Iina, harrastuksena triathlon

28.02.2021
Kuva Arto Köykkä.
Kuva Arto Köykkä.

Kuka olet ja kerro hieman muutakin itsestäsi.

- Olen Iina, ihan tavallinen tallaaja Pirkkalasta :)


Miten päädyit harrastamaan triathlonia?

- Päädyin triathlonin pariin 1,5 vuotta sitten osallistuttuani Puhti Triathlon-seuran järjestämiin kehonpainotreeneihin, jossa Puhtivalmentaja Jaana houkutteli kokeilemaan kyseistä lajia. Ensimmäinen reaktio oli luonnollisesti, että ööö, en todellakaan, mutta jostain kumman syystä löysin itseni pian uimahallista opettelemassa vapaauinti tekniikkaa. Parasta oli huomata, että triathlonia voi todellakin harrastaa ihan tavalliset ihmiset, ei siis tarvitse olla valmiiksi tehty teräksestä. Puhti Triathlon-ryhmässä on kaikenlaista porukkaa, osa on harrastanut vuosia ja osa aloittelee lajin parissa. Silti treenataan yhdessä, jokainen omalla tasolla ja omilla tavoitteilla.


Mikä triathlonissa kiehtoo eniten?

- Ehdottomasti lajin monipuolisuus ja itsensä kehittäminen. En ole vielä ehtinyt kyllästyä yhteenkään lajiin ja aina löytyy treeneistä jotain uutta. Iso osa treeneistä on peruskestävyystreenejä, joka on helpottanut myös omaa palautumista hektisestä työarjesta.


Millaisista treeneistä pidät?

- Kaikki treenit maistuu. Pitkien peruskestävyyslenkkien jälkeen maistuu kovatehoiset vedot ja toisin päin. Jokaiselle treenille on paikkansa ja valmiiksi suunnitellussa ohjelmassa on huomioitu sekä lepo että teho. 


Aiotko osallistua kesällä triathlontapahtumiin?

- Kyllä aion, mikäli vain olosuhteet sen sallivat. Viime kesän Kangasala Triathlonin perusmatkalta jäi sen verran hampaan koloon, että täytyy lähteä kirimään aikaan. Olisi myös mukava osallistua oman kylän Pirkkala Triathloniin.


MItä muuta mielen päällä?

- Mietiskelen, että voikohan tosiaan olla niin, että seuraavan kerran pääsee uiskentelmaan sitten märkäpuvussa järveen.