Heidin kisaraportti: Sääksi Triathlon 10.7.2022

12.07.2022

Osallistuin 11. Sääksi Triathlonin perusmatkalle sunnuntaina 10.7.2022. Ilmoittauduin viimeisenä ennakkoilmoittautumispäivänä ja ajatus kisaan lähtemisestä oli tullut edellisenä päivänä. Tämä on toinen kisani tähän kesään, ensimmäinen oli kesäkuussa Pirkkalassa sprinttimatka.
Kisaviikon treeniohjelmaa oli muutettu hieman ajatellen sunnuntain kisaa ja valmistelevat treenit tuli tehtyä ja hieman tankattua edellisenä päivänä. Lauantai-iltana tuli pakattua kaikki tarvittavat mukaan ja varmistus vielä aamulla ennen lähtöä. Kyytiin otettiin myös Puhti treenikaveri, joka osallistui kisaan myös. Matkalla yhdessä funtsittiin että mihis sitä on taas lupautunut osallistumaan :)

Kisapaikkana toimi Kiljavan opisto Nurmijärvellä, paikalle löydettiin helposti ja osallistujia kokonaisuudessa tapahtumaan oli 58 (sis. kaikki matkat ja sarjat). Kisapaikalla oltiin ajoissa, joten ehdin hyvin tutustumaan alueeseen ja tsemppaamaan kisatovereita, joilla lähtö oli jo aiemmin. Vaihtomatka uinnista pyörälle yllätti hieman, se oli noin 300m ja portaat rannalta piti nousta ylös. Rannassa kävin katsomassa uinnin starttipaikan ja ah, miten ihanan kirkasta vettä. Pohja näkyi hienosti. Ei turhaan mainostettu että on kirkasvetinen järvi.

Kuva Anna-Mari Riihimäki

Vaikka ajoissa olin kisapaikalla, silti tuntui että kiirus tuli. Äkkiä vaatteet vaihtamaan ja kuuntelemaan kisainfoa joka oli puoli tuntia ennen lähtöä. Infon jälkeen porukka lähti rannalle valmistautumaan uintisuoritukseen, startti klo 13.00. Vesi oli 21 asteista, tuntui tosi hyvältä ja hyvä fiilis lähdössä. Päätin, että lähden viimeisten joukossa niin saan mennä omaa tahtia. Reitti oli selkeä, vastarannalle ja takaisin. Hieman ehkä paremmin näkyviä reittimerkkejä olisi kuitenkin kaivannut suunnistusta helpottamaan.

Kuva Juhani Haake

Uinti (1500m) meni hyvin, kokonaisaika 39min 35 sek, olen tyytyväinen. Vaihtomatkan otin rauhassa, koska siirtymä oli suht pitkä ja rappuset huomioiden. Vaihtopaikalla nopeasti märkäpuku pois, energiaa ja pyöräkamat päälle ja menox!
Pyöräily meni todella hyvin, reittinä oli kiertää 3 x 15km lenkkiä, joten kokonaismatka 45km. Reitillä oli sopivasti ylä- ja alamäkeä, ei kuitenkaan mitään suuria korkeuseroja. Ensimmäinen kierros meni tutkaillessa, toinen ja kolmas sitten lennokkaasti, kun reitti oli tuttu. Pyörän kokonaisaika 1h 31min. Ja tähänkin olen tyytyväinen, pyöräosuus tuntui tosi hyvältä.

Nopea vaihto ja viimeisen lajin kimppuun. Juoksu on itselle se akilleen kantapää tällä hetkellä ja päätin jo alussa, että juoksu menee ihan sillä flow'lla mikä sillä hetkellä on. Reitti oli 98% pururataa, joka on maastona haastavampi kuin asfaltti. Jalat tuntuivat ja olivatkin raskaat. Juoksu oli 3 x 3,5 km lenkki, eli hieman yli 10km lenkki kierrettävänä. Väkeä tuli vastaan ja reitillä tsempattiin toisia, joten omakin juoksu sai näistä aina hieman lisäpontta. Lopulta sain juosta maaliin kierrokselta ja fiilis todella hyvä! Aika 1h 9 min. Itselle hyvä aika, ottaen huomioon, että alla jo suoritusta paljon ja juoksu ei ole vahva itselle.

Taas yhtä kokemusta rikkaampana!!
Summa summarum: Todella kiva kokemus! Sain vahvistusta itselleni, että jaksan uida lähes yhteen pötköön 1500m ja juoksussa ei tullut jalkoihin kipuja, mitä joskus treeneissä tulee.
Sää oli mitä loistavin, oma huoltojoukko priimaa ja yhteishenki alueella, bueno! Ja hienosti oli Puhti edustettuna eri sarjoissa. Tiimissä on voimaa!