Heidin kisaraportti: Kisko Triathlon 29.6.2024

02.07.2024

Kisko Triathlon 29.6.2024

Perusmatkan kisa 1500m-40km -10km

Vähän taas "ex tempore" kisaan osallistuminen. Olin kuullut muilta puhtilaisilta, että Kiskossa on hieman haastava kisamaasto, varsinkin jos on lämmin päivä. Kiskon kisasta oli muodostunut jo ihan oma käsite😊 Tästä huolimatta ilmo sisään ja kisaamaan.

Kisaviikon maanantaina sääennuste lupaili huikeaa +31 lämpötilaa Salon seudulle ja se sai hieman enemmänkin kuin tuskahien pintaan… Onneksi ennuste muuttui loppuviikkoa kohti maltillisemmaksi, hieman kahdenkympin päälle. Joten minimitavoite "maalinpääsy" vaihtui "säädylliseen aikaan suorittamiseen".

Liikkeelle lähdettiin luottopakkini Anna-Marin kanssa lauantaiaamuna klo 7.30 aikaan. Ilmoittautuminen oli klo 9-11, niin olimme hyvissä ajoin mestoilla ja oli aikaa tutustua lähtöpaikkoihin ja maastoihin.

Varusteiden asettelua
Varusteiden asettelua

Eipä ollut turhaan mainostettu, että Kiskossa on hieman haastava kisamaasto, sillä siltä se näyttikin. Esimerkiksi vaihtoalueelta pyörän lähtö tapahtuu käytännössä pystysuoraan ylämäkeen, samoin juoksu startataan nurmikkorinteeseen! Kun olimme ilmoittautuneet ja saaneet kamat laitettua paikoilleen, niin lähdettiin Puhtijengin kanssa tutustumaan uinnin lähtöpaikkaan. Luoksemme tuli kilpailunjohtaja antamaan vinkkejä suunnistamiseen. Puheesta loisti kokemus, mutta myös vahva varsinais-suomalainen murre, joka saa aina hymyn huulille😊  Tuuli kun teki tepposia myös Kirkkojärvessä, sillä tällä kertaa aallot tarjoiltiin vaahtopäiden kera, halusi tai ei. Mieltä rauhoitti se, että harjoitusta on tullut Loukonlahden aaltokoneessa, joten no panic.

Uinti 1500m 34:46
Startti klo 12 ja liki sadan hengen yhteislähtö uimaan oli tosiasia. Taktiikkani oli lähteä rauhassa ja maltillisesti. Poijuja oli yhteensä 5 kierrettäväksi ja onnistuin kiertämään ne suht läheltä joten paljoa ei tullut "sakkolenkkiä". Epäilen, että joillekin aallot aiheutti hieman tuskaa uinnissa. Uinnista jäi hyvä fiilis ja aikakin oli itselle mieluinen.

T1 2:40
Vaihto meni hyvin, vaikka uinnista oli hieman nousua vaihtoalueelle. Myös uimalakki piti muistaa jättää sille varattuun sankoon.

Pyörä 40km 1:30:11
Lähdössä nousua ja nousua oli aika paljon 40km matkalla. Tuuliolosuhteet iski välillä vasten kasvoja (tai tarkemmin pyörään) ja aiheutti muutamia jänniä tilanteita, jolloin mietin, että kumpaankohan tien reunaan se tuuli aikoo minut viskata. Pyörä tuntui osittain raskaalta, kun ylämäkeen joutui polkemaan vastatuuleen ja aukealla paikalla tuuli otti pyörään kiinni. Kisareitti oli nopealla vilkaisulla kaunista maalaismaisemaa, sitä voi fiilistellä sitten joku toinen kerta.

Startti pyörään
Startti pyörään

T2 01:52

Juoksu 10km 58:57
Juoksun profiili jännitti eniten, etukäteen saatujen tietojen perusteella. Juoksureitti juostiin kaksi kertaa 5km lenkki. Reitti oli osittain asfalttia ja osittain hiekkatietä. Reitti tarjoili nousuja, laskuja ja laakson, jossa ilma ei juurikaan vaihtunut ja aurinko pääsi lämmittämään oikeinkin mukavasti. Vauhti oli alkuun ihan jees, hieman alle 5:30 min/km. Oli pätkiä, joissa tietoisesti juoksi hitaammin ja muutaman mäen joutui kuitenkin kävelemään, jotta jäi vielä voimia jatkaa toinen kierros loppuun. Viimeinen kilometri tuntuikin kivalta, ehkä siksi kun tiesi, että tuon ja tuon mäen jälkeen pääsee maaliin.

Myös muillakin hieman pää painuksissa 😀
Myös muillakin hieman pää painuksissa 😀

Loppuaika 3:08:26

Kisaan valmistautuminen ja tankkaus ja kisaenergiat meni nappiin. Olo tuntui energiseltä, vaikkakin osittain olikin raskaan oloista. Ekan kerran kisoissa menin pyöräosuuden omalla geelicoctaililla (sokeria, maltoa ja elektrolyyttejä). Ennen uintia otin geelin, pyörän geelit oli juotavassa muodossa ja juoksussa taas geelit. Tämä toimi hyvin sekä loistavaksi pre-mealiksi on osoittautunut riisipuuro mansikkahillolla. Avot!

Kisasta jäi kaiken kaikkiaan tosi hyvä fiilis ja se toimi hyvänä kisakauden niin sanottuna tiiserinä. Kolmen viikon päästä kisa Teiskossa ja jos vielä sitten Vierumäen kisaan elokuussa.

Puhtilaisista Kiskossa oli myös Anna-Mari, Krista ja Mikko R. Mikko A. toimi reportterin roolissa.

Triterkuin,
Heidi