Kohti Ironman Tahkoa

20.01.2020

Moikka vaan. Mun blogi jatkuu täällä triathlonseuramme ja yritykseni sivuilla, tämä tuntuu nyt järkevimmältä paikalta pitää omaa blogia.

Blogi alkaa tässä osoitteessa nyt kevyellä treeniviikolla joka mulla on aina joka kolmas viikko. Tänään maanantaina on viikon kahdesta liikuntalepopäivästä se ensimmäinen.

Treenit ensi kesän koitoksia kohti menee edelleen hyvin, kaikki sujuu ja peruskestävyystreenien ohella kiva tehdä niitä kovempiakin joka mulle ei aina ole ollut itsestäänselvää. Mää oon ollut joskus kymmenen vuotta sitten niin mukavuusalueella treenaaja, että kaikki kovasykkeiset treenit on tuntuneet epämiellyttäviltä ja on ollut hankalaa puristaa itsestään irti vähän enemmän. Olen koviin treeneihin kuitenkin vuosien saatossa tottunut ja itteäni totuttanut ja tänä päivänä niitä on jopa kiva tehdä ja niitä jopa odottaa innolla (ainakin joskus).

Uintitreeni ohjelmassa on 2–3 kertaa viikossa ja hankin oikein uuden uimapuvunkin ja myös PUHTI triathlonryhmällemme hienot uimalakit niin johan on taas mukavaa motivaatiota mennä altaaseen ja suhailla sitä ees taas. Heti huomenna on seuraava uintitreeni, 3000m.

Uinti on kyllä kivaa ja mulle se on ollut aina sujuvaa ja helppoa, olen oppinut hyvän uintitekniikan tosta noin vaan ilman mitään haasteita sen kanssa. Uintivauhdit ovat olleet ihan ok ja kisoissa olenkin aina omassa sarjassani hyvissä asemissa tulossa vedestä pois ja valmiina pyöräosuudelle. Toivon tietenkin saavani lisää vauhtia uintiin jotta olisin vieläkin nopeampi ensi kesän kisoissa.

Kolmeen kisaan olen jo ilmoittautunut kesälle 2020 eli tietenkin omaan pääkisaani täydelle matkalle Ironman Finland Kuopio-Tahkolle joka on elokuussa. Sitä ennen menen ainakin Voimarinteen teräsmieskisoihin puolimatkalle ja Kangasala Triathloniin perusmatkalle. Voimarinne ja Kangasala lähellä kotia mistä tykkään. Kisamatkat ovat tietenkin kivoja, mutta en niitä kovin montaa kesässä halua eli arvostan paljon kun kisa on tässä kotinurkilla niin ei tartte kuin saapua paikalle samana päivänä ja kisan jälkeen pääsee heti kotiin.

Kisakalenteri varmaankin vielä jonkin verran päivittyy, mutta näihin kolmeen tapahtumaan olen ainakin jo ilmoittautunut. Sama härrellä, samoihin tapahtumiin olemme menossa.

Pyörätreenejä ollaan tehty paljon Pirkkahallissa PUHTI triathlonryhmän kanssa. Tämä on nyt sitä aikaa vuodesta kun sisäpyöräilyjä on paljon. No, Pirkkahallissa pyörätreeneissä on yleensä aina myös juoksua. 

Juoksuista kivoimmat ovat olleet viime viikkojen pari pitkää juoksulenkkiä, 2,5h. On ollut tosi kiva kun on saanut juosta sunnuntaina hyvässä kelissä ja suht lämmintäkin on ollut kun eihän talvesta ole tietoakaan.

Olen nyt harrastanut triathlonia semmosen 10 vuotta ja aina vaan se on se mitä minä haluan harrastaa. Laji on niin monipuolinen ja ehdottomasti olen kestävyysliikkujaihmisiä niin mikäs tämän mukavampaa. Saa pyöräillä sekä triathlon- että maastopyörällä, juosta ulkona tai sisäradalla tai juoksumatolla, uida altaassa ja avovedessä, tehdä voimatreeniä kuntosalilla. Ainakin kaikkea tuota edellämainittua triathlon on. 

Jaanaba :)