Lauantain pyörä-juoksu

31.10.2020

Sisäpyöräily 1h25min

Juoksu 24min 54sek

  • keskisyke 133, maksimi 147
  • 4,1km, 6:04 min/km
Koulun parkkipaikalla.
Koulun parkkipaikalla.

Mulla ei ikävä kyllä ollut Halloween-juhlia, mutta mulla oli perjantaina hyvä uinti ja tänään lauantaina tosi hyvä pyörä-juoksu.

Tänään päivän treenini tein PUHTI triathlonryhmän yhteistreeneissä. Varasimme sisäpyöräilyä varten puhtilaisille Pirkkalasta koulun liikuntasalin ja sinne iso osa puhtilaisia saapui paikalle kello kahdeksitoista päivällä.

Näihin treeneihin kun on pyöräilyä sisällä ja juoksua ulkona pitää aina muistaa ottaa mukaan vaikka mitä, tässäpä minun listani josta varmaan jotain puuttuukin:

  • pyörä
  • harjoitusvastus
  • urheilujuomaa
  • energiageeliä
  • hikipyyhe
  • pyöräilykengät
  • ulkojuoksuvarusteet
  • palauttava smoothie

Kuten tänään Instagramin stoorissa kerroinkin niin oon jo parin kertaan tilaillut meille urheiluravinteita chimpanzee.fi nettikaupasta. Sain sieltä kesällä tuotteita itselleni ja sen jälkeen olen tilaillut ja jatkossakin aion tilata energiat tuolta kaupasta. Proteiini- ja energiapatukat, urheilujuomajauheet, energiageelit, proteiinijauheet ym.

Tykkään, että mulla on yksi kauppa mistä saan kaiken tarvittavan.

Tänään mulla oli treenissä mukana viimeiset rippeet Chimpanzee-urheilujuoman mausta kirsikka. Siihen loppui se pönikkä ja tähän mennessä olemme härren kanssa juoneet loppuun appelsiinin ja kirsikan makuiset urheilujuomat. Molemmat hyviä ja kirsikasta erityismaininta, että erityisen hyvää =D Härren yksi lempimaku esim. karamelleissa taitaa olla kirsikka ja sitä kautta olen itsekin siihen makuun tykästynyt ja koska kaikki kirsikkajutut on vaan niin hyviä niin osasin odottaa, että tämä urheilujuomakin on hyvää. Härrelle ei enää tänään kirsikkaa riittänyt ja hän korkkasikin greipin makuisen urheilujuomajauhepurnukan. Hyvää oli kuulemma kun kysyin.

chimpanzee.fi
chimpanzee.fi

Näissä urheilujuomissa ei oo ollut mitään ihmeellisiä sivumakuja tai -tunteita vaan ovat raikkaita ja kuvailisin myös sanalla miellyttäviä. Ehdottomasti suosittelen. Tuotteita myydään ihan kivijalkakaupoissakin, Tampereella ainakin pyöräkauppa Sportaxissa joka sijaitsee Tohlopissa.

Lisäksi otin pari energiageeliä mukaan ja tarkoitus ainakin toinen niistä napata suuhun ennen juoksua. Tarpeen mukaan sitten myös toinen jo pyöräilyn aikana.

Pyörä valmiiksi.
Pyörä valmiiksi.

Paikan päälle saapui siis hyvä määrä puhtilaisia. PUHTI yhteistreenit ovat kovin suosittuja ja ei se ole mikään ihmekään sillä monet treenit on varmasti kiva tehdä kun joku ohjaa ja samalla yhteistreenit ovat treenillisesti antoisia monellakin tapaa. PUHTI triathlonryhmässä jos ei tule yhteistreeniin niin aina saa omatoimisen treenin itsekseen tehtäväksi ja sekin on erittäin ok, pääasia nimittäin on, että ihminen liikkuu riittävästi ja imee itselleen sitä kautta hyvän kunnon ja kaikki liikunnan hyödyt!

Pyörät harjoitusvastuksiin ja polkemaan. Härre veti treenin ja se sisälsi paljon kadenssinnostoja jossa jalat toimii todella nopeasti eli aikas hikistä puuhaa.

N. 1,5h pyörä menee tällaisessa tilanteissa nopeasti. Silloin kun on hyvä porukka ja treenissä on jotain pikku juttuja höysteenä kuten nyt oli kadenssinnostoja.

Jossain vaiheessa pyörätreenin puolen välin jälkeen otin geelin, makuna real fruit ja hyvä oli. Ei sellainen kun odotin vaan jotenkin erilainen, en osaa edes selittää. Mukavan tömäkkä eikä mitenkään ilmelä tai ällöttävä, ei yhtään. Jatkoon tämäkin. =)

 Mun uusi pyörä on vielä pieniä muutoksia vailla. Satula siinä on liian matalalla eikä sitä voi nostaa ennen kuin olen hankinut uuden satulaputken. Putken lisäksi tartten uuden satulan sillä nykyinen painaa ikävästi ala-asennosta ajettaessa.

Pyörän jälkeen juoksuvaatteet päälle lähdimme kaikki ulos juoksemaan lähes 30 minuutin pk-juoksun. Mulla juoksu kulki hyvin ja vähän yllätyinkin siitä, että miten hyvin ja miten hyvältä se tuntui. Jes. Menin aika matalilla pk-sykkeillä ja vauhti oli siihen nähden nopeaa, 6:04min/km. Juoksu tuntui niin hyvältä, että tekisi mieli lähteä heti pian uudelleen juoksulenkille.

Jaana