Karvapohjasukset

16.01.2021

Hiihto 1h

Keskisyke 115, maksimi 135

Härren tyyli.
Härren tyyli.

Sukset ne ovat karvapohjasuksetkin, meillä härren kanssa on nyt sellaiset. Haluttiin päivittää suksikalusto uuteen ja ensimmäinen hiihto uusilla suksilla on tehty. Tunti vain, ei enempää. Kokemuksesta on opittu, että talven ensimmäistä hiihtolenkkiä ei kannata venyttää ja vanuttaa kovin pitkäksi. Sen takia kun härrellä akillesjänne ottaa itteensä ekasta hiihtolenkistä ja sitten on vaarana, että muutamaan päivään häneltä ei onnistu hiihto eikä juoksu. Eli kattotaan nyt mitä hänen jalkansa sanoo tästä tunnin mittaisesta lenkistä. Tunti on hiihtäessä sellainen, että se menee niin hujauksessa kuin olla ja voi, tekisi aina ehdottomasti hiihdellä pidempään.

Pari kertaa on talvilomalla Lapissa käynyt niin, että olemme ahnehtineet loman ensimmäisen hiihtolenkin kanssa ja tehneet siitä pitkän niin sitten härre ei olekaan päässyt pariin päivään sen jälkeen hiihtelemään.

4  x karvapohja.
4 x karvapohja.

Pakkasta oli aika paljon, 14 astetta. Mulla on muutama vuosi aikaa edellisestä hiihtokerrasta eikä meinannut oikein muistua mieleen kuinka paljon tai vähän vaatetta pitää tommoseen pakkaseen tunnin kevyelle pk-lenkille laittaa.  No, onnistuin ihan hyvin, mutta yhtään vähempää ei olisi voinut olla sillä kylmä olisi tullut.

Me ei enää nykyään päästä kotipihasta suoraan laduille vaan on vaan pakko ahtautua autoon ja ajaa sopivaan kohtaan mistä sitten päästään suksinemme jatkamaan matkaa.

Meillä oli tarkoitus tehdä ihan kevyt pk ja sellainen tehtiin, ainakin mun osalta. Sykkeet pysyy rauhallisessa hiihdossa melko matalalla toisin kuin härren sykkeet joka joutuu välillä tosissaan tekemään töitä, että pysyy mun mukana. Sitä asiaa on jotenkin vaikea ymmärtää, mutta kaipa hänellä sitten vaan on jotenkin heikompi peruskestävyyssykealueen hiihtokunto. Seuraavalla kerralla pitää tehdä niin, että hiihtelemme omia hiihtojamme jotta molemmat saavat hyvän lenkin tarkoituksenmukaisella sykealueella.

Pirkkalan hiihtolatua.
Pirkkalan hiihtolatua.

Porukkaa oli paljon, välillä ihan tosi reilusti ja suurin osa meni luisteluhiihtoa, me hiihtelemme perinteistä. Hienoa, että ihmiset ulkolevat ja että hiihtoladut ovat kunnolla käytössä. Olipa siellä yksi maastopyöräilijä ja aika monta kävelijääkin laduilla. Jästipäitäkö, enpä tiiä. 

Sukset.
Sukset.

Kauniita maisemia ihailtiin ja katseltiin kun taivas oli toisesta kohtaa vaaleansininen, jostain vaaleanpunainen tai oranssi, keltainenkin. Sanoinko jo, että kaunista oli.

Mulla on omien hiihtosäärystimien kutominen kesken, pari kertaa vielä kudin esiin ja tunteron verran ahertamista puikkojen ja langan kanssa niin valmista on. Mää haluan hiihdossa pitää säärystimiä, ainakin kovemmalla pakkasella ja itte tarttee sellaiset nyt tehdä kun ei ole tullut pyydettyä äidiltä vaikka ehkä olisin voinut ja hän olisi sellaiset mielellään mulle kutonut.

Etenee.
Etenee.

Huomenna ajattelimme mennä uudelleen hiihtämään. Meillä on viikon pitkä treeni huomenna ja jospa siitä ainakin kaksi tuntia hiihtelisi. Loput voi sitten pyöräillä sisällä kotona. Ehkä.

Mukavaa viikonloppua kaikille.

Jaanaba =)