Tykkäätkö treenata kaverin kanssa?

06.10.2020

Uinti 2800m

Treenaan paljon härren kanssa ja myös yksin. Härren kanssa noudatamme samaa treeniohjelmaa, mulla vaan on uinteja jonkin verran enemmän ohjelmassani.

Ohjelma on kehittävä ja tähtää ensi kesän hyvään triathlonkuntoon. Nopeampaan ja vahvempaan minään jonka on tarkoitus päästä täyden matkan triathlonkisa nopeammin kuin aiemmin.

Uinteja mulla on nyt viikossani 2–4 ja parhaat viikonpäivät niille ovat ti, ke, pe ja la eli aika monena päivänä viikosta on hyvä uintipäivä mulle.

@puhtitriathlon uimassa.
@puhtitriathlon uimassa.

Mulla on yksi ainokainen treenikaveri jonka kanssa olemme jo vuosia tehneet treenejä yhdessä silloin tällöin satunnaisesti. Välillä säännöllisemmin ja välillä todella harvakseltaan.

Se on kivaa treenata kaverin kanssa monestakin syystä. Ensinnäkin tulee nähtyä toista ihmistä säännöllisesti ja vielä saa höpöteltyä asiat ja joskus jopa ratkottua askarruttavia asioita. Voi suunnitella tulevia aamupaloja tai urheilutapahtumia joihin osallistua. Kaiken lisäksi treeni tulee hoidettua aina hyvin ja hyvällä fiiliksellä. Hyvä treenifiilis on kyllä taattu kun treenin tekee kaverin kanssa.

Olemme nyt @sporttireiskan kanssa sopineet, että treenataan yhdessä ainakin kerta viikkoon. Että järjestetään se asia niin, että onnistuu. Molemmilla työt ja elämä johon kuuluu menoja ja sen lisäksi oma treeniohjelma noudatettavana niin ei aina ole helppoa sopia sitä yhteistä treeniaikaa. Me kuitenkin nyt olemme päättäneet sopia etukäteen aina seuraavan viikon yhteisen treenin, ei se sen kummempaa ole. Vähän sumplimista ja päätös siitä, että näin toimitaan niin ei tule sitä tilannetta, että menee taas pitkä aika kun päästään yhdessä treenaamaan.

Härre pistää menemään vapaauintia.
Härre pistää menemään vapaauintia.

Tänään kävimme uimassa Ylöjärven uimahallissa joka oli suht rauhallinen paikka uida tänään. Pientä sekaannusta oli mummeleitten ja pappojen kanssa, mutta siitäkin selvittiin ja saimme uida rauhassa lähes koko treenin.

Itse olen päättänyt, että nyt korona-aikana käyn uimassa niin kauan kuin uimahallit ovat auki ja sinne saa mennä. En jätä uinteja tekemättä koronan vuoksi ennen kuin niin määrätään tai hyvin vahvasti suositellaan.

Chimpanzee urheilujuoma kuuluu nykyään jokaiseen treeniini. (Urheilujuoma saatu.) chimpanzee.fi
Chimpanzee urheilujuoma kuuluu nykyään jokaiseen treeniini. (Urheilujuoma saatu.) chimpanzee.fi

Uintiini kuului paljon vauhdikkaita 100-metrisiä lättärit kädessä tuomassa lisävastusta menoon menoa. Väliin aina pientä pätkää palauttavaa läpsyttelyä. 

Tykkään uida lättäreillä ja nyt kun lättäriuintia on ollut reilusti niin se tuntuu käsivarsissa mukavasti, voimaa tulee lisää ja uintikehitys menee eteenpäin.

Uinti on ollut nyt syksyllä todella kivaa ja on toivottavasti sitä jatkossakin.

Mää oon nyt ottanut asiakseni ottaa jokaiseen treeniini urheilujuomaa. Ennen olen saattanut tehdä sellaisiakin treenejä joihin urheilujuoma olisi hyväksi vettä litkien.  Mulla on urheilujuomajauheissa uusi tuttavuus Chimpanzee-uhreilujuomajauhe (saatu) jota olen tai olemme härren kanssa nyt käyttäneet kohta purnukallisen verran. Välillä teen juomasta laimeampaa ja välillä taas normaalin tuhtia, riippuen treenistä.

Herkullinen urheilujuoma luonnollisista raaka-aineista. Ei sisällä yleisesti urheiluravinteissa käytettyjä makeutusaineita kuten sorbitolia, ksylitolia, sukraloosia, isomaltia tai maltitolia, jotka imeytyvät hitaammin ja epätäydellisemmin ja voivat näin aiheuttaa ilmavaivoja, vatsan turvotusta tai muita vatsaoireita.

Kun purnukka tyhjenee niin aion jatkaa samalla linjalla, tilata nettikaupasta tätä Chimpanzee urheilujuomajauhetta, mutta seuraavalla kerralla varmasti ostan kirsikan makuisen.

Jaanaba =)