Puolapuut kotona

13.04.2020

Puolapuut, puolapuut, puolapuut!

Siinä ne nyt ovat.
Siinä ne nyt ovat.

Nyt saimme ne haaveilemamme puolapuut omaan kotiin omalle seinälle käyttöön. Tämä on tuote jota ollaan mietitty paljon ja koska voimatreenit ovat siirtyneet salilta kotiin niin nyt oli hyvä hetki ostaa puolapuut.

Puolapuut ovat kotimaiset puolapuut yritykseltä Rakidea ja eivät ihan perinteisen näköiset. Silti vähintäänkin yhtä lailla toimivat ja painoraja näissä on 130 kg. 

Tilasin puolapuut, sain lähes heti tilausvahvistuksen ja jo muutaman päivän päästä tilauksesta puolapuut tuotiin kasattuna ovellemme.

Reikää seinään.
Reikää seinään.

Puolapuita tulee varmasti käytettyä paljon venyttelyyn sekä voimatreeniin ja kun ne ovat leuanvetoulokkeella niin nyt viimeistään on otettava leuanveto haltuun. Aloitin tänään pienillä harjoitteilla.

On tosi kiva kun kotiin on mahdollista hankkia sitä sun tätä treenivälinettä ja meillä kaikki mitä on hankittu on tullut kai aina käyttöön eli mitään turhaa ei olla onnistuttu hankkimaan. No ei, ei me olla sellaisia jotka ostaa ostamisen halusta ja jättää käyttämättä. Kyllä meillä harkitaan ostoksia, pieniä ja isoja ihan riittävästi ennen ostopäätöstä. Joskus voi tulla joku virheostos joka jää sitten liian vähälle käytölle, mutta harvemmin kuitenkin. Itse en halua yhtään ylimääräistä roinaa kotiin ja nytkin olisin valmis heittämään ison osan omistamistamme tavaroista pois. 

Kohta pääsee roikkumaan!
Kohta pääsee roikkumaan!

Puolapuut saapuivat kotiimme lauantaina ja sitten sunnuntaina härre ne laittoi seinään, tietenkin koira Pötkön kanssa. Pötkö on kova tyttö työskentelemään mukana tällaisissa hommissa. No, ei se ole ihmekään sillä alun perin amerikanstaffordshirenterrieri on jalostettu maatiloille kaikenlaiseen työhön ja toimintaan sopivaksi koiraksi.

Puolapuut ovat alakerrassa meidän "pyörä- ja juoksumattohuoneessa" muuriin kiinnitettynä. Toinen treenipaikka kotona meillä on yläkerrassa, siellä on tilaa myös kehonpainotreenailla, mutta puolapuut haluttiin sijoittaa alakertaan.

Laadukkaat, kotimaiset puolapuut kestävät kovaakin treeniä ja sopivat myös kehonhuoltovälineeksi. Rakidea.fi:stä ostettu.
Laadukkaat, kotimaiset puolapuut kestävät kovaakin treeniä ja sopivat myös kehonhuoltovälineeksi. Rakidea.fi:stä ostettu.

Mitä sitten ajattelin puolapuilla hommata?

  • Venyttely ja muu kehonhuolto
  • Voimatreeni
  • Leuanvetoharjoittelu n. 3 kertaa viikossa sis: lapaveto, vaakasoutu, avustettu (kuminauhalla) leuanveto, negatiiviset leuanvedot.

Mulla on treeninauhat joiden kiinnittämiselle ei ole löytynyt kotona paikkaa eikä sellaista ole sitten tehtykään, mutta nyt treeninauhat voi laittaa puolapuihin kiinni ja tehdä niiden avulla hyvinkin monipuolista treeniä. Treeninauhoja tarvitaan myös leuanvetoharjoittelun kohdassa vaakasoutu.

Pyörät, juoksumatto ja puolapuut.
Pyörät, juoksumatto ja puolapuut.

Meillä on mukava tilanne kun perheessä ei ole ketään nillittämässä, että treenivälineitä ei saisi olla esillä ja pyörät pitää pitää ulkovarastossa. Ei tosiaan ole, meillä on asia päinvastoin. Kaikki on hankittu niin sydämellä, että tavaroista haluaa pitää parasta mahdollista huolta ja ne saavat kyllä olla näkyvillä. On kyllä onni, että molemmat haluamme liikkua ja arvostamme liikunnallista elämäntapaa. Koen että se kun mennään samaan suuntaan elämässä antaa paljon.

Oman kotsan alakerta.
Oman kotsan alakerta.

Jaanaba :)