Heidin kisaraportti: Finntriathlon Vierumäki, sprintti 12.8.2023

15.08.2023

Heidin kisaraportti Finntriathon Vierumäen sprinttimatkalta 12.8.2023

Finntriathlon Vierumäki Sprintti

  • 400m uinti
  • 20km pyörä
  • 5 km juoksu

aika 1:22:35

"Emmää enää mihkään kisaan tänä kesänä mee" oli jo muodostunut mantraksi. Osallistuin Pirkkala Triathlonin sprinttimatkan kisaan kesäkuussa ja päätös siitä, että se oli kesän ainoa kisa, oli aika vahva. Ajattelin keskittyä treeneihin, en ottanut itselleni mitään paineita siitä jos (kun) en ehdi kaikkia treenejä tekemään ja menin kesän vähän ehkä fiiliksen mukaan. Olin siirtynyt toukokuussa takaisin kolmosryhmään (4 treeniä viikossa) kesän ajaksi juuri sen vuoksi, kun tuntui, ettei aika riitä kaikkeen, kaikille ja kaikkien kaikkeen. Ja tämä oli kyllä hyvä päätös.

Sitten loppui lomat, alkoi elokuu ja treenikaverini Anna-Mari sai houkuteltua minut (jopa naurettavan helposti🙂) osallistumaan kanssaan Vierumäen sprinttiin (tarjolla oli perusmatkakin, mutta eihän me nyt sille lähdetä🙂- mentaliteetillä). Ilmoittautuminen tehtiin lähes viime tipassa, luonnollisesti. Mietimme, että kuinkahan meidän mahtaa siellä käydä, kun onhan kyseessä kuitenkin THE Finntriathlon, eli todellakin next level aiempiin kyläkisoihin verraten, joihin olen osallistunut. Taas ajatuksella "jonkunhan se viimeinenkin pitää olla".

Perjantaina työpäivän päätteeksi nopeasti kaikki kamat kasaan (onneksi kaikki tuli pakattua mukaan🙂) ja auton nokka kohti Vierumäkeä. Sprinttimatkan lähtö oli lauantaiaamuna jo klo 10, joten yöpyminen kohteessa oli jopa "pakollista". Vierumäellä olimme klo 19 aikaan, check-in ja sit kuuntelemaan kisainfoa klo 20. Iloksemme huomasimme, että Vierumäelle kisailemaan oli saapunut Puhti Triathlonista myös Juuso, Soila ja Mikko. Kisainfoa ennen vielä ehdin tehdä kisailmoittautumisen ja samalla sain kolme eri väristä pussukkaa "Mitäs näihin sit tulee?". Tämä oli se yksi next level kyläkisoihin verraten, eli kaikki varusteet (pyöräilyssä tarvittavat ja juoksussa tarvittavat) laitettiin valmiiksi omiin pussukoihin. Kisainfon jälkeen lähdimme vielä porukassa tsekkailemaan kisa-aluetta, uinnin ja pyörän / juoksun lähtöalueita. Uintimatka on lyhyt, 400m pienessä, kirkkaassa Valkjärvessä, josta jyrkkä nousu vaihtoalueelle, eli taattu maksimisyke pyörälle lähtiessä. Nopeat mielikuvaharjoitukset vaihtoalueilla ja sitten olikin aika mennä nukkumaan, jotta on sitten ajoissa aamulla valmiina: ready-steady-go!

Hyvin nukutun yön jälkeen klo 7 aikaan hotellin aamupalalle, kamojen vienti vaihtoalueelle ja jännitysmomentti aamuun oli vielä se, että onko pyöräni vielä tallessa. Jätin sen yöksi auton katolle, luonnollisesti lukittuun telineeseen ja hieman illalla vielä arvelutti jättää yön yli katolle, mutta siellä se olla möllötti. Eli no worries siitä.

Aamu meni nopeasti ja starttipaikalla olimme hyvissä ajoin. Hieman mietitytti, että mihin kohtaan rolling start- jonoa itsensä änkisi. Olin ajatellut, että uinnissa menisi noin 9 minuuttia, olihan matka kuitenkin lyhyt.

Uintipaikalle matkalla Anna-Marin kanssa. Kuvan otti Mikko.
Uintipaikalle matkalla Anna-Marin kanssa. Kuvan otti Mikko.

Uinti 8:53

Uinti meni todella hyvin, suunnistus onnistui hyvin ja uin rauhallista tahtia. Jälkeenpäin ajattelin, että olisin voinut ehkä uida kovempaakin, mutta kun tiesin sen jyrkän nousun vaihtoalueelle, niin rauhallisempi uinti oli hyvä vaihtoehto. Uintiaika 8:53, eli alle tavoitteeni. Kuulutusten kera ylös järvestä, lakki ja lasit veke ja menoksi! GoGo!

Kuva: Mikko.
Kuva: Mikko.

T1 5:47

Mäki oli jyrkkä ja kävelin koko matkan, tietäen kuitenkin, että syke on aika lailla maksimin hujakoilla. Lopussa uskalsin ottaa muutaman juoksuaskeleenkin. Nopeasti märkkäri pois- ei toteutunut kohdallani. Lahje jäi jumiin ajanottosensoriin ja tasapaino ei ollut 100%, niin meinasin horjahtaa varustenaulakkoon. Se vasta olisi ollutkin…😂Aika 5:47, plaah, noh, eikun polkemaan

Pyörä 40:22

Vihdoin irtaannuttuani märkäpuvusta, hyppäsin pyörän selkään ja edessä oli 3,5km siirtymä isolle tielle, jossa kierrettiin 2 kertaa 6,5 km lenkki, maasto oli ylös-alas-ylös ja toiseen suuntaan luonnollisesti vastatuuli. Koko pyöräosuus VK2 alueella, muutama korkkaus jopa maksimin puolelle, mutta tunne itsellä kuitenkin hyvä ja vahva. Saapuessani pyörällä jälleen vaihtoalueelle, ilokseni huomasin, että valkut Jaana ja Juha olivat tulleet meitä kannustamaan! Aika 40:22, oli hyvä pyörä. Tavoite oli noin 40 min hujakoissa.

T2 1:42

Tässä nyt ei ollut mitään erikoista kommervenkkejä eikä vipstaakeleita, vaan äkkiä monot jalkaan ja viimeiselle osuudelle, eli golfrataa kiertämään.

Juoksu 25:50

Juoksu on minulle se haastavin osuus ollut. Kehitystä kauden aikana on tullut kyllä paljon. Tavoitteena oli juosta alle 5:30min/km. Lähdin juoksemaan mielestäni tuota vastaavaa vauhtia ja ekan kilometrin kohdalla huomasinkin, että vauhtini olikin n 5:10 luokkaa. Ja jaloissa (ja keuhkoissa) tuntui hyvältä. Annoin siis mennä tällä fiiliksellä. Juoksu meni lopulta itselleni todella hyvään aikaan 25:50, eli siis 5:10min/km keskivauhtiin. Loppusuoralla sain vielä kiriapua Anna-Marista, kiitos siitä🙂

Kisan kokonaisaika 1:22:35, sijoitus naisissa 14/78 ja kokonaismäärässä 54/144.

Olen ihan supertyytyväinen tähän kisaan. Kaikki meni todella kivasti, järjestelyt oli hyvät ja keli mitä mainioin. Toki täytyy muistaa, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen, joten kehitettävää on vielä paljon, mutta tähän hetkeen ja saavutukseen olen todella tyytyväinen. Tästä on hyvä lähteä kohti syksyä ja alkavaa PK-kautta kakkosryhmän treeniohjein.. Kiitos Puhti Triathlon ja valkut, Jaana ja Juha, kannustajat, treenikamut, kotijoukot, yms🙂 Ja kiitos Anna-Mari, kun houkuttelit lähtemään mukaan. "Kuumaa-Ylivoimaa"

Kuva: Emmi.
Kuva: Emmi.
Kuva: Emmi.
Kuva: Emmi.

Sprinttiterveisin,

Heidi