Päivä ennen Ironman Finland Kuopio-Tahkoa

13.08.2021
Ilmoittauduttu on.
Ilmoittauduttu on.

Kisapäivää edellinen päivä on tänään perjantaina. Vielä ei jännitä, mutta kyllä se jännitys sieltä varmasti huomenna hiipii. Meinas hiipiä jo tänään, mutta rentoutin mieleni ja olemiseni niin eipäs hiipinytkään.

Eilen tulimme jo tänne mökkeröiseen joka on ihan lähellä kisakeskusta. Punainen hirsimökki jossa olisi tilaa muillekin.

Aamukymmeneltä aukesi ilmoittautuminen, sitä ennen kävimme katsastamassa myyntikojut ja samalla ostin energiageelejä. Menen tämän Tahkon kisan GU:n salted caramel energiageeleillä. Lisäksi tietenkin vettä ja on mulla mukana jotain Bare Barin patukoitakin pyöräosuudelle. 

Ilmoittautumassa.
Ilmoittautumassa.

Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujat saavat täällä repun, se toimii tulevaisuudessa hyvänä treenireppuna ja värikin on mulle se paras mahdollinen, sininen. Repussa on vaihtoalueen pyörä- ja juoksutavaroille omat pussukat ja sitten street wear bag esim. vaatteille mitä pukee kisan jälkeen päälle.

Myös henkilökohtainen numerolappu oli repussa ja numerotarrat pyörään, kypärään, pussukoihin ja sitten vielä uimalakki. Siinä ne tärkeät asiat.

Niin ja ranneke laitettiin jo ranteeseen.

Kisanumeroni sekä PUHTI triathlonin oikea kirjoitusasu. Ja näköjään finisher-paidan koko.
Kisanumeroni sekä PUHTI triathlonin oikea kirjoitusasu. Ja näköjään finisher-paidan koko.
Tahkolahti, siellä uidaan huomenna.
Tahkolahti, siellä uidaan huomenna.
Näitä patukoita pyöräilyyn energiageelin lisäksi.
Näitä patukoita pyöräilyyn energiageelin lisäksi.

Käytiin tekemässä myös kisafiilinkejä herättelevä treeni, 30 minuutin pyörä. Ihana ilma taas kerran. En ole eilen enkä tänään katsonut yhtään minkälaista keliä on huomiselle luvassa, mutta kattelen sitä sitten illemmalla. Toivon, että koko kisan ajan ei sataisi vaan saisimme painattaa ilman jatkuvaa kastumista.

Ostoksiakin tuli tehtyä, kerrankin löysin kivan paidan josta ilmenee tämä triathlonharrastus ja vielä tämä kisa jossa on oltu. Sininen Ironman Finland Kuopio-Tahko ja selässä on Ironman-logo joka koostuu meidän kaikkien kisaan osallistuvien nimistä.

Uus t-paita.
Uus t-paita.
Ja takkaa kans.
Ja takkaa kans.
Me, Juha ja Jaana Sjöblom.
Me, Juha ja Jaana Sjöblom.

Sitten taas kaikkien tavaroiden pakkaamista kisapussukoihin. Voi jee tässä kohtaa aina miettii, että mitä jos jotain oleellista unohtuu. Noh, jos nyt vaikka sattuisi pyöräilykengät unohtumaan niin sittenhän se kisa tyssäisi siihen. Uinti vaan ja pyöräilemään et pääse kun olet ollut hajamielinen.

Geelit teipattuna pyörään.
Geelit teipattuna pyörään.

Tällä kertaa laitettiin mulle energiageelit teipillä pyörän runkoon kiinni. Siitä on helppo geeli kerrallaan sellainen ottaa ja samalla kun sen repäisee tosta pois niin se on auki ja ei kun suuhun vaan. 

3,5h pyöräilyajaksi mulla on geelejä, sitten on patukkaa ja ajattelin myös käyttää kisajärjestäjän tarjoamia geelejä eli otan niitä huoltopisteiltä sitten tarpeen mukaan. Pyöräilynihän tulee kestämään jotain yli 6h. Ihan tarpeeksi kauan.

Vaihtopaikka jonne tullaan pariin kertaan. Ensin uinnista ja sitten pyörästä.
Vaihtopaikka jonne tullaan pariin kertaan. Ensin uinnista ja sitten pyörästä.

Kun saimme vaihtoalueen pussukat pakattua niin oli aika lähteä viemään pyörää ja tavaroita vaihtopaikalle. Tavattiin Mari jolle vein vähän juotavaa kun sattui olemaan ylimääräistä ja samalla hieman höpötetiin, että miltä nyt oikein sitten tuntuu ja mikä se huomisen sää on.

Mari ja me.
Mari ja me.

Pyörästä tarkastettiin jarrut ja samalla kypärä katottiin ja sitten päästiin vaihtoalueelle jossa pyörä paikalleen ja pussukat sen viereen. Aamulla ennen starttia käydään vielä kattomassa, että ilmat on renkaissa ja samalla härre laittaa vaihtopussiin silmälasinsa, että näkee sitten pyöräillä.

Ajanottochippikin siinä saatiin vielä kun vaihtoalueelta poistuttiin ja sitten onkin huomista kisapäivää varten kaikki tarvittava tehty.

Mulla ei muuten oo vararengasta, ei pumppua, ei mitään renkaantäyttövaahtoa eli jos pyörän rengas puhkeaa niin sitten mun kisa on siinä. Toivotaan, ettei puhkea, mutta kyllä niitä aina kisassa joillakin rikkuu niitä renkaita.

Härre ajanottochippijonossa.
Härre ajanottochippijonossa.

Täällä on paljon ulkomaalaisia kisaajia ja omassa ikäsarjassa on paljon populaa. Oon siis sarjassa naiset 45–49, tässä kaikki sarjani persoonat:

Mää oon starttaamassa ihan hyvällä fiiliksellä, en aio ottaa mitään paineita mistään vaan menen mahdollisimman sujuvaa ja hyvää menoa ja katsotaan sitten mikä on se lopputulos. Mulla ei ole aikatavoitetta, en ole halunnut sellaista tähän kisaan ollenkaan asettaa sillä se aiheuttaisi epämukavaa jännitystä.

Uintiin olen tyytyväinen jos se menee alle 1,5h ja jos ei mee niin sit ei mee. Oikeasti sen pitäisi mennä alle 1:20, mutta nyt on annettava armoa koska Turun kisa elokuun 1. päivä näytti, että mun uinti on totuttua hitaampaa.

Vuonna 2015 olimme härren kanssa täällä Tahkolla ensimmäisessä täyden matkan kisassamme, silloin se oli Finntriathlon tahko. Aikani oli silloin 13h10min ja huomista kisaa aioin verrata justiinsa näihin 2015 tuloksiini:

Ajattelen niin, että en voi verrata huomista kisaani Lahden tai Puolan täyden matkan kisoihini koska niissä reitit ovat olleet erilaiset vaan on verrattava ensimmäiseen täysmatkaani Tahkolla. 

Huomenna pyöräily on kumpuilevaa ja juoksussakin on ihan riittämiin mäkiä.

Se on kuulkaa niin, että sillä mennään mitä on. Tsemppiä kaikille huomenna kisaaville!

Jaanaba 😊