Kurkistus kauppakassiin

15.02.2020

Kerran viiikossa ruokakaupassa? Säästää aikaa joo, mutta sitä aiemmin toteuttaneena olemme todenneet, että ei ole se meille sopivin tapa hoitaa ruokaostoksia. Parhaiten meillä taitaa toimia sellainen kaksi kertaa viikossa ruokakaupassa -systeemi. 

Pakastemarjoja, linssejä, hummusta, vihanneksia, hedelmiä, papuja, seitannakkeja, leipää, mausteita, kauramaitoa smoothieita varten, pähkinäsekoitusta ym.

Kauppakassien sisältö on melkein kokonaan vegaaninen ja tälläkin kertaa sieltä löytyi vain yksi eläinperäinen tuote, luomumuna 6 kpl. Koira syö munan per viikko eli sen takia. Ja saattaa härrekin siitä paistella itselleen leivän päälle munaa.

Tämänkertaisissa ostoksissaon ainekset pariin eri ruokaan joita molempia syödään mieluiten vähintään se pari päivää. Parhaassa tapauksessa vieläkin enemmän. Aion loihtia ainakin minestronekeiton ja linssicurryn meille syötäväksi. Lisäksi tuli ostettua kasviksia ja hedelmiä joita syödään joka päivä.


Tuotteita jotka tuntuu olevan aina mukana meidän kauppakassissa ovat:

Lidlin hummus (paras hummus)

Vaasan ohut kauraherkku (härren lempileipä)

Reformin luomukasvisliemikuutio (en muuta osta)

Ostin siis lähes kaikki tämän kerran ruokajutut Lidlistä. Prismasta vain punainen curry, seitannakit, Rummo pasta ja kasvisliemikuutiot.


Rahaa meni Lidliin 51,73 € ja Prismaan kait jotain 10 €

Kuvasta näkee kuinka hiton paljon roskaa tällaisesta kauppaostoksesta tulee. On pussia ja pakettia, pussinsulkijaa ja kaikkea muuta turhaa aika paljonkin. Itselläni ei motivaatio vielä ole siinä pisteessä, että ostaisin kaiken mahdollisen ilman pakkausta, varsinkin ilman muovipakkausta.

Useimmiten ruokakaupassa käyn minä ja välillä käydään yhdessä. En yleensä tykkää viettää liian paljon aikaa ruokakaupassa vaan teen listan ja sen mukaan kierrän kaupan suht reippaasti läpi.

Myös ruuan meillä teen minä ihan siitä syystä, että se on varmaankin minulle luontevampaa ja mielekkäämpää. Härre joskus tekaisee ittellensä makaroonilootan tai jotain muuta vastaavaa liharuokaa  ja sitten kyllä myös esim. smoothieita meille molemmille.

Tykkään ruuanlaitosta, mutta en halua siihen sen ihmeemmin käyttää aikaa vaan ruuan on valmistuttava suht jouhevasti. Terveellisiä, simppeleitä reseptejä arkeen niin silloin ruuanlaitto on ihan mukavaa hommaa.

Jaanaba :)