Kesän triathlontapahtumat peruttu?

26.04.2020

Vallitsevan koronatilanteen takia riathlontapahtumia parhaillaan perutaan kesältä tai siirretään syyskuulle.

Oma treenaamiseni tähtää elokuussa olevaan täyden matkan kisaan ja sen mukaan treenit etenevät päivä päivältä. Treeniä on kohtuullisen paljon ja se on mukavaa kuten yleensä eikä tämä harrastus kyllästytä lainkaan vaikka sitä on jo vuosikausia harrastanut. Paranee vain oikeastaan.

En haluaisi enää olla ilman liikunnalista elämää sillä liikunta antaa niin paljon, se antaa vielä enemmän kuin hyvän fyysisen ja henkisen kunnon. Mulle se antaa jaksamista tyhön, arkeen. Liikunta pitää negatiiviset olotilat pois, liikunta innostaa ja mielen iloiseksi. Liikunta inspiroi ja vie eteenpäin.

Elokuun 8. päivä on mun pääkisa, täyden matkan Ironman Kuopio-Tahko ja sitä ei vielä ole peruttu tai siirretty, mutta itse pidän hyvin todennäköisenä, että tuolloinkaan ei vielä kisata isoissa tapahtumissa.

Kangasala triathlon 2019.
Kangasala triathlon 2019.

Koronan suhteen ei kai vielä olla pahimmassa tautipiikissä ja siksi ajattelen, että koko kesän tapahtumat tullaan perumaan, siis jopa elokuu joka tarkoittaa sitä, että siinä menee sitten se mun pääkisa.

No, ei voi varmaksi tietää mitä tuleman pitää ja asia ei vaikuta mun treenaamiseen, treenit jatkuvat suunnitelmallisesti ja kehittävästi kisapäivää kohti joka tapauksessa. Jos täyden matkan triathlonkisaa ei elokuussa järjestetä niin sitten ei ja se mennään seuraavana vuotena.

Jos kisaa tänä vuonna ei ole, ajttelin päättää oman kauteni esim. viikon sisällä tapahtuviin kolmeen eri treeniin jossa pituudet on pöllitty täyden matkan kisasta ja vauhdit ovat kisavauhtia. Eli yhtenä päivänä uinti 3800m, yhtenä päivänä pyörä 180km ja yhtenä päivänä juoksu 42,2km. Eli nämä kolme kisanomaista treeniä viikon aikana.

Lisäksi kesällä varmasti tulee tehtyä uinti-pyörä-juoksu -treenejä, ne ovat tosi kivoja.

Harmittaako? Itse haluasin tottakai osallistua suunnittelemiini kisoihin, mutta kuitenkaan ei juurikaan harmita kisojen peruuntuminen. Ei harmita sillä treenaan joka tapauksessa samalla tavalla ja pointtini liikunnassa on se, että tulee liikuttua ja pysyttyä hyvässä kunnossa. 

Mikäli koko kisakesä menetetään niin sitten kannattaa nauttia yhdestä vuodesta lisäaikaa treenata itsensä vielä parempaan kisakuntoon, niin minä ajattelin tehdä.

Kannattaa myös muistaa, että voi olla kisakunnossa osallistumatta kisoihin ja moni tekeekin niin, on paljon ihmisiä jotka harrastavat, mutta eivät välitä lainkaan tapahtumiin osallistumisesta. 

Päällimmäisenä mulla on huoli siitä, että mahdollisimman moni selviäisi hengissä tästä korona-ajasta. Että ihmisten ei tarvitsisi pelätä sairastumista ja sitä kautta oman henkensä puolesta. Mua on mietityttänyt aika lailla tämä tautiasia.

Jaanaba =)