Päivää ennen Challenge Turku puolimatkaa

31.07.2021

Ihan työstä käy tämä kisaan valmistautuminen, kello on yli 20 ja askeleita yli 30000. Huomenna sit kisataan puolimatkalla (uinti 1900m, pyörä 90km, juoksu 21,1km) 

Noh, tämä Turku Challenge puolimatkan kisapäivää (1.8.) edeltävä lauantai alkoi tietenkin hotelliaamupalalla. Oi nam, minä suorastaan rakastan keräillä aamupalasyötäiviä pöytään ja sitten alkaa mässyttämään. Ruoka on kyllä yksi isoimpia asioita ihmisen elämässä ja koska aina täytyy syödä niin mielestäni siihen kannattaa panostaa. Tehdä hyvää ja terveellistä, käydä ravintoloissa syömässä ja silloin tällöin hotelliaamiaisella.

9:00 aamupala

Lauantain hotelliaamupala.
Lauantain hotelliaamupala.

En kaipaa aamupalalla mitään ihmeellisyyksiä, puuroa, jogurttia, leipää leikkeleillä, kasviksia ja paljon paljon paljon kahvia kauramaidolla. Hieman hedelmää.

9:00-21:00 Ilmoittautuminen

Aamupalan jälkeen kävelimme kilpailutoimistoon ilmoittautumaan. Sieltä sai kisanumeron, uimalakin, ajanottochipin, kolme pussukkaa johon yhteen tulee pyöräkamppeet, toiseen juoksukamppeet ja kolmanteen ne kamat jotka pukee kisan jälkeen päälle. Sinne kolmanteen änkesin suihkukampeet sillä aikomus kisan jälkeen käydä suihkussa ennen kotiinlähtöä.

Jätskillä piti käydä heti kun mahdollista ja suuntasimme johonki kojuun jonka sijainnin olin lukenut netistä aiemmin. Apteekkimuseota vastapäätä oleva koju myi vegaanista kaurapohjaista pehmistä. Mansikka-vadelma-lakritsi. Semmosen ostin ja söin.

Miks härren pää tulee mun vattasta?
Miks härren pää tulee mun vattasta?
Puolimatkan triathlonkisan vaihtopussukoitten kamppeet.
Puolimatkan triathlonkisan vaihtopussukoitten kamppeet.

Hotellihuoneessa laitettiin kamppeet valmiiksi pussukoihin, piti muistaa energiageelit ja -marmeladit laittaa mukaan ja vielä osata taas kerran laskea kuinka monta energia-annosta pyöräilyyn ja kuinka monta juoksuun.

Kisan aikaiset energiat. Chimpanzee ja Nosht.
Kisan aikaiset energiat. Chimpanzee ja Nosht.

Valmiit pussukat jätettiin vielä hotellihuoneeseen sillä tarkoitus viedä ne vasta myöhemmin illalla paikalleen vaihtoalueelle.

Sitten olikin aika tehdä viimeinen treeni ennen kisaa, se oli 30min juoksu joka sisälsi muutaman kovempivauhtisen kahden minuutin mittaisen vedon. Kiva oli juoksennella kesäisen kelin Turussa.

Joen vartta juosten.
Joen vartta juosten.

Suoraan juoksulenkiltä menimme katsomaan tämän päivän kisaa joka oli sprinttimatka eli melko lyhyt rypistys. Oli kiva kattella ja kannustaa ja samalla näki itse, että kuinka ne reitit oikein menevät uintiosuudelta vaihtopaikalle ja vaihtopaikalta pyörällä etiäpäin ja myös pyöräosuudelta joksuun. Nämä kaikki asiat mun pitää kerrata ja tietää täydellisen varmasti oikein, niin paljon vaadin vastauksia, että jos härre olisi hermostuvaa sorttia niin varmasti hermostuisi. Tänä vuonna vaihtopussukat ovat vaihtoalueen vieressä olevassa autohallissa jonne juostaan toisesta ovesta sisään ja toisesta pihalle. Siinä välissä on vaihdettu päälle joko pyörä- tai juoksuvarusteet.

Uimarit autetaan järjestäjän puolesta vedestä ylös.
Uimarit autetaan järjestäjän puolesta vedestä ylös.

Jonkin aikaa katteltiin sprinttikisaa ennen kuin taas kerran hotlaan ja siellä suihkuun jotta olimme riittävän puhtaita lähtemään ravintolaan syömään. Mää olin kattonut kotona valmiiksi ravintolan jonne menisimme, mutta sitten kun sinne pääsimme niin eihän siellä ollut suunnilleen puoliakaan tarjolla mitä listalla oli. Ei muuta kuin ulostautumaan ja ettimään toista ravintolaa. Oli vaan aika täyttä kun samana viikonloppuna on tämä triathlonkisa ja sitten on myös DBTL.

Turre Turussa juoksuvaatteet päällä.
Turre Turussa juoksuvaatteet päällä.

Noh, härre otti puhelimen kauniiseen käteensä ja soitti Turun parhaaksikin sanottuun kasvisravintola Kuoreen ja siellä oli just meidän mentävä pikkuinen kolo kaikkien pöytävarausten joukossa. Sinne sitten taas kävelimme sellaisen 17 minuuttia. Me yleensä reissuissa, kotimaassa ja ulkomailla vaihdetaan paikkaa kävellen, harvemmin taksilla tai omalla autolla jos välimatka on edes suurin piirtein kohtuullinen.

Ravintola Kuori.
Ravintola Kuori.
Paras ruoka.
Paras ruoka.

Noh, ravintola KUORI oli parasta mitä Turku tarjoilee, siittä oon ihan varma. Ruoka oli niin hyvää, se oli sanoin kuvailemattoman hyvää. Kasvisruoka vaan on parasta.

18:00-21:00 Bike check-in HALF DISTANCE

Sitten kun pääsimme taas kerran takaisin hotellille niin kello olikin jo niin paljon, että pyörää sai lähteä viemään check-iniin.

Sinne se jäi odottamaan aamua.
Sinne se jäi odottamaan aamua.

Veimme autohalliin myös vaihtopussukat, siellä ei niitä vielä paljon ollutkaan. Nyt tarttee vaan toivoa, että kaikki tarvittava on pussukoissa mukana, että pyöräily ja juoksu onnistuvat. No kyllä on, luulisin niin.

Hallista löytyi oman kisanumeron mentävä kolo vaihtopussukoille.
Hallista löytyi oman kisanumeron mentävä kolo vaihtopussukoille.

Ai niin ja selvisi sekin, että suihkumahdollisuutta ei ole ja hotellihuone luovutetaan jo aamusta eli paskaisena on lähdettävä ajelemaan kotio.

Hotelli on sellainen jossa voi yöpyä, mutta ei muuten mitenkään kiva. Kärpäsiä on, niitä oli aamupalalla ruuissa, huoneessa on kuuma, suihkukaapin lasiovessa on n. 20cm kuivahtanut meikkivoidevana. Kävin aamulla alakerran paskahuussissa ja kun nousin sieltä rappusia ylös aamiaispuolelle niin lähes jokaisella rappusella oli kuollut kärpänen ja roskia. Scandic Atrium.

Iltapala. Paras!
Iltapala. Paras!

Iltapalaksi ostin hotellin läheisestä K-Supermarketista vegaanisen sapuskan, taas tosi hyvää ruokaa. Oli sushiriisiä, levää, inkivääriä, soijapapuja, tohvua, kurkkua ja pari punaista juttua.

Niin ja pussillisen karamelliä kans ostin.

Huomenna tässä Turun kisassa on viisi puhtilaista ja kuulkaa tänään Hämeenkyrössä Maisema Triathlonissa on ollut jotakuinkin saman verran puhtilaisia. Ihan parasta! PUHTI maailmankartalle!

Tämmönen päivä, ihan kiva.

Jaanaba 😀