Jaanan kisaraportti: Raholan kymppi 7.5.2022

07.05.2022
  • Juoksu 52min31sek,
  • Keskisyke 162, maksimi 179,
  • 10km, 5:12min/km
PUHTI triathlon porukkaa juoksemaan lähdössä. Kuva @seonvillemoro
PUHTI triathlon porukkaa juoksemaan lähdössä. Kuva @seonvillemoro

En ollut ilmoittautunut juoksutapahtumaan yhtään aikaisemmin vaan menin tapahtumapaikalle aamulla ennen klo ysiä jolloin jälki-ilmoittautuminen oli vielä mahdollista. 20 € järjestäjälle ja ilmoittautuminen oli sisällä. Sain numerolapun ja sitten vaan odottelemaan, että kello löisi 10 ja lähtölaukaus pamahtaa.

Meitä puhtilaisia tuli paikalle vähän väliä ja lopulta porukkaa oli mukavan paljon. Mun mielestä mahtavan paljon.

9:30 maissa tai vähän ennen lähdin tekemään alkulämmittelyä juosten ja juoksentelin parikymmentä minuuttia ja samalla mietin, että ihan miltä tahansa tämä alkulämmittely tuntuu niin siitä ei voi sanoa millä fiiliksellä 10km kisa menee. Pari lyhyttä rentoa spurttia alkulämpän aikana ja takaisin autolle.

Autolla ensimmäinen energiageeli n. 10 min ennen starttia, vettä päälle ja muiden kanssa kohti starttipaikkaa.

Ohjattu alkulämmittely.
Ohjattu alkulämmittely.

Lämpötila oli aika sopiva kovaan hikiseen juoksuun, varmaankin 7 astetta. Olin päättänyt juosta ohuella pitkähihaisella ja pitkillä juoksutrikoilla joissa oli tasku puhelinta ja energiageeliä varten. Niin ja auton avainta varten. Lippis päässä ja numerolappu vattan kohdalla.

Ja sitten jo mentiin, lähtölaukaus tuli nopsaan ja tossua toisen eteen. Olin päättänyt mennä tunteen mukaan ja viime hetkellä päätin, että en vahtaa juurikaan aikaani kellosta ja katon sitä ensimmäisen kerran vasta 5 km kohdalla. Ensimmäiset kilometrit meni isossa porukassa ja Niilon vierellä, juoksu tuntui niin hyvältä että oi että, useinhan se tuntuu ensimmäisen kahden kilsan ajan hienolta ja nopeelta ja mahtavalta. No, tuntui hyvältä seuraavatkin kilsat, mutta vähän ennen puoliväliä eli viittä kilometriä kävi raskaammaksi ja ehdin jo ajatella, että voi voi mitenköhän raskasta tulee loppujuoksu olemaan. Otin energiageelin juuri ennen 5 km:n huoltopistettä josta sain pahvimukillisen vettä. Kävelin veden juonnin ajan ja sitten heti taas juoksemaan. Viiden kilsan ajan vilkaisin ja se oli jotain 25 min ja sillä hetkellä tiesin, että en tule pääsemään tätä juoksua alle 50 min vaan menee yli koska vauhti hidastuu väkisinkin loppupuoliskolle vaikka se ei todellakaan ollut tarkoitus. Mutta siltä tuntui ja niin siinä taisi käydä. Kuitenkin loput kilsat meni ihan hyvällä kohentuneella fiiliksellä, joku ulkomaalainen (kai) mies juoksi samaa vauhtia kuin minä ja sille huikkasin 7 km kohdalla, että enää kolme kilometriä, jaksaa jaksaa.

Viimeisen parin kilsan aikana oli muutamassa kohtaa ihan kunnolla maa jäässä ja lunta, siinä piti vähän miettiä ettei liukastu. Jotenkin hassua, että vielä lunta.

Raholan kympin 2022 maali häämöttää. Kuva @seonvillemoro
Raholan kympin 2022 maali häämöttää. Kuva @seonvillemoro

Syke mulla oli selkeästi maksimisykealuella melkein koko juoksun ja mietin mun uusia sykerajoja, että meneeköhän nyt oikein. Jaksanko muka juosta näin kauan ja tasaisesti maksimialuella, kaipa sitä sitten jaksaa jos ei aivan maksimilla mene. En tiedä, mutta ihan suht hyvää ja sujuvaa tekemistä se oli ja aika pian se 10 km menee, jossain vaiheessa oli enää kilometri ja sen jälkeen puoli kilsaa maaliin. Hieman kiristin tahtia ja kanssani samaa vauhtia juossut mies oli jossain vaiheessa pinkaissut musta ohi joten päätin ottaa hänet kiinni. Maalisuoralla yritin kannustaa miestä ottamaan loppukiriä, mutta ei hänestä irronnut. Musta irtosi ja maalin tupsahdin ajassa 52:31. Ihan ok. 50 aikaa toivoin ja 54 aikaa pelkäsin eli siihen väliin meni.

Loppukirin jälkeen maaliviivan ylitys ja se on ohi nyt! Kuva @seonvillemoro
Loppukirin jälkeen maaliviivan ylitys ja se on ohi nyt! Kuva @seonvillemoro

Mää oon sitä mieltä, että tästä on hyvä lähtee kohti kesän vauhteja.

Raholan Kymppi on mukava juoksutapahtuma, hyvin järjestetty ja jotenkin miellyttävän oloinen. Puhtilaisten keskuudessa oli tunnelmaa jos toistakin juoksun jälkeen. Tehtiin superennätyksiä, meni viisaasti ja tasaisesti, tuntui takkuiselta, jäi toivomisen varaa, meni hyvin.

Härre ei päässyt tapahtumaan osallistumaan töiden takia ja juoksi kympin testilenkkinsä iltapäivällä kolmen asteen lämpötilassa jäätävän kylmässä sateessa. Hänen kympin aikansa oli 46:55. Olen tyytyväinen härren aikaan ja hänkin kyllä 🏃🏻‍♂️

Jaanaba 💕