Ironman Finland Kuopio-Tahko kisaviikko

10.08.2021

Ohhoh perhana niin se vaan on se tämän kesän isoin ja hienoin ja kamalin ja inhottavin ja inspiroivin koitos edessä tulevana lauantaina 14.8.2021. Täyden matkan kisa Ironman Finland Kuopio-Tahko.

Uintia tiedossa 3800m, pyöräilyä 180km ja juoksuakin maratoonin verran 42,2km.

Nyt jo? Siis nyt jo? Justhan siihen oli vielä kuukausikaupalla aikaa.

Kyllä ajatukset pyörivät, että mitenkähän matkasta taas selviää vaikka kuinka tämä on oma neljäs täyden matkan koitos. On se kuulkaa niin pitkä matka, yrittää siinä nyt sitten edetä parasta mahdollista vauhtia noin puolen vuorokauden verran. Yhteensä 226 km. Se on pitkä matka se kun sen taapertaa omin käsin, omin jaloin ja omalla keholla. Ja vielä mielen tuntemukset siihen päälle.

Uintireitti 3800m. Kuva ironman.com.
Uintireitti 3800m. Kuva ironman.com.

Mutta sinne on ilmoittauduttu ja sinne mennään, molemmat härren kanssa osallistutaan ja onpa mukana kolmas puhtilainenkin.

Omana ajatuksena kisan etenemisestä on, että saisin mentyä kisan samoilla systeemeillä kuin puolimatkan kisan Turussa. Eli puristamatta jotta se mahdollisimman hyvä fiilis kisasta jää ja sama hyvä / hyvähkö fiilis jopa olisi kisan ajan. Tiedän kyllä, että matka on niin pitkä, että vaikka mitä tekisi niin fiilikset vaihtuvat päivän aikana laidasta laitaan, mutta kuitenkin, ymmärtänette pointin.

Mää uskon, että ihan hyvin se menee jos vaan vanhan rouvan paikat pysyvät kunnossa, ettei tule mitään sellaisia kremppoja, että ei esimerkiksi pystyisi juoksemaan vaan pitäisi kävellä pitkiäkin matkoja.

Pyöräreitti 190km (kahtena kieppinä + siirtymä). Kuva ironman.com.
Pyöräreitti 190km (kahtena kieppinä + siirtymä). Kuva ironman.com.

Kyllä mulla loppujen lopuksi taitaa olla ihan hyvä fiilinki asian suhteen ja jopa odotan kisapäivää ja ikäryhmien starttia joka on klo 7:45–8:00.

Tämä Tahkon kisaan osallisuminenhan on mun viime vuoden osallistuminen joka siirtyi tälle vuodelle koska korona esti tämänkin tapahtuman vuosi sitten. Samoin meidän Tahkon majoitus on varattu jo viime vuodeksi ja sekin siirrettiin nyt tulevalle viikonlopulle. Majoitumme jonnekin mökkeröiseen tällä kertaa ja paikan päälle ajelemme jo torstaina. Sitten perjantaina saadaan ihan rauhassa hoitaa kisa-asioita kuten ilmoittautuminen ja pyörän ym. tavaroiden vaihtopaikalle vieminen.

Juoksureitti 42,2km (neljä kierrosta). Kuva ironman.com.
Juoksureitti 42,2km (neljä kierrosta). Kuva ironman.com.

Aion juosta vanhoilla Adidas Ultraboost tossuillani kuten Turun puolimatkallakin. Niissä on toisen kengän pohja vähän liikaa kulunut, mutta ne ovat mun parhaat juoksutossut tällä hetkellä. Ostin vähän aikaa sitten uudet Ultraboost 21 juoksutossut ja ne eivät ole kovin täydelliset. Liian klohmot ja niillä ei ole niin kiva juosta. Saavat jäädä koirankusetuskengiksi ja "aina välillä vaan" juoksukengiksi klohmoutensa takia.

Kaikkea tällaista minä mietin tulevasta viikonlopusta. Avoimin mielin tekemään omaa sujuvaa suoritusta.

Taidan tehdä postauksen tulevan perjantaipäivän tapahtumista, tämmöisessä isossa kisassa on kaikenmoista tehtävää ja hoidettavaa ennen seuraavan aamun starttia.

puhtitriathlon.com