Tulevaa treenikautta odotellessa

18.08.2020

Liikuntojen kanssa oma mieli on jo syyskuussa jolloin alkaa tulevan kauden treenit kohti 2021 elokuun täyden matkan triathlonkisaa. Reilu vuosikymmen säännöllistä liikuntaa takana aikaan saa aika malttamattoman tunteen ensi kautta ajatellen. Jotain jäi tänä treenikautena puuttumaan kun koronan takia kisasuunnitelmat hävisivät kun kisoja peruttiin ja siirreltiin. Olisin ehdottomasti halunnut täyden matkan triathlonkisan tällekin kesälle kuten suunniteltu oltiin, mutta maailma meni mönkään ja tässä ollaan.

Ei oikein ole toteutunut tämä "täysmatka joka kesä" ajatukseni sillä tässä nyt on kolmisen vuotta edellisestä näin pitkästä triathlonkisasta. Ihan liian kauan. On ollut raudanpuutetta ja nyt on korona. 

Tähän mennessä olen ehtinyt kolme täyden matkan kisaa kisata, tässä vuodet ja tulokset:

Finntriathlon Tahko 2015 13h10min

 • uinti 01:27:31
 • pyörä 06:21:40
 • juoksu 05:11:21
 • olin sarjani neljäs

SM täysmatka Lahti 2016 12h43min

 • uinti 1:19:23
 • pyörä 6:28:41
 • juoksu 4:50:02
 • olin sarjani toinen

2017 Challenge Poznan Puolassa 12h29min

 • uinti 01:19:40
 • pyörä 06:05:34
 • juoksu 04:52:34'
 • olin sarjani kolmas

Hyvät sijoitukset sarjoissani, mutta kovin montaa kisailijaa ei omissa sarjoissani  näissä kisoissa ollut. Olen kuitenkin onnellinen SM-mitalin haltija, se hymyilyttää silloin joskus kun mieleeni tulee.

Vuoden päästä haluan olla taas nopeampi täydellä matkalla ja siihen tähdätään. Paikkanahan on Tahko, tiedä sitten paljonko sille maastolle pitää antaa anteeksi, onhan se kumpuilevaa eli mäkeä on. Hieno siellä oli pyöräillä ja sitä odotan myös kesän 2021 Finntriathlon Kuopio-Tahkolta.

Hinku ensi kesään tähtäävän treenin pariin on valtava eli nyt sis katse kohti syyskuuta ja peruskestävyystekemistä. Keväällä ja kesällä on ollut enemmän kovaa treeniä niin nyt on todella odotettua ja mukavaa siirtyä peruskestävyyden puolelle.

Pitää muistaa, että hyvä peruskunto on koko harjoittelun pohja aina ja ikuisesti aamen, iso aamen!. Peruskuntoa kasvatetaan matalasykkeisillä harjoituksilla ja ohjelmaan laitetaan säänöllisesti myös pitkiä matalasykkeisiä harjoituksia. Pyörää, juoksua, sauvakävelyä, hiihtoa.

Meidän PUHTI triathlonryhmäläisillä alkaa ja jaksottuu treenit aivan samalla tavalla kuin meillä, mulla ja härrellä. Me härren kanssa harjoittelemme PUHTI triathlonin täyden matkan ohjelman mukaan.

Uusia triathlonryhmäläisiä on mukana mukavasti ja lisää ilmoittatutujia otetaan tietenkin vastaan. Infotilaisuus uusille PUHTIlaisille järjestään järjestetään tämän viikon torstaina. Infossa käydään asioita koko kauden ajalta läpi juurta jaksaen ja kaikki jotka ovat torstaihin mennessä ilmoittautuneet mukaan PUHTI triathlonryhmään ehtivät paikalle ja pääsevät kuulemaan alusta asti mikä on homman nimi. Lue lisää puhtitriathlon.com

Ennen kuin treenikausi pääsee kunnolla käyntiin, muutamia juttuja on saatava järkevämmäksi normaaliarjessa. Kaikki nämä täytyy olla balanssissa:

 1. riittävä uni
 2. terveellinen, monipuolinen syöminen
 3. koiralle tarpeeksi aikaa
 4. treenien hyvä suunnittelu
 5. kaupassakäynti järkeväksi (ei ole nyt)
 6. ruuanlaitto järkeväksi (ei ole nyt)
 7. palkkatyö ja yrittäminen yhdessä

Eniten tässä numeroidussa listassa tällä hetkellä mättää kaupassa käynti ja ruuan tekeminen. Tarvii nyt varmaan kokeilla sitä "kerran viikossa kaupassa käynti" -juttua niin menee sen suhteen mahdollisimman vähän aikaa. Mulle vaan tuottaa vaikeuksia miettiä kaikki etukäteen ostoslistaa varten. Mutta ollaan me joskus aiemminkin ruokaostokset tällä tavalla toteutettu niin eiköhän se onnistu.

Ja ruuan tekeminen? Kerran viikossa isot satsit vai pari kertaa viikossa? Auttakaa miestä mäessä! 

Ainakaan joka päivä ei ole se tapa miten minä jaksan ruokaa laittaa. Olemme molemmat onneksi sellaisia, että voidaan syödä monta päivää peräjälkeen samaa ruokaa niin voi tehdä isoja määriä.

Tämmöstä täällä, tämä viikko vielä palkkatyörintamalla puristettavaa niin sitten on kesälomani vuoro! Ah.

Jaanaba =)