LLL eli lomalla Lapissa, Levillä

22.08.2020

Se on kesäloma nyt. Mulla alkoi mun parin viikon kesäloma jonka palkkatyöstäni olen ansainnut. Nyt tarttee sanoa, että tätä kesälomaa olen odottanut ehkä enemmän kuin ikinä kesälomaani, toivoin jo pitkään, että olisipa se loma jo. Kesä on ollut vähintäänkin työntäyteinen kuten se mun hommissa aina on ja parin viikon hengähdystauko tulee nyt tosi tarpeeseen. Siltä ainakin tuntuu.

Aion ottaa kesälomasta kaiken irti, nauttia ja olla vaan ja tietenkin tehdä mökkiremonttia.

Nyt olemme seuraavat vuorokaudet Suomen Sirkassa eli Levillä josta vuokrasin meille majoituksen. Tuntuu jotenkin hassulta sanoa, että lähdimme lomalle Leville, mieluummin sanon, että Kittilään tai Sirkkaan. Levi kuulostaa niin tekemismestalta jossa juopotellaan ja rellestetään ja sellainen lomahan meillä ei tälläkään kertaa ole. Meidän loma Levillä on omissa oloissa oleilua, Lapin luonnosta nauttimista ja koiralle paljon antamista eli kävelylenkkejä ja muuta touhuamista. Koiran ehdoilla tämä loma.

Ilman töitä loma ei kuitenkaan mene vaan PUHTI valmennuksen töitä tehdään kyllä. On syyskuun treeniohjelmien tekoa ja muutenkin kauden suunnittelua, mutta se tuntuu lähinnä lomalta kun sitä saa tehdä täällä.

Joulukuusta saakka olen tehnyt palkkatöitä tukka putkella ja korona-aika vain ja ainoastaan lisäsi mun töitä juomien parissa. Ollaan kotona ja juodaan ja sitten vielä kuuma kesä päälle niin juodaan. Minä olen nyt siinä työpaikassa johon olen viimeisen 10 vuotta halunnut ja pyytänyt päästä eli olen tosi tyytyväinen kyllä.


Huoneistomme Levillä seuraavien päivien ajan.
Huoneistomme Levillä seuraavien päivien ajan.

Lempi palkkatyön lisäksi siis yrittäjänä täällä palloillaan ja vuosi sitten yrittäjäksi ryhtyessä tiesin, että sitä ollaan sitten yrittäjiä yötä päivää ja aina. Se ei kuitenkaan haittaa sillä triathlon on niin paljon se meidän juttu ja se on oikeasti sydämessä ja haluamme ihan aidosti, että kaikki ihmiset löytäisivät liikunnan ilon. Se on niinku sydämen asia se triathlon ja liikunta. Jaksaisin puhua liikunnoista ummet ja lammet vaikka kuinka pitkään vaikka muuten en mitenkään hirmu puhelias pärsuuna olekaan.

Mää toivoin, että meidän PUHTI triathlonryhmän jokainen aiempi ja uusi asiakas eli harrastaja oppii vqpaauinnin niin maan pirun hyvin, että hän hyötyy siitä lopun elämäänsä. Silloinkin kun on jotain vaivaa ja kremppaa eikä pysty juoksemaan tai pyöräilemään niin pystyy sitten kuitenkin uimaan. Kaiken lisäksi vapaauinti on tosi hienoa kun se sujuu. Uinti on pop.


Koira ottaa heti kaiken irti siitä, että hänet on sallittu tässä huoneistossa. =)
Koira ottaa heti kaiken irti siitä, että hänet on sallittu tässä huoneistossa. =)

No mutta siis Sirkassa ollaan. Mun mummun nimi on muuten Sirkka ja hän on Sallasta kotoisin.

Levillä ei aiemmin ollakaan oltu lomailemassa vaikka Lapissa jokunen kerta onkin tullut oltua. Olemme aiemmin olleet Muoniossa, Kilpisjävellä ja muutaman kerran Sallassa. Niin ja Rovaniemellä parina vuotena. Jotenkin Lappi houkuttaa meitä ja musta tuntuu, että jos olisin ilman härreä muuttaisin saman tien Lappiin elämään elämääni. Ehkä sitten joskus myöhemmin jos elämää riittää.

Iltapala, hirmu nälkä kun pääsimme perille.
Iltapala, hirmu nälkä kun pääsimme perille.

Lähdimme tänä aamuna klo 7.00 ajelemaan, minä, härre ja koira Pötkö.

Matka Leville oli pitkä, 12h ajomatka taukoineen, mutta lopulta sekin päättyi ja pääsimme huoneistoomme. Tämä on siis rivitalon pääty ja oikein kiva sellainen.

Iltapala on nyt syöty ja seuraavaksi saunaa, lasi punaviiniä ja koiran iltapissatus.  Sen jälkeen olen varmasti valmis nukkumaan ja katsotaan aamulla sitten miltä paikka näyttää ja mitä tehdään vai tehdäänkö mitään.

Väsynyt matkustaja.
Väsynyt matkustaja.

Jaanaba =)