Maanantain treeni(t)

13.10.2020

Juoksu 40min

keskisyke 142, maksimi 158

6,24km, 6:25min/km

...........

Juoksu 1h11min (PUHTI triathlon Sohvaperunat ohjaus ja juoksu)

keskisyke 109, maksimi 142

...........

Juoksu on kivaa!
Juoksu on kivaa!

Eilen mulla oli ohjelmassa juoksu. Oma juoksu sekä PUHTI triathlon Sohvaperunat-ryhmän kanssa juoksu.

Tein niin, että menin Pirkkalan keskusurheilukentän kupeeseen reilusti ennen Sohvaperunoitten yhteistreenin alkua. Niin reilusti, että ehdin tehdä oman juoksuni ennen kuin Sohvaperunat saapuivat.

Varasin omaan juoksuuni aikaa 45min. Siinä ajassa ehtisin juosta kuutisen kilometriä kiertäen keskustan Vähäjärveä useasti ympäri.

Vähäjärvi, Pirkkala.
Vähäjärvi, Pirkkala.

Eipä siinä sitten muuta kuin juomapullo tuttuun tapaan tenniskenttien kulmalle ja tossua toisen eteen. Ihan pk-lenkki oli kyseessä ja olin etukäteen päättänyt mennä ensimmäisen kierroksen 130 sykkeellä, toisen 140 ja kolmannen 150. Nousevasykkeinen ja -vauhtinen pk-lenkki.

Ei ole varmasti vaikea arvata, että juoksukin on lempilajini. Mun kaikki liikunnat joita teen on lempiliikuntoja ihan ehdottomasti.

PUHTI triathlon juoksuvaatteet ovat olleet kovassa käytössä.
PUHTI triathlon juoksuvaatteet ovat olleet kovassa käytössä.

Juoksu tuntui tosi hyvältä, se kulki kivasti ja koko ajan olisi mieli tehnyt mennä kovempaa eli piti jarrutella menoa koska kyseessä oli selkeä pk-lenkki ja vielä olin päättänyt juosta koko pk-sykealueella alhaalta ylös.

Jätin tekemättä treeniin kuuluvat juoksutekniikkaharjoitukset sillä halusin tehdä ne Sohvaperunoitten kanssa. Heillä oli treenissä aivan samanlainen tekniikkaosio kuin muidenkin PUHTI triathlonryhmäläisten treenissä.

Sain oman juoksuni juostua ja menin Vapaa-aikakeskuksen kahvioon odottamaan triathlonryhmäläisiä tulevaksi yhteistreeniin. Härre siellä olikin jo valmiina valmentamaan porukkaa ja ehdimme hetken jutella ennen kuin puhtilaiset saapuivat paikalle.

Olimme varanneet pienen tilan Vapaa-aikakeskukselta jossa ennen treeniä härre turisi ainakin juoksuasennosta ja mitä siinä pitää ja kannattaa ottaa huomioon jotta se olisi mahdollisimman taloudellinen ja hyvä. Sitten lähdimme koko muutamakymmenpäinen porukka kohti samoja reittejä mitä olin juuri vähän aikaa sitten juossut. Minä otin Sohvaperunat ja härre otti muun poppoon ja treeni alkoi. 

Sohvaperunoitten kanssa alkulämmittelyksi kiersimme Vähäjärven ja sen jälkeen oli vähän yli parinkymmenen minuutin mittainen tekniikkaosio jossa tehtiin ainakin polvennostojuoksua, sivuristiaskel, saksijuoksu, kantapäät pakaraan -juoksu ja jotain muitakin harjoituksia. Jokaista näistä toistettiin muutaman kerran 15m matka. Olemme PUHTI triathlonryhmissä tehneet nyt runsaasti tekniikkaharjoitteita, niistä on monenlaista hyötyä juoksijalle. Ne parantavat kehonhallintaa, ketteryyttä, tekevät juoksusta sujuvampaa, kehittävät juoksaskeleen eri vaiheita, tuovat voimaa jalkoihin ym. 

Hiki tuli näitä tehdessä. Lopuksi vielä Vähäjärvi ympäri juosten. Kaikki Sohvaperunat-ryhmässä olevat ovat kehittyneet hienosti juoksussa, todella hienosti ja on motivoitunutta porukkaa. Kaikki hyvä lähtee siitä, että porukka oikeasti haluaa oppia juoksemaan (osaavat jo hyvin) ja haluavat liikkua. Ja tärkeä tekijä Sohvaperunoissa on jokaviikkoinen yhteistreeni. Olen ylpeä, että nämä kaikki sohvaperunat uskalsivat lähteä mukaan ryhmään!

Aika aktiivinen maanantai oli kuten maanantait yleensä. Koirankin kanssa kävin reilun tunnin mittaisen alkuiltalenkin reippaasti kävellen. Ehdottomasti viikon paras päivä aloittaa treeniviikko!

Jaanaba =)