PUHTI triathlon treeniviikonloppu Vierumäellä

12.11.2021
PUHTI triathlon Vierumäellä treenaamassa.
PUHTI triathlon Vierumäellä treenaamassa.

Meillä oli viikko sitten mahtava treeniviikonloppu Suomen urheiluopistolla Vierumäellä. Perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään.

Itse odotin viikonloppua kovasti koska on tosi mahtavaa kun voi vaan treenata, syödä terveellisesti ja monipuolisesti, nukkua hyvin. Kyllähän sellaista jaksaisi vaikka koko viikon, ihan luksusta. 

Tällainen ohjelma suunniteltiin härren kanssa meille puhtilaisille:

Perjantai

 • 18.00-20.00 Pyörä + juoksu yhdistelmäharjoitus
 • 20.00- päivällinen

Lauantai

 • 7.00- Aamiainen
 • 9.30-11.00 Juoksu
 • 11.30-12.30 Uinti
 • 12.00-14.00 Lounas
 • 15.30-17.30 Pyörä + juoksu yhdistelmäharjoitus
 • 17.30-19.30 Päivällinen
 • 19.30-20.30 Kehohuolto

Sunnuntai

 • 7.00- Aamiainen
 • 9.30-11.30 Pyörä + juoksu yhdistelmäharjoitus
 • 11.30- Lounas
 • 13.00-14.30 Uinti

Meille oli aina jokaiseen pyörä-juoksu treeniin varattu tila urheiluhallista pyöräilyyn sekä urheiluhallin 200m juoksurata.

Uinnissa oli koko 25m allas (5 rataa) varattuna puhtilaisille.

Kaikilla oli oma pyörä ja harjoitusvastus mukana, aika monet pyöräilyvaatteet ja tietenkin kaikki uinti- ja juoksukampeet. Lisäenergiaa treeneihin ja mitä kaikkea sitä pitikään muistaa kun laukkua pakkasi.

Tämmösessä ringissä pyöräilimme.
Tämmösessä ringissä pyöräilimme.

Perjantaina kun olimme saaneet majoittauduttua niin aloitettiin pyörä-juoksu treenillä urheiluhallissa. Treeni kesti lähelle kaksi tuntia ja oli peruskestävyyttä pienillä kiihdytyksillä ym. höysteillä. Sopiva viikonlopun aloitustreeni.

Tämän jälkeen pääsimme vielä syömään päivällistä ravintola Puhtiin jossa oli mielestäni todella hyvät sapuskat ja vegaaniruoka huomioitu parhaiten ikinä missään seisovassa pöydässä. Salaattipöydässä oli aina jotain erityistä kuten soijapapuja, kikherneitä, nyhtistä. Myös lämpimissä ruuissa oli sellaisia vegaanisia sapuskoita kuin soijasuikaleperunalootaa, jotain tofu-kasvislaatikkoa, nyhtökaurasoosia ym. Nam, minä tykkäsin todella paljon. Ainoa mikä olisi voitu huomioida paremmin oli jälkiruoka. Sitä ei aina ollut vegaanisena tarjolla eikä mitään tietoa, että kysy ihmeessä keittiöstä. Jossain vaiheessa tajusin kysyä keittiöstä ja sainhan minä sieltä jälkiruokaa.

Juttelin ravintolan henkilökunnan kanssa ja hän sanoi, että ovat panostaneet kasvispuoleen paljon ja että se on heidän ylpeydenaiheensa ja sen kyllä huomasi. En tiedä miten eläinten syöjät kokivat seisovan pöydän, mutta näin vegaanisesti syövänä oli oikeasti paras ikinä. Terveellinen, monipuolinen, raikas, runsas. Vegaanisen ruuan proteiininlähteet huomioitu loistavasti. Olin kyllä siis aiemmin ilmoittanut vegaanisen ruokavalion eli en osaa sanoa olisiko ruoka ollut yhtä monipuolista ilman ilmoitusta aiheesta.

Aamupala. Tykkään ihan superpaljon kasviksista.
Aamupala. Tykkään ihan superpaljon kasviksista.
Ruoka. Nämä punajuurifalafelit olivat erittäin hyviä. Mehukkaita ja maukkaita.
Ruoka. Nämä punajuurifalafelit olivat erittäin hyviä. Mehukkaita ja maukkaita.

Lauantaina olikin sitten aikas paljon treeniä. Oli juoksua radalla, uintia radalla, pyörää ja juoksua ja illalla vielä puolen tunnin lempeä liikkuvuusharjoitus.

Lauantain treeneihin kuului myös viikonlopun kova treeni, vauhtikestävyysharjoitus. Oli kovempia vetoja sekä pyörässä, että juoksuzussa. Pyörässä 5min mittaisia ja juoksussa 800m mittaisia. Kiva treeni oli se ja mukavaa vaihtelua isoon peruskestävyystekemisen määrään. Mutta kyllä tämä k÷≤ova treeni tuntui seuraavana päivänä ihan kuin kuuluukin. Sunnuntaina pyöräiltiin ja juostiin taas kevyttä peekoota ja uinnissa reippaampia 50m vetoja.

Uintia oli kaksi kertaa viikonlopun aikana.
Uintia oli kaksi kertaa viikonlopun aikana.
Mitäs tässä höpötellään?
Mitäs tässä höpötellään?

Yhdessä treenissä härre kuvasi kaikkien juoksua ja sitten käytiin läpi kunkin juoksuasentoa ja juoksujalkojen työskentelyä. Ehkä tästä aika moni sai itselleen ajateltavaa.

Mitenkäs ne jalat toimivat juostessa? Tuleeko askel kantapäälle, tasajalalle vai päkiälle?
Mitenkäs ne jalat toimivat juostessa? Tuleeko askel kantapäälle, tasajalalle vai päkiälle?

Oli kyllä tosi mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan. Paljon treeniä ja se tuntui koko alkuviikon kehossa, mutta kyllä nyt jo meikäläinen alkaa olla palautunut treeniviikonlopusta.

Tässä lopetellaan treeniä.
Tässä lopetellaan treeniä.

Tässäpä se lyhykäisyydessään, meidän mukava treeniviikonloppu. Katsotaan koska mennään seuraavan kerran, viimeistään ensi syksynä kuitenkin. Sitä ennen pitäisi vielä kuulkaa päästä Mallorcalle viikoksi pyöräilemään puhtilaisten kanssa. 

Jaanaba 🙃