Tapaninpäivän juoksulenkki koiran kanssa

26.12.2020
Koirajuoksu.
Koirajuoksu.

Juoksu 1h11min

keskisyke 122, maksimi 141

10km, 7:08min/km

Nyt on tapaninpäivä ja yleensä tänä päivän olemme käyneet mun vanhempien luona isäni nimipäiväkahveella. Tänään kuitenkin jäädään ilman Tapanin kahveita koska olemme mökkeröisellämme joulun vietossa ja täältä ei ole tarkoitus vielä poistua minnekään. On ollut kyllä mukava olla mökillä, tuntuu, että viihtyisin täällä vaikka kuinka ja paljon. Tavoite, että mökki olisi niin mukava, että sieltä ei halua lähteä kotiin, on saavutettu. =)

Tapanin tarjoamille kahveille ei lähdetty, mutta päätimme lähteä jouluruokien sulattelulenkille koko porukka, mää, härre ja koira. Juoksulenkille.

Pikkupakkanen, vähän lunta.
Pikkupakkanen, vähän lunta.

Mulla on hyvät juoksuvehkeet koirajuoksua varten eli juoksvyö joka tulee haarojen kautta lantiolle ja siitä joustava remmi koiran juoksuvaljaisiin jotka ovat koiran päällä. Ja meidän systeemissä koira juoksee edessä pitäen pientä vetoa koko ajan yllä eli remmin ei kuulu löystyä lainkaan. 

Sen olen oppinut koiran kanssa juoksemisesta, että tietenkin lopulta mennään koiran ehdoilla ja parasta juoksu on kaikille silloin kun lähdetään ihan perus pk-lenkille. Koiran ehdoilla siten, että mun sykkeet pysyy kuitenkin koko ajan pk:n puolella, se on ollut paras systeemi. Syke saa seilata pk:n ala- ja yläpäässä koiran vauhdin, mäkien ym. mukaan niin sellaiset lenkit on meille olleet parhaita. Ja pitää olla valmis tarvittaessa kävelemään, esimerkiksi tällä lenkillä oli pari sellaista alamäkeä, että ei ollut järkeä juosta. Joko hieman liukasta tai vähän jyrkkä jolloin on liian suuri kaatumisvaara.

Rennosti pk:ta se on se paras ja ainakin tämmösillä tunteroisen ja pidemmillä lenkeillä.

Hölköti hölköti.
Hölköti hölköti.

Koiralle on yritetty opettaa, että kun ollaan juoksulenkillä niin silloin ollaan juoksulenkillä eikä pysähdellä haistelemaan vähän väliä ja tämä kyllä on sille hyvin mennyt perille.

Koira juoksee hyvin, aina vaan paremmin ja verrattuna esimerkiksi vuoden takaiseen menoon sille on sen vuoden verran isommat aivot ja järkeä on tullut päähän. Kaikki ylispontaani meneminen ja tekeminen loistaa poissaolollaan nyt.

Ihan uudet juoksumaastot oli nyt meillä sillä olimme ensimmäistä kertaa mökkeröisen maastoissa juoksulenkillä. Mökiltä isolle tielle on 5km ja tie joka sinne isolle tielle vie on hyvää normaalin levyistä =D soratietä ja siinä oli mukava juosta.

Ei ollut liukasta.
Ei ollut liukasta.

Yksi auto nähtiin matkan varrella ja yksi täti joka jotain meille jo ehti höpöttääkin, koirista tietenkin. Hänen lapsensa staffi oli ollut täällä eilen juoksemassa ja nauttimassa vapaana olosta. Menas, että onko meidän koira samaa sorttia, mutta ei oo kun meidän koira on amstaffi. Isompi, mutta muuten samaa luokkaa toimintansa puolesta. 

Mukavaa tapaninpäivää,

Jaanaba =)