Lauantain pitkä liikunta

11.04.2020

Koirajuoksu 56min22sek

keskisyke 122, maksimi 144

8,2km, 6:52 min/km

.........................

Paksupyöräily 3h1min

pk1

Aurinko paistoi osan aikaa lenkistä.
Aurinko paistoi osan aikaa lenkistä.

Usein viikon pisin liikunta, yleensä pitkä pk, osuu sunnuntaille, mutta tällä viikolla se pitkän peekoon päivä oli tänään lauantaina. 

Ihanaa kun on palkkatyöstä päivätolkulla vapaata eikä töihin menoa tarvitse miettiä vielä muutamaan päivään vaan saa vain olla ilman niitä töitä. On aikaa liikkua, tehdä ruokaa, olla koiran kanssa ja kaikkea sellaista saman suuntaista. On aikaa tehdä kaikkia niitä kivoja juttuja mitä yleensäkin, mutta tällain pääsiäisenä se on paljon rennompaa koska lisäksi on paljon luppoaikaa. Voi vaan olla ja töllöttää töllöä tai kunnella juttuja tai vaikka nukkua päiväunia enemmänkin kanssa.

Aamulla koiran kanssa lähdin juoksemaan, samanlainen juoksu kuin eilen ja  joka meni ihan yhtä hienosti kuin eilenkin aamulla. Nautimme molemmat hiekkatiellä juoksemisesta ja metsästä ympärillämme. Jos joku aiheuttaa häiriötä niin omituiset koiran ulkoiluttajat. Joku pitää koiraansa irti vaikka se ei ole täydellisessä hallinnassa ja minä joudun sitten huutamaan koiralle, että älä perskules tule lähelle. Jotenkin kamalaa räyhätä koiralle, mutta en halua mahdollisten konfliktien takia ketään vierasta koiraa Pötkön lähelle ja joskus irti oleva koira vaan tulee ja tulee, haluaisi tutustua (osa iloisella mielellä, osa vihaisella mielellä) eikä omistaja saa sitä kutsumalla tykö. Silloin mun on pakko rähistä koiralle, että mene pois, älä tule. Eihän se koiran vika ole, mutta muuta vaihtoehtoa ei ole kuin häätää irti oleva koira pois liian läheltä meitä. Tähän mennessä on onnistunut, mutta tulee varmasti se päivä kun ei onnistu. Siinä hetkessä toivon sitten vain, että rähinää ei tule koirien välille.

Ja joku toinen koiranulkoiluttaja päästää pitkässä remmissä oman koiransa tykö hortoiltuaan sen kanssa ensin miten sattuu. Ette uskoisi jos kertoisin mitä tapahtui koiranulkoiluttajan ja koiran kanssa ennen kuin se oli päästämässä sitä koiraansa tutustumaan meihin (muhun ja Pötköön) jotka olimme selkeällä kahden persoonan juoksulenkillä toteuttamassa omaa juttuamme eli olisi kyllä pitänyt nähdä, että noi nyt ei varmasti halua alkaa tutustua.

Hyvä lenkki kaikin puolin.
Hyvä lenkki kaikin puolin.

Uskalsin lähteä heti toisena päivänä peräkkäin koiran kanssa juoksemaan kun se ei eilen osoittanut minkäänlaisia hyytymisen merkkejä lenkillä ja aamulla sama into juoksun kanssa jatkui. 

No kuitenkin juoksu Pötkön kanssa meni hyvin parista häiriöstä huolimatta, selkeästi plussan puolelle jäi eli molemmat saimme liikuntaa ja hyvä mieli tuli kaupan päälle. Nyt Pötkö saa levätä ainakin huomisen ellei enemmänkin juoksulenkeistä sillä joka päivä ei ole sen kanssa tarkoitus juoksennella, jos pystyisi kolmesti viikossa niin se olisi mahtavaa. 

Ympäri ämpäri Tamperetta.
Ympäri ämpäri Tamperetta.

Päivemmällä sitten lähdimme härren kanssa pyörillä, minä paksupyörällä ja härre maastopyörällä, pitkälle pk-lenkille. Lähdettiin sinne minne nokka näytti ja lopulta kierreltiin aika monessa paikassa Tamperetta. Oli hienoa ympäristöoppia se.

Puoliaurinkoinen keli, muutama aste lämmintä ja aika kova tuuli. Vähän tuli välillä viileä tuulen takia, mutta ei se kuitenkaan härinnyt liiaksi vaan saatiin kolme tuntia pyöräilyä täyteen.

Härren täysjoustomaastopyörä ja mun paksupyörä.
Härren täysjoustomaastopyörä ja mun paksupyörä.

Liikuntojen lisäksi täällä touhutaan ruoka-asioita. Tykkään tehdä ruokaa, mutta en todellakaan ole mikään kurmeekokki. Olen mielestäni semmoinen monipuolinen vegaaninen kotiruokakokki. :) 

Pääsiäiseksi suunnittelin meille syötäväksi nyhtislasagnea, vihreää salaattia ja mämmiä. Lasagne ei varmaankaan ole mikään pääsiäisruoka, mutta mulle harvinaista tehdä sitä. Lasagnen valmistus tuntuu jotenkin hankalalta vaikka sitä se ei kuitenkaan ole, helpostihan se tuli ja oli hyvää.

Nyhtökauralasagnen aineksia.
Nyhtökauralasagnen aineksia.
Valmis!
Valmis!
Mämmiä viimeiseksi nassuun.
Mämmiä viimeiseksi nassuun.

Jaanaba :)