Korona ja treenit ja vähän työkin

16.03.2020

Uinti 3800m (eilen)

Keskisyke 101, maksimi 131

2:02 min/100 m

Todella harmillinen tilanne Suomessa ja muuallakin maailmalla koronavirustilanteen tähden. Ennenkokematon kaikille meille. Välillä omassa päässäni jotenkin uskomaton tilanne, että onko tämä tottakaan.

Uimahalleja ja liikuntatiloja suljetaan, sisäliikuntaryhmiä perutaan puhumattakaan mitä liikunnan ulkopuolella tapahtuu. Mutta nyt puhutaan mun liikunta-asioista ja koronasta, että miten aion toimia omien treenien suhteen.

Tampere on jo päiviä sitten sulkenut kaikki uimahallinsa, samoin Nokian uimahalli on kiinni. Meidän läheisistä halleista vielä Ylöjärvi ja Kangasala olivat eilen maanantaina auki, mutta keskiviikkona viimeistään nämäkin hallit ovat uimareiden ulottumattomissa.

Kuntosali jossa käyn on myös vielä auki vaikka aika moni sali on ovensa kiinni laittanut. Oletan, että sekin menee kiinni pian.

Tilanne on todella harmillinen ja surettava ja mietityttävä, siis se tilanne, että ihmiset sairastuvat ja tartuttavat ilmeisesti hurjalla vauhdilla toisiansa ja se, että tauti on osalle porukkaa todella vaaraksi. Ja se, että ihmiset ovat vähän peloissaan. Mää en harmittele asiaa sen takia, että paikkoja pistetään säppiin ja tilaisuuksia perutaan sillä niin pitääkin tehdä. Jostain olen lukenut viestejä, että voi perhana sentään kun treenit ja matkat peruuntuu. Mielestäni siitä ei kannata ottaa sykkeennousua ja hermostua sillä ei tässä taida olla muuta vaihtoehtoa kuin toimia näin kuten nyt toimitaan.

Olin päättänyt, että niin kauan kuin uimahalli on auki niin minä menen sinne tekemään treenini. Joku toinen on puolestani päättänyt, että just se uimahalli voidaan pitää vielä auki ja siellä voi uida. Näin tein kun eilen olin pulikoimassa viikon pitkän uinnin ja näytti siltä, että hallissa oli pelkästään triathlonisteja sekä yksi vesijuoksija.

Uimme härren kanssa treenin pätkissä jossa vuoron perään olimme veturina. Ihan rauhallista menoa. 500m, 1000m, 1000m, 500m, 400m, 400m.

Samoin olen päättänyt, että jos kuntosalini on auki minä menen sinne tekemään voimatreenini niin kauan kuin mahdollista. Viimeksi kun kävin niin väkeä oli todella vähän ja tunnelma oli jotenkin mykkä.

Näin voi mielestäni toimia paikkojen ollessa auki kunhan suhtautuu kaikella kunnioituksella vallitsevaan tilanteeseen.

Tuntuu kuitenkin, että aika pian on aika siirtyä tekemään kotivoimatreeniä sillä uskon vakaasti, että kaikki kuntosalitkin menevät säppiin joksinkin aikaa.

Palkkatyönäni työskentelen suuressa juomayhtiössä ja teen työni eri kaupoissa. Isoissa marketeissa ja pienissä marketeissa. Olen siis valtavan määrän ihmisiä kanssa päivittäin tekemisissä. Vanhojen, nuorten, pienten, keski-ikäisten, aivan koko ihmiskirjon kanssa. Se on asia joka vähän jännittää, mutta se on mun työ ja toistaiseksi siihen ei ole tulossa mitään suuria muutoksia.

Yrittäjänä työskentelen PUHTI triathlonryhmäläisten kanssa ja kaikki sisällä pidettävät yhteistreenit olemme peruneet. Onneksi kuitenkin ihmisten liikuntoja ei tarvitse perua sillä omat treenit tuovat varmasti pirteyttä ja energiaa harrastajien arkeen.

Jaanaba