Marin kisaraportti: Säkylä Triathlon 22.7.2023

27.07.2023

Sepon kanssa Säkylässä 22.7.2023

Perusmatka: Uinti 1500 m – Pyöräily 40 km – Juoksu 10 km

On ollut todella mukava lukea teidän kaikkien Puhtilaisten kisaraportteja pitkin kesää. Ja niin se vaan tulikin minunkin vuoro päästä kisaamaan. Olen työkiireiden vuoksi joutunut soveltamaan treeniohjelmaa eli jopa jättämään treenejä välistä, ettei kokonaiskuormitus olisi ollut too much. Siksi ajattelin, että vois kokeilla perusmatkaa pitkästä aikaa ja jättää Turkkusen puolimatka välistä tänä vuonna.

Lauantaiaamuna sitten pakkasin kamat autoon ja ajelin kohti Säkylää. Perusmatkan startti oli vasta klo 14, joten se sopi tällaiselle aamu-uniselle mammalle hyvin. Hymy hyytyi kyllä heti perille päästyä kun kuten Seppokin raportoi, säkyläläiset olivat käynnistäneet aaltokoneen. Hienosti siellä kilpailun johto reagoi tilanteeseen ja muutti uimareittiä siedettävämmäksi. (useita oli keskeyttänyt sprinttimatkalla heti uinnissa). 

Sepon bongasin ennen lähtöä ja vaihdettiin siinä muutama sananen. Uinti suoritettiin kolmena 500 m kierroksena. Vain kerran iso aalto pläjähti suoraan naamariin kun tähystin poijua. Ensimmäisen kierroksen jälkeen en juuri nähnyt muita uimareita kuin Sepon edessä, oikealla ja vasemmalle. Noustiinkin peräkanaa ylös vedestä T1 :lle. Uintiaikani oli 35:40. Olin siihen ihan tyytyväinen. Siinä sitten nips, naps märkkäri pois ja pyöräilykamat ylle. Kummallista kyllä numerovyö valui kaksi kertaa nilkkoihin vaikka olin säätänyt sen sopivan kireälle. Siinä äheltäessä ja solmuja tehdessä tuhraantui turhia sekunteja. Hitsi! 

Pyöräreitti oli mukavan tasainen. Tuntui, että poljin normaalia nopeammalla kadenssilla (en omista kadenssimittaria) koska se vaan tuntui toimivan. Pyöräilyaikani oli 1:17.09. Mietin kisan aikana, että pyöräilen kovaa, koska en juokse kuitenkaan kovaa vaikka tekisin minkälaisen pyöräosuuden tahansa. 

Sitten nopea T2 aikaan 1:19 ja tossua toisen eteen. Viimeiset kaksi kilometriä ottivat todella koville. Juoksuaika oli 58:49, joka ei tyydytä. Takana juoksi TT226 :n Sanna kovaa vauhtia saavuttaen minua koko ajan. Tällä kertaa matka loppui onneksi kesken mun hyväksi ja eroa maalissa meillä taisi olla vain 5 s. Mun sijoitus oli 4. N50 sarjassa ajalla 2.55.46.Noista T1 ja T2 vielä sen verran , että ne kannattaa opetella tekemään nopeasti. Mä oon ollut niissä aina nopea, koska en tee mitään ylimääräisiä kuvioita (ei sukkia, varpaiden kuivaamisia, vaatteiden kanssa tumpuloimista, viikkaamisia, järjestelyä eikä evään syömisiä, pikanauhat juoksukengissä ja tarralla nopsaan pyöräilykengät kiinni).

Tämä oli mun kolmas perusmatka ikinä. Ekan suoritin v. 2017 aikaan 3 :16.32Tokan v. 2018 3:09.13. Nyt sain vielä kivasti minuutteja pois joten olen kyllä tyytyväinen! Puhti valmennusohjelma siis toimii vaikka ei ihan jokaista harjoitusta pystyisi tekemään.
Seuraava kisa häämöttää 6.8. Noormarkussa. Suosittelen kaikille, se on kiva kisa! Toivottavasti Soila pääset sinne. Jos vaikka päästäis palkintopallille taas.