Loppiainen mökkeröisellä

06.01.2021
Pötkö lepuuttaa.
Pötkö lepuuttaa.

Paukautettiin tiistaina iltasella mökkeröiselle yhdeksi yöksi. Mökin alakerrassa on vielä jotain tekemistä niin niitä on kiva tehdä pikkuisen kerrallaan ja sopivasti silloin tällöin.

Tällä reissulla yhtenä hommana oli ikkunoiden viimeinenkin tiivistäminen ja samalla myös toimme muutaman ikkunan tullessamme. Osaan vanhoista ikkunakarmeista tilattiin uusi lasi ja härre laittoi ne paikalleen ja viimeisteli karmit vielä maalaamalla ne. Niissä ei ollut siis laseja aiemmin vaan hyttysverkot. Tämän mökin muutamat ikkunaruudut ovat jossain hukassa joten päädyimme tämmöseen ratkaisuun. Nyt meillä ei sitten ole hyttysverkkoja valmiina kun sen aika tulee.

Nyt kaikki ikkunat ovat paikallaan ja tiivistetty, enää ei vedä mistään.

Iltapalan nälkä oli hirmuinen melkein heti kun perille mökille saavuimme ja keittelin meille kaurapuurot uudella hellalla ja näytti toimivan sekin. :)

Iltapala. Persimonneja :D kans.
Iltapala. Persimonneja :D kans.

Puuron kanssa syötiin mehukeittoa josta olen haaveillut pidemmän aikaa. Joskus jostain satuin näkemään, että Juustoportti tekee mehukeittoa jossa ei ole lisättyä sokeria eikä makeutusaineita ja sitä nyt siis ostin ensimmäisen kerran. Mun on usein tehnyt mieli mehukeittoa, mutta niitä sokeriversioita ei tuu ostettua eikä tietenkään myöskään makeutusaineversioita. Itse en halua noita keinotekoisia makeutusaineita syödä lainkaan. Melkein aina syön marjoja puuron kanssa, mutta koska olin haaveilemalla haaveillut mehukeistosta niin kauan niin tein poikkeuksen. Aika plitkua oli, mutta vaihtelua tietenkin ja ostan varmasti jatkossakin just tätä Juustoportin mehukeittoa.

Blogijuttuja ja muuta.
Blogijuttuja ja muuta.

Saunaan ei menty illalla kun olisi mennyt mulle liian myöhäiseksi. Mää oon semmonen aikaisin nukkumaan menijä ja kaikki mikä tapahtuu klo 19 jälkeen tuntuu mulle yöajalta. :) Kyllä mää silti valvoin normaalia myöhempään vaikkei saunaa lämmitettykään.

Täällä mökkeröisellä on mun mielestä tosi hyvä sauna, happi kulkee hienosti ja vaikka saunoista en mitään tiedäkään niin tuolla on mukavampi olla kuin monessa muussa saunassa. Meillä on toiveissa, että joskus tänne saadaan ihan uusi ulkosaunarakennus.

Aamulla saatiin eloa olemiseemme kun ulkoa alkoi kuulua kimeää koiran haukuntaa tai sen tapaista. No, jonkun ajokoirahan se pihassa juoksenteli haistelemassa Pötkön hajuja liivi päällä häntä vimmatusti heiluen. Ketään ihmistä ei näkynyt missään.

Ettäs tiätte!
Ettäs tiätte!

Ruuan jonka täällä tein suunnittelin jo monta päivää aiemmin. Linssi-porkkanapihvit ohralla ja sallaattia. Mulla on heti jo alun alkaen tämän mökkeröisen kanssa ollut ajatus, että täällä keskitytään ruuanlaittoon hartaammin kuin yleensä kotona. Eli se saa viedä paljonkin aikaa jos on viedäkseen. Normaalia, terveellistä ja monipuolista ruokaa niin hyvä tulee.

Näistä aineksista loppiaisen eväs.
Näistä aineksista loppiaisen eväs.

Tämä oli helppo resepti ja taas kerran tosi hyvä ruoka, tein tällä ohjeella paitti kylmän kastikkeen tein Oatlyn fraichesta, limestä ja mausteista. Niin ja korianterin tilalla oli persiljaa: 

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006369098.html

Reseptistä poiketen tein pihvejä en pyöryköitä ja paistoin uunissa en pannulla.
Reseptistä poiketen tein pihvejä en pyöryköitä ja paistoin uunissa en pannulla.
Hyvä ruoka oli.
Hyvä ruoka oli.

Treeniohjelmassamme eilinen ja tämä päivä on liikuntavapaata ja mitään treenin kaltaista ei sitten olla tehty. Vähän olen pyöritellyt hulavannetta ja seisoskellut päälläni venytellen samalla jalkaprässistä rasittuineita sisäreisiä. Koiran kanssa kävelty, siinä on meikäläisen loppiaisen liikkumista läheltä liippaavat aktiviteetit. Loppuviikon jokaisena päivänä onkin sitten taas treeniä alkaen torstai-illan PUHTI triathlonryhmän pyörä + juoksutreenillä josta pyöräosuus pidetään skypessä ja sitten jokainen juoksee oman juoksunsa siihen päälle. Normaalisti olisimme Pirkkahallissa kaikki yhdessä pyöräilemässä ja juoksemassa, mutta koronarajoitusten takia sinne ei nyt pääse.

Sn pituinen se, mukavaa illan jatkoa,

Jaanaba =)