Treenitunnelmia

18.07.2021
Eräs kesäilta.
Eräs kesäilta.

Treenit sujuvat ihan hyvin. Tyytyväinen olen siihen, että aina on mukava liikkua eikä se ole ollenkaan pakkopullaa. Se, että liikkuminen ei ole pakkopullaa tarkoittaa osittain sitä, että treenimäärä on itselleni sopiva mikä on todella tärkeä asia. Silloin kun treeniä on omaan elämään sopivasti, ei tule sellaista tunnetta, että taasko tarttee lähteä liikkumaan tai onpa pitkä treeni ei jaksaisi. Sopiva treenituntimäärä takaa sen, että treenit tulee myös tehtyä.

Kannattaa muistaa, että oma sopiva ei ole sama asia kuin muiden ihmisten treenimäärät.

No tällä hetkellä treenaisin enemmänkin, mutta kesämökkiprojekti syö suunnilleen joka toisen treeniviikonlopun. Se on kiva projekti, remontoimme itsellemme omannäköistä ajanviettopaikkaa, kesämökkiä Virroilla.  Tämän kesän tavoite on saada mökkeröisen ulkopinta kuntoon ja terassi tehtyä. Tulevaisuudessa kesämökki tulee varmasti olemaan isossa osassa elämääni ja nyt tuntuu, että jos joku antaisi mulle etätöitä olisin mökkeröisellä koko ajan. Voitko antaa?

Loukonlahti, Pirkkala.
Loukonlahti, Pirkkala.

Uinti tuntuu hyvältä vaikkakin se isoin terä vauhdista on varmasti hukassa kun uimahalliin ei ole päässyt koronan takia. On ihana läpsytellä menemään avovedessä, se on niin hienoa, että välillä jo ajattelen, että ensi kaudella aloitan uinnin vasta kesäkuun korvalla kun pääsee suoraan järveen. No ei, kyllä sitä täytyy syksystä asti uimahallissa käydä ja onhan meillä kerran viikossa uintivuoro PUHTI triathlonryhmänkin kanssa heti syksystä alkaen.

Pyöräily on parasta!
Pyöräily on parasta!

Pyöräily uudehkolla pyörälläni on vaan niin 💛 .  Minähän pitkään suunnittelin, että maalauttaisin pyörän lempiväriini, mutta päädyin kuintenkin pitämään sen harmaana. Harmaa on hieno väri, tykkään kyllä paljonkin, mutta silti vieläkin haaveilen pyörän maalauttamisesta ja sen saatan kyllä tehdä jossain vaiheessa. Ehdin jo ottaa yhteyttä automaalaamoon väreineen kaikkineen sekä hyvään kynäruiskumaalaajaan ja jos pyörä viedään maalattavaksi todennäköisesti päädyn kynäruiskuheppuun.

Pyörä istuu, tai paremmin minä istun pyörään kuin nakutettu, tuntuu, että se ei voisi parempi pyörä olla.

Lauantaina olimme härren kanssa pyöräilemässä 120 km lenkin ja taas kerran tosi kesäisessä säässä. Aika luksusta kun on saanut koko kesän pyöräillä lämpimässä.

Pari kertaa viikossa meillä on PUHTI triathlonryhmän kanssa yhteistreeni ja se on aina tosi mukavaa. Sopiva balanssi kun se pari kertaa joka viikko on isompi porukka jossa saa treenata ja sitten loput viikon treenit yksin tai härren kanssa. 

Juoksu on myös kivaa ja menee ihan sutjakkaasti. Nyt muutamalla hellelenkillä olen huomannut sykkeiden nousevan herkästi liian korkeaksi joten on ollut paras himmata vauhtia. Ihan tavallista kuumassa kelissä, mutta mielestäni mulla ei ole ennen tällaista ongelmaa ollut.

Uusi kisapuku!
Uusi kisapuku!

Edelleenkään en osaisi valita mikä näistä kolmesta lajista (uinti, pyörä, juoksu) on sitä kivointa. Oikea vastaus on varmaan, että kaikki. Kaikki lajit ovat parhaita. Joskus kun mua hermostuttaa treenikamppeitten määrä ja treenien viikottainen sekasotku (joka ei ole sekasotku ollenkaan vaan harkittu systeemi) niin hermostuspäissäni sanon, että jos joskus en enää harrsta triathlonia niin sitten käyn salilla ja juoksen. No joo, hyvä idea sinänsä, mutta ei mene kuin sekunti tai kaksi niin heti tulee mieleen, että joo kyllä myös pyöräilisin ja kävisin myös uimassa. Eli lopputulemana aina se, että triathlon on vaan parasta, kovin monipuolista enkä oikeasti tiedä parempaa liikuntaharrastusta.

Niin, mulla on liikuntalajien suhteen haaveita ja toiveita. Mää oon alkanut katselelmaan rullahiihtoa "sillä silmällä" ja tällä hetkellä olen aika varma, että voisin hankkia rullasukset. Pitää kyllä vielä tarkkaan miettiä sillä rullahiihto varmasti korvaisi syksyn mittaan juoksutreenejä ja tykkään juoksusta niin kovin paljon, että en ole varma voinko tuollaiseen ryhtyä. Mutta houkuttaa kovasti ja olen katsellut perinteisen hiihtotyylin rullasuksia ihan tosissani ja lukenut lajista enemmänkin.

PUHTI triathlonryhmät alkavat syyskuussa, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

puhtitriathlon.com

Mukavaa sunnuntaita!

😘 Jaanaba