Tarja, 68 vuotta, harrastaa triathlonia

21.11.2021

No hei minä olen Tarja.

Tärkein harrastukseni on triathlon - uinti, pyöräily ja juoksu. 

Harrastuksen pariin minut sai halu oppia uimaan. Minä opettelen vielä joskus uimaan. Tätä minä jaksoin toistella aina sopivin välein kunnes liityin ensin urheiluseuraan jossa sain ensikosketuksen uintiopetukseen, sitten Puhti triathloniin, jonka slogan tai tunnuslause mielestäni on: "jokainen treenaa omien kykyjensä mukaan".

Minun toinen motivaatio liikunnan harrastukseen on pysyä kunnossa koko ikäni ja tehdä sen eteen voitavani.

Ensin uinti.

Olin 60+ kun opin uimaan. Vähän huimaa kun sanon, että opin uimaan. Tosiasiassa vapaauinti on laji jossa on paljon osia kuten käden kääntö, -palautus, vartalon asento vedessä ja hapen otto. Näissä riittää harjoittelua pidemmäksikin aikaan sen olen oppinut huomaamaan.

Lisämausteen minulle tuo vesipelko josta en ole päässyt vaikkakin on se vähän helpottanut, kun muistelen alkuaikoja.

Sitten pyöräily.

Lukkopolkimet ja tasapaino oli kaksi asiaa jotka aiheutti pään vaivaa. Muutaman kerran sitä on tullut syleiltyä isänmaata. Pyöräilyyn opetteluun kuuluu tietysti poljinnopeus ja pyöritystekniikka jotka molemmat lisäävät vauhtia. Ei se vauhti niin tärkeää ole minulle, mutta kyllä se lisää pyöräilyn nautintoa kun maisemat vaihtuu.

Kolmanneksi juoksu.

Juoksu on tärkein sykerajojen opettelussa ja oman voimavaran tunnistamisessa ainakin minulle. Juoksusta on tullut mukava laji vaikka ensin ajattelin, että tämä laji on välttämätön paha kestävyysurheilussa.

Jotta noissa edellä mainituissa lajeissa eli uinti, pyöräily ja juoksu, kehittyy ja että ne ovat nautinnollisia niin ei pidä unohtaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta, kuntosalit ja Junppa auttaa tässä asiassa.

Tässä on minun eläkkeellä tekemääni puuhastelua.

Porukassa on mukava pompotella.