Sepon kisaraportti: Teisko Triathlon 8.7.2023

24.07.2023

Sepon Kisaraportti: Teisko Triathlon Sprint 8.7.2023

Uinti 750 m – Pyöräily 20 km – Juoksu 5 km

Kuva @svahnmika
Kuva @svahnmika

Teisko Triathlon on ollut kiikarissa (entisenä Teiskolaisena) jo viime vuonna mutta se on ollut jonkinlainen kutsukilpailu, joten en ole siihen sitten päässyt osallistumaan. Tänä vuonna se oli sitten kaikille avoin.

Aamupäivällä oli monilajitapahtuman European Masters Games kisojen triathlon ja iltapäivällä perinteisempi Teisko Triathlon. Kovimmat miehet ja naiset ottivat osaa molempiin ja kokonaisaika ei ollut iltapäivällä kun minuutin huonompi, kovat on kovia.

Järjestelyt olivat huippuluokkaa ja kisa-aluekartat esimerkillisiä ja reitit selkeitä. Nämä ilmeisesti Masters kisojen takia, koska Teisko Triathlonin omilla kotisivuilla ei ollut niin hyviä aluekarttoja.

Kisapäivän säätä tuli vilkuiltua eri sääpalveluista pitkin viikkoa toivorikkaana, että ei olisi hirveän kuumaa. Alle 20 'C ja mahdollisia ukkoskuuroja olisi luvassa eli ihan sopivan viileä keli joka sopii mulle paremmin.

Kisapaikalle oli helppo löytää ja auton sai muutaman sadan metrin päähän peltoparkkiin. Etuvetoautoille sain paikan mäen päältä eli sateen pellon kastellessa pääsee helpommin pois alamäkeen sujutellessa. Joskus Jyväskylän rallissa on noi peltoparkit olleet melko mutavelliä ja ylämäkeen on turha niissä yrittää lähteä liikkeelle ilman työntäjiä tai nelivetoa. Mutta kaikki oli otettu Teisko Triathlonissa huomioon.

PUHTIlaisia oli mukana iso porukka ja toisiamme zempattiin matkan varrella.

Uinti

Uimapaikan lähtöön oli muutama sata metriä matkaa ja jostain kisaohjeesta bongasin, että sinne olisi sorapintainen polku. Joten släbärit oli pakattu kävelyä varten. Pitänee lisätä släbärit muidenkin kisojen pakkauslistalle, koska eihän ne paina mitään autossa ja sitten helpottaa kävelyä. Uimasta noustiin ylös eri paikasta veneenlaskuramppia pitkin ja siitä oli asfaltti ylämäki ja loppuosasta matto vaihtopaikalle.

Kuva @svahnmika
Kuva @svahnmika

Uinti oli yhteislähtö narusta kiinnipitäen ja aikamoista kahinaa oli ensimmäiselle poijulle saakka. Löysin sopivan uimavauhdin ja rantautuessa huomasinkin, että nythän sitä vettä saatiinkin ja reilusti.

T1

Viimevuoden Pirkkala Triathlonin vesisadekisasta viisastuneena en alkanut näpräämään sukkien kanssa, vaan laitoin pyöräkengät suoraan jalkaan. Valitettavasti ajanotto ei eritellyt vaihtoaikoja vaan T1 aika sisältyi uinti- tai pyöräaikaan, joten ajansäästöä ei saanut kellotettua.

Pyörä

Vaikka matkaltaan kisa oli sprintti, niin pyöräily oli peesikieltoinen ja sen sai ajaa aika-ajo pyörällä.

Pyöräilyn alussa vettä satoi reippaasti eli ennustettu ukkoskuuro iski kisa-alueelle, mutta sade laantui loppua kohden.

Vaihtopaikalta lähdettäessä tie oli melko huonokuntoista asfalttia (pahat paikat oli merkattu) mutta isompitie missä pääosin ajettiin oli hyväkuntoista ja liikenne oli pysäytetty kisan ajaksi. Ajoreitti oli mukava, loivia mäkiä ja mutkia. Kaksi kierrosta meni tosi nopeasti.

T2

Vesisade oli loppunut ja aurinko alkoi pilkistämään. Kengät ilman sukkia jalkaan, lippa ja aurinkolasit päähän ja geeli taskuun.

Juoksu

Imaisin SIS geelin heti alkumatkasta naamariin ja se upposi hyvin ilman vettä kuten mainoksissa luvattiin. Olin jo muutamissa treeneissä kokeillut SIS geelejä ja energiaa, koska niitä on sitten Turun puolikkaalla ja hyvin sopivat mulle.

Juoksu oli pohjaltaan hiekkatietä, polkua ja asfalttia ja melkoisen iso mäki oli palattaessa vaihtopaikalle. Reittiä juostiin 2 kierrosta.

Kuva @svahnmika
Kuva @svahnmika

Juoksun puolessa välissä alkoivat kivenmuruset ikävästi hiertämään kengissä, mutta sinnittelin loppuun saakka. Eli ehkä ne sukat olisi kannattanut laittaa kuitenkin juoksuun ☺

Viereiseltä karavaanarialueeltakin oli tullut mukavasti kannustajia juoksureitin varrelle.

Summa summarum

Juoksun ja pyörän keskinopeus oli hivenen nopeampaa kun Pirkkalassa, joten siihen olen tyytyväinen ja uinti samaa tasoa.

Teisko Triathlon oli kiva tapahtuma ja hyvin järjestetty.

Kiitokset kannustajille ja järjestäjille.