Sepon kisaraportti: Pirkkala Triathlon 17.6.2023

25.06.2023

Pirkkala Triathlon sprinttimatka: uinti 750m, pyörä 20km, juoksu 5km.

Kuva Mari Hillo.
Kuva Mari Hillo.

Harjoittelukausi:

Kolmas vuosi on menossa PUHTI Triathlonin porukassa ja toinen vuosi 1-ryhmässä, joka tähtää puolimatkalle. Puolimatka olisi tänä vuonna kiikarissa ja höysteeksi pari sprinttiä, joista toinen Pirkkalassa.

Talven PK treenit on menneet mukavasti ja kevään leiri Mallorcalla antoi mukavasti buustia tekemiselle. Kympin juoksussa oma ennätys parani yli seitsemän minuuttia, joten hyvillä mielin olen lähdössä kisakauteen.

Järviveden lämpötila on ollut melkoisen vilakkaa Tampereen seudulla ja ehdin vain yhden avovesiuinnin tehdä ennen Sprinttiä. Mutta kisaviikolla onkin aurinko paistanut ja matalan vähäjärven lämpötila oli mukavan lämmin. Järjestäjiltä kyselinkin ennen kisaa saako neopreenisukilla uida, mutta ei niihin ollut tarvetta.

Kisapäivä:

Kisapäivä oli aurinkoinen ja jopa kuuma +27 'C taivas pilvetön.

Uinti (0:17:27, -1:03 viime vuodesta)

Uimapaikalla kävin kastautumassa ja vesi oli todella lämmintä, sitten etsimään varjopaikkaa maali kaaren alta, missä startin odottelua märkäpuku päällä.

Suunnistamisessa oli haasteita kun oli vasta toinen vuoden avovesiuinti, mutta muun porukan pärskeitä seuraten uinti sujui mukavasti ja uinti meni hieman nopeammin kun viime vuonna. Kuulin kisan jälkeen, että kaislikkoa oli niitetty uimareitiltä, tästä iso peukku järjestäjille.

T1 (aika 0:01:45, -0:49 viime vuodesta)

Vaihto oli sujuvaa, eikä tarvinnut kun riisua märkkäri pois, ottaa geeliä ja pyöräkamat päälle.

Pyörä (aika 0:40:41, -3:55 viime vuodesta)

Pyörä tuntui raskaalta varsinkin se Jasperintien pitkä ylämäki, joka ajettiin kahteen kertaan. Myös maantiepyörän poljintuntuma verrattuna aika-ajopyörään tuntui oudolta. Pitää koittaa säätää vähän ajoasentoa seuraavaan sprinttiin. Peesejä en pystynyt kunnolla hyödyntämään, mutta aika kuitenkin parani mukavasti. Reitti oli hyvin merkitty ja ajaminen turvallista, koska risteyksissä autojen pysäyttäjät.

Pyörän rungossa kiinni ollut urkkajuoma oli lämmennyt melkoiseksi myrkyksi, mutta pakkohan sitä oli juoda. Jotain pitäisi tuohonkin kehitellä, pitää vaikka juomapullo vaihtolaatikon varjossa viimeiseen asti, jos on näin aurinkoisia kelejä riittää.

T2 (aika 0:00:54, -0:03 viime vuodesta)

Muistanko väärin, mutta mielestäni vaihtoalueelle saapumista oli viimevuodesta muutettu, eli pyörän sijoituspaikat olivat tasapuolisia talutusmatkan suhteen.

Vaihdot alkavat sujua rutiinilla, pikku parannus viimevuodesta.

Juoksu (aika 0:26:19 + 1:07 viime vuodesta)

Juoksu oli tuttu lenkki vähäjärven ympäri kaksi kierrosta ja pieni lisälenkki ylämäkeen. Kaksi juottopistettä oli kierroksella ja ne olivat tarpeen. Niistä otin mukin vettä vähän hörppäsin ja lopun kupillisen kaadoin päähän.

Juoksussa huomasin tukalan kuumuuden pyörän vilvoittavan tuulen jälkeen. Otin aluksi sellaisen 6 min/km vauhdin ja katsoin minne syke nousee ja kiristän sitten seuraavalla kierroksella. Ei jäänyt kiristettävää, kun sadan metrin loppukiri.

Juoksu meni minuutin huonommin kun viime vuonna, mutta kokonaisaika parani vajaat viisi minuuttia. Eli ei voi olla kun tyytyväinen.

Kiitokset kannustajille ja järjestäjille.