Motivoidutaan tavarasta osa 1

28.08.2020

Mikä saa mut liikkumaan päivästä toiseen, kuukaudesta seuraavaan, vuosi vuodelta?

PUHTI triathlon.
PUHTI triathlon.

No, ensimmäisenä listalla on liikunnasta saatavat terveyshyödyt ja hyvänä kakkosena listalla on oma hyvä kunto jota haluan ylläpitää jatkuvasti. Haluan olla hyvässä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin aina ja iankaikkisesti mikäli terveys vaan antaa myöten. Nämä kaksi asiaa ovat ne tärkeimmät motivaattorini ja sitten perässä tulee vaikka kuinka monta lisää. Loputon lista josta jaksaisin puhua ja papattaa koko päivän.

Isossa osassa kuitenkin siis se, että tulee liikuttua sen verran (toki liikun paljon enemmän kuin tämä suositus), että en saisi sellaisia vaivoja johon tarvitsisi syödä lääkkeitä ja myös haluan kantaa vastuuni ja tehdä oman osani jotta en kuormittaisi terveydenhuoltoa kaiken maailman turhilla vaivoilla kuten kakkostyypin diabeteksella, korkealla verenpaineella ja mitä näitä nyt on mihin voi itse vaikuttaa. Mää todella aion vaikuttaa näihin sen verran kuin se vain on mahdollista, pidän asiaa sellaisena, että minun täytyy se tehdä.

Mun kohdalla kolesteroli kompastuskivi, sen suhteen en pysty tekemään yhtään enempää kuin mitä nyt teen ja silti huono kolesterolini on huonohko. Liikun, enkä syö mitään eläinperäistä ja silti arvo vain tuppaa olemaan korkeammalla kuin kuuluisi. Viimeksi arvon mittaamisen jälkeen mulle sanottiin, että se olisi varmaan paljon pahempi mikäli söisit eläinperäisiä asioita. Mun vegaanisessa ruokavaliossa kait ainoa huono kolesteroliin vaikuttava asia on kookosrasva, sehän on sitä kovaa rasvaa. Pitää muistaa, että vegaaniruokavalion rasvan laatu voi olla huono, jos käytössä on pääasiassa kookosrasva / -öljy.

Minä en kovasti syö kookosrasvoja vaikka kookosmaidosta linssikeittoa teenkin. En myöskään juurikaan osta vegaanisia juustovalmisteita sen kovan ja epäterveellisen rasvan vuoksi. Olen myös täysin lopettanut joskus käyttämäni "kookosöljyä puurossa" tapani (mun isukin nimi on muuten Tapani). Pääasiassa rasvani ovat oliivi- ja rypsiöljyt.

Juon pressokeittimellä keitettyä suodattamatonta kahvia jossa kahvin rasva jää kahvin sekaan ja se ei ole hyväksi kolesterolille, että tämä on toinen huono asia kookosöljyn lisäksi. En tiedä pitäisikö tämä tapa vielä hävittää vaikka tohtorissa sanottiin, että omilla elintavoillani ei ole mitään hätää kolesterolin kanssa vaikka arvo on se mitä se on.

Mutta siis, mulla paha kolesteroli pahana on geeneissä ja siihen en juurikaan voisi enempää vaikuttaa.

HUUB-uimalasit.
HUUB-uimalasit.

Kolesterolista tavaroihin:

Hahaa, kyllä mua tavarakin motivoi ja paljon motivoikin. Tykkään, että harrastusväineeni ovat mulle tosi mieluisia. Ehdottomasti niiden pitää olla toimivia ja omaan silmään hyvännäköisiä.

Nyt oon hankkinut ensimmäisen uuden härvelin tulevalle triathlonkaudelle 2020-2021. Ostin uimalasit nimittäin. Tilasin ne torstaina kun vielä olimme Levillä ja jo perjantaina ne oli haettavissa Citymarketissa olevasta Postin pakettiautomaatista. Nopeaa toimintaa ja tämä on mun mielestä se ainoa tapa millä suomalaisten nettikaupat pärjäävät ulkomaan vihollisillensa, tilausten nopea toimittaminen asiakkaalle.

Kyllä nyt kelpaa pulikoida nätin väriset kakkulat päässä.
Kyllä nyt kelpaa pulikoida nätin väriset kakkulat päässä.

Näin näitä uimalaseja joskus aiemmin parilla tutulla Instagramissa. Huomioni kiinnitti uimalasien väritys ja nimenomaan se, että ne sopivat täydellisesti mun PUHTI triathlon -uimalakkiin. Sit laitoinkin kyselyä @trikootraumoja Lauralle, että mitkä lasit nuo oikein ovat ja selvisi, että ne ovat HUUB-merkkiset avovesiuintilasit jotka tummentavat linssejänsä päivän kirkkauden mukaan.

"Aphotic-lasien photochromatic-linssit toimivat erittäin hienosti! Linssi muuttaa väriään valon määrän mukaan ja muuttuu noin kahdessa puolessa minuutissa kirkkaasta täysin tummaksi, olosuhteiden niin vaatiessa."

Avovesiuintilasit joo, mutta ei se mua estä näitä kakkuloita käyttämästä uimahallissa, totta kai käytän.

Ei tässä muu auta kun mennä uimahalliin laseja testaamaan.

Tilasin lasit täältä.

Jaanaba =)