämä on kuulkaa ensimmäisiä kertoja ikinä kun vegaanista "kunnon" ruokaa voi ostaa helposti kaupasta lounaaksi. Ravintolat ovat rantautuneet marketteihin ja esimerkiksi Tampereen Tammelassa K-Market Mestarista saa vegaanisen ravintolan annoksia. K-Market Mestari on muutenkin selkeästi erikoistunut vegaanisiin myytäviin, sieltä löytyy melkein mitä vaan. Eikä ihmekään, varmasti Tammela Tampereella on sellaista seutua jossa tätä ostajakuntaa asuu paljon. Kiitos K-Market Mestari olemassaolostasi. =)

Tässä mulla on oikein perunamuusia ja porkkanalättyjä, sienikastiketta ja puolukkahilloa. Tämä on jotain aivan luksusta mulle, muistan ajan eikä ole kauaakaan kun jos halusin ostaa lounaaksi kelpaavaa sapuskaa kaupasta niin ainoa vaihtoehto oli Alpron 500ml soijajogurtti ja sitäkään ei saanut kaikista kaupoista. Ihan valtava kehitys on ollut tässä asiassa. No, on vieläkin kauppoja joista ei oikein mitään saa, isoja ja pieniä kauppoja. Riippuu lähinnä siitä missä päin kaupunkia kauppa sijaitsee, että ollaanko junttilandiassa vai ei.

Täyteläinen salaatti.
Täyteläinen salaatti.

Täyttävä papusalaatti

Tämä salaatti perustuu isoihin valkoisiin papuihin jotka ovat tosi hyviä. Muut emmeet salaatissa ovat kvinoa, rucola, pinaatti, paprika, vihreä viinirypäle, punasipuli, öljy.

Savutofua.
Savutofua.

Tofua

Paistettu tofu, höyrytetty parsakaali, täysjyvämakaroni, siinä on helppo ja ihan ok sapuska työpäivään. Juotavaa, yleensä jonkinlaista vettä mulla on aina litra mukana työpäivässä ja se tulee melkein aina juotua.

Aah parsaa!
Aah parsaa!

Parsa on parasta

Tässä taas isoja valkoisia papuja, mää suosittelen kokeilemaan varsinkin salaateissa näitä, halpaa, täyttävää ja terveellistä. Lisäksi pannulla paistettua parsaa, keitettyä perunaa, kurkkua ja salaatinkastiketta.

Ruokaisa smoothie (ei kuvaa)

Maailman helpoin ruokaisa eväs on tuhti smoothie: banaani, soijajogurtti 500g, avokado, kaurahiutale, pinaatti, kauramaito

Kahvia 

Lisäksi ostan silloin tällöin kahvin mikäli kaura- tai muuta kasvimaitoa on tarjolla. Nykyään mulla on ehdoton ei mustalle kahville, en siitä pidä enkä sellaiseen paikkaan halua rahojani laittaa josta tätä palvelua ei saa. Turtolassa Tampereella on Elosen kahvio joka tarjoaa kauramaitoa kahviin ja se on monta kertaa parasta mun työpäivässä, kun olen saanut työni isossa marketissa tehtyä suuntaan nenulini Elosen kahvioon ja ostan ison kahvin. Viime aikoina koronan takia kahvio on toki ollut kiinni joten mulla on mennyt päiväkausia ilman kahveeta työpäivän aikana. Moni muukin kahvila on herännyt pikku hiljaa näihin kasvimaitoihin, mun työreitillä on myös Linkosuon kahvila jossa kasvimaitoja tietenkin on nykyään sekä R-kioski Hervannassa ja Tammelassa kahvio. Olen erittäin kiitollinen ja tyytyväinen näistä kasvimaitopaikoista sillä on ollut aika kun mistään kahvilasta ei saanut kahviinsa kasvimaitoa.

Jaanaba =)