Venyttely tavaksi, onnistuuko?

05.04.2020
Gozo, Malta 2018.
Gozo, Malta 2018.

Tässä joulun aikoihin havahduin (taas kerran) siihen, että olen muuttunut kankeaksi. Siis todella kankeaksi. Tarkoitan, että niin kankea, että joka paikkaa kiristää kun yrittää vähän edes venyttää ja on suunnilleen hankala sitoa kengännauhoja kun ei vaan taivu. Ei taivu ei.

Aloin tehdä asian eteen jonkin verran hommia, sillä eihän se ole mistään kotoisin, että ähellän ja puhellan menemään "kanki kaikkosena" kun asian pitäisi olla täysin päinvastoin. Ja samalla toitotan muille venyttelyn ja kehonhuollon tärkeydstä, siitä miten paljon se hyödyttää ja auttaa ihan normaalissa arjessakin.

Gozo, Malta 2018.
Gozo, Malta 2018.

Mitä sitten oon tehnyt? Pienin askelin vähän kerrallaan liikkuvuusharjoitteita ja venyttelyä. Pyrin tekemään joka ikinen päivä edes sen viisi minuuttia tai vaikka alle ja olen onnistunut asiassa hyvin, en täydellisesti, mutta hyvin. Ajattelen, että venytän edes takareidet jos ei muuta ja sitten siitä se jotenkin lähtee ja tulee venytettyä sitä sun tätä kehon osaa. Onhan venyttely mukavaa ja sitä tekee mieli tehdä enemmän sitten kun siihen ryhtyy.

Olen onnistunut joulusta saakka venyttelemään jos en joka päivä niin ainakin säännöllisemmi ja avainsana on tässä kohtaa varmasti se "vähän kerrallaan" tai "edes pikkasen" eli en ahnehdi vaan teen sillä  ajatuksella, että edes jotain.

Gozo, Malta 2018.
Gozo, Malta 2018.

Mulla on hyvä esimerkki kotona, oma mies, joka venyttelee joka päivä ja on tehnyt sitä jo vuosia ja kankeasta hänestä on tullut huomattavan vähemmän kankea hän.

Kyllä mää vielä jaksan uskoa itseeni ihan täysillä. Siihen, että saan venyttelystä ja muusta kehonhuollosta itselleni jatkuvan rutiinin. Ensimmäistä kertaa elämässäni näyttää siltä, että hyvällä mallilla ollaan.

Gozo, Malta 2018.
Gozo, Malta 2018.

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Maltalta. Olin siellä 2018 Gozon saarella jossa tuli joka päivä tehtyä kehonpainovoimaa ja juoksua. Oli kuuma ja me vain nautimme treenaamisesta. Ai että, mää kaipaan lomalle, aivan valtava matkakuume tuli.

Meillä peruuntui huhtikuun lopun Mallorca-pyöräviikko tautipandemian takia ja luulenpa, että koko tänä vuonna ei tee sillä tavalla mieli lähteä ulkomaille. Koko maailma on niin sekaisin. Haaveilen kuitenkin kesälomasta jossain päin Suomea.

Jaanaba :)