Kisaviikko

01.07.2022

Nyt on jo kisaviikon perjantai ja huomenna eli lauantaina 2.7. on IRONMAN 70.3 FINLAND Lahdessa. Eli puolimatkan triathlontapahtuma jossa siis uidaan 1900m, pyöräillään 90km ja juostaan 21,1km. Olemme härren kanssa molemmat ilmoittautuneet kisaan ja ihan hyvällä fiiliksellä olen tällä hetkellä kisan suhteen.

Kesä ja kesän treenit ja kisat tulevat aina nopeasti, mutta tänä vuonna tulivat kyllä ennätysnopeasti. Varmaan sen takia kun oli pitkään niin tosi kylmä kevät ja kesäkelit saapuivat vasta äsken ja siten ollaankin saman tien jo kisakesässä. Tämä on nyt toinen triathlonkisani jo tänä kesänä.

Rekisteröitymässä. IRONMAN 70.3 FINLAND, Lahti.
Rekisteröitymässä. IRONMAN 70.3 FINLAND, Lahti.

Tulimme Lahteen viikonlopuksi, kahdeksi yöksi, Kauppahotelli Grandiin joka laittoi vielä aiemmin tällä viikolla erikseen sähköpostia, että ei ole sitten ilmastointia huoneessa. Ei se mitään, viedään oma laite mukana ettei tartte liian kuumassa nukkua.

Tänään illalla klo 20 saakka kisakanslia oli auki ja ehdimme onneksi sinne rekisteröitymään eli saimme kisanumerot ym. tarpeelliset jotta voimme startata kisan. Ei tarvitse sitten huomenna siihen asiaan keskittyä kun se on jo hoidossa. Nyt on laitetty pyörässä tarvittavat kamppeet pyöräpussukkaan, juoksukamppeet juoksupussukkaan ja sitten on vielä pussukka johon laitetaan ne vaatteet jotka ennen kisaa on päällä ja sitten kisan jälkeen saa sieltä pukea kuivaa vaatetta päälle jos siltä tuntuu.

Vaihtoalue. Tänne viemme la-aamupäivällä pyörät ja kaikki vaihtopussukat joissa kisassa käytettävät pyöräily- ja juoksukamppeet ovat.
Vaihtoalue. Tänne viemme la-aamupäivällä pyörät ja kaikki vaihtopussukat joissa kisassa käytettävät pyöräily- ja juoksukamppeet ovat.

Meillä on tosiaan huone Kauppahotelli Grandista, ihan ok vanha hotelli. Aamiaisesta sanovat, että isoa on ja hienoa, saas nähdä huomenna ja sunnuntaina minkälainen on. 

Täytyy sanoa, että ilman omaa ilmastointilaitetta täällä nukkumisesta ei olisi tullut yhtään mitään. Hotellissa on joitain muitakin kisaan osallistujia ja erästä miestä nauratti kovin kun härre raahasi ilmastointipömpeliä kadulta hotlaan sisälle😄

Kauppahotelli Grand, Lahti.
Kauppahotelli Grand, Lahti.

Triathlonkilpailun aikana tankkaaminen:

  • Tee suunnitelma.
  • Pysy suunnitelmassa.

Olet kauden aikana jo harjoitellut tätä ja tiedät mitkä esim. energiageelit sopivat sinulle hyvin ja olet totuttanut kehosi vastaanottamaan kisan aikaista lisäenergiaa!

Olen tehnyt tankkaussuunnitelman kisaan. Olen päättänyt nauttia Lahden puolimatkalla 90km pyöräosuudella Nosht-vauhtikarkkeja. Myös yksi vauhtikarkki ennen starttia eli ennen uintia. Yleensä aina kisassa olen ottanut energiageelejä, mutta tällä kertaa aion pyöräosuuden mennä noilla Nosht marmeladeilla. Olen niitä treeneissäni aina välillä syönyt joten ihan uudesta jutusta ei ole kysymys. Ja on niitä jossain kisassakin mulla muutama ollut. Niinhän sitä sanotaan, että älä kokeile mitään uutta kisassa! Ja mun mielestä älä varsinkaan pitkässä kisassa!

Kisassa tarvittavat kamppeet.
Kisassa tarvittavat kamppeet.

Pitkässä suorituksessa (yli 3h) hiilihydraatin tarve on 60-90 g/h joka tarkoittaa sitä, että vauhtikarkki aina 20min välein niin hyvin pitäis mennä. Yhdessä vauhtikarkissa on 20g hiilihydraattia.

"Noshtin energiakarkit ja -geelit on suunniteltu olemaan niin vatsaystävällisiä kuin mahdollista. Tuotteiden glukoosin ja fruktoosin suhde on 2:1, jotta hiilihydraatit imeytyvät tehokkaasti. Ainesosat on valittu huolella siten, että tuotteet sisältävät vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältäviä ainesosia."

Nosht vauhtikarkkeja. Yhdessä paketissa 3 kpl.
Nosht vauhtikarkkeja. Yhdessä paketissa 3 kpl.

Vauhtikarkkini riittävät justiinsa startista pyöräosuuden loppuun, juoksussa aion käyttää järjestäjän tarjoamaa energiaa eli energiageeliä tai urheilujuomaa, kokistakin siellä taisi olla huoltopisteillä. 

Tankkaussuunnitelma on siis olemassa, mutta muuta suunnitelmaa kisan suhteen ei ole. Tuntuu, että tekee mieli ottaa rennosti, mutta saa nähdä. Mulla oli palkkatyössä juomien kanssa  vuoden raskaimmat kolme viikkoa: ➡️ennen juhannusta ➡️juhannus ➡️juhannuksen jälkeen. Ne ovat ne viikot kun en saa pitää lomaa vaan painetaan pitkääkin ja epämääräistä päivää. Tänä vuonna on ottanut yllättävän koville, työ on ollut niin raskasta, että treenin kanssa on ollut välillä väsynyttä meininkiä. Keskiviikkonakin pyörä-juoksu tuntui, että ei kyllä kulje vaan olotila oli melko vässähtänyt. No, katsotaan mikä fiilis on sitten lauantaina starttiviivalla ja sen mukaan aion kisan mennä.

Mulle on muutenkin helpompi osallistua kisaan kun en tee minkäänlaisia aikasuunnitelmia vaan menen sillä meiningillä, että tehdään päivään ja olotilaan sopiva paras mahdollinen suoritus. Tuolla ajatus- ja toimintamallilla on mennyt kyllä hyvin. Huomenna on todella kuuma päivä, sekin aiheuttaa omat haasteensa varmasti monen kisaan.

Mietteliäänä Kauppahotelli Grandin hotellihuoneen vessassa.
Mietteliäänä Kauppahotelli Grandin hotellihuoneen vessassa.
Lahtea.
Lahtea.

No, nyt en enempää pysty turisemaan, ilmastointilaite pitää liikaa pöhinää taustalla.

Terveisin Jaanaba💕