Levitunturi

23.08.2020

Tänään oli kiva päivä. Päälenkkinä koiran kanssa teimme parin tunnin kävelyn Levitunturiin ihailemaan maisemia. Ihan aamusta ei lähdetty vaan teimme niin, että käytin koiran puolen tunnin aamulenkillä ennen seiskaa kun härre vielä nukkui ja sitten tulin majoitukseemme valmistamaan aamupalaa meille. Vasta kun olimme syöneet aivan rauhassa ja tuhdisti lähdimme tallustelemaan tunturiin.

Siellä se meidänkin majoitus jossain on.
Siellä se meidänkin majoitus jossain on.

Osittain sateinen päivä, mutta ei haitannut yhtään kun sateet olivat tosi lyhyitä kuuroja, niin lyhyitä, että ei edes oikein kastuttu. Ötökät oli se juttu mikä haittasi, ne jonkin aikaa häiritsivät ylös kapuamistamme. Mäkäriä, tai mäkäräisiä kuten kotoisammin taidetaan sanoa. Ne purivat lujaa ja paljon jos vain antoi mahdollisuuden. Yritin olla antamatta, mutta silti jokunen purema meikäläiselläkin heiltä on. Härreä puri poskeen.

Kaunista on.
Kaunista on.

Rauhassa saimme kiivetä tunturin laelle, muutama hassu kanssakävelijä osui kohdalle silloin tällöin ja yksi pieni valkoinen karvapallerokoira.

Ylös päästyämme yritimme jotain toista reittiä alas, mutta ei onnistuttu joten palasimme lopulta omia jälkiämme alas Levin ytimeen. 

Täällä on aika hiljaista mikä on meille mukavaa, ei kaivata yhtään sitä väenpaljoutta joka täällä varmasti joskus on.

Mää ja Pötkö Pötkömakkara Pötkis.
Mää ja Pötkö Pötkömakkara Pötkis.

Mukavaa on se, ettei täällä tarvitse tehdä oikein mitään muuta kuin ulkoiluttaa koiraa. Tänäänkin olemme katsoneet töllöä ja maanneet sängyssä ihan pöts plöjöö vaan. Koirakin vässähti tunturikävelyn jälkeen aivan täysin.

Luulisin tuon olevan Kätkätunturi joka taustalla näkyy.
Luulisin tuon olevan Kätkätunturi joka taustalla näkyy.

Ajattelin, että menisimme seuraavaksi Kätkätunturille joka mielestäni on tuo joka tossa yläpuolella olevassa kuvassa näkyy. Se on Immeljärven vieressä ja tuo Immeljärvi on juuri se missä minä kuukahdin raudanpuutteen takia kun olin täällä Extreme Finntriathlon Levissä vuonna muutama vuosi sitten.

Haluaisin vielä osallistua tuohon triathlontapahtumaan koska se osaltani jäi täysin kesken, mutta eipä sitä ainakaan Finntriathlon enää järjestä. Ihan kuin olisin lukenut jostain, että "Levi" järjestää sen sitten itse, mutta en ole varma. Tuskin sitä ainakaan tänä koronakesänä oli.

Pötkö lepää tunturilenkin jälkeen sikeästi.
Pötkö lepää tunturilenkin jälkeen sikeästi.

Jaanaba =)