Emman kisaraportti: Tarmo Triathlon 6.8.2023

10.08.2023

Emman kisaraportti Tarmo trtiathlon, Noormarkku 6.8.2023

Tänä kesänä melkein jäi triathlo kisat kokonaan kokematta! Olis varmaan paras miettiä jo talvella valmiiksi mihin kisoihin menee ja ilmottautua, muuten menee jahkailuksi mennäkkö vai ei. Kesän kisat alkaa olla lopussa, niin nyt oli pakko toimia, muutamaa viikkoa ennen kisaa ilmottauduttiin seurakaverin kanssa samaan aikaan ja sitten alkoikin jännitys alkaako kisat jännittämään :D

Kisojen jännittäminen on hassu juttu, kun ei siinä oikeesti oo mitään jännitettävää. Tällä kertaa selvisin melko vähällä jännittelyllä, mitä nyt tuli uniin kertaallen kisat, joissa uinti oli vaihdettu soutuun uima-altaassa, eksyin pyörämatkalla ja muut oli jo maalissa ennen kun pääsin juoksuosuudelle. Unta lukuunottamatta muuten meni odottelu iisisti muilta oppineena pyrin ajatukseen: se kisa on vaan treenisuoritus muiden joukossa.

Uinti 600 m

Tein etukäteen suunnitelman, että uinnin pyrin meneen rauhallisesti, niin että olis mahdollisimman kiva uinti ja hyvä fiilis. Ei mennyt yhtään suunnitelman mukaan, alussa tuli sekoiltua ihan liian kovalla tahdilla (ei missään nimessä näy vaudissa, kun tekniikka katoo hosuessa) ja puolivälissä matkaa komensin mielessäni, nyt rauhotu ja sit sai mentyä vähän rennommin. Uinnin aika 9:37, hemmetin nopee! No sen verran voin toki paljastaa, että uinti Tarmossa mentiin myötävirtaan joessa joka lähes tuplasi oman uintinopeuden. Että sinänsä, vaikka mitä sekoilua oli alussa, niin nopeesti meni. Suosittelen tätä kisaa kaikille, joilla uinti jännittää, kellumalla virran mukana olis aika kivassa ajassa vaihtoon päässyt. 😉

T1

Vaihto on kyllä melkosta säätöä, kun ei ole kokemusta riittävästi. Sain päähäni pukee pyöräilypaidan uinnin jälkeen märkään ihoon ja siinähän sitten menikin useempi minuutti. No siitä on halutessaan kyllä helppo nipistää aikaa jatkossa.

Pyörä 21,5 km

Mietin etukäteen pyörän osalta, että meen mahdollisimman reippaasti sen osuuden, ei kauheesti himmailuja. Pyöräily on ollut super kivaa koko kesän, kiitos Puhdin Mallorcan pyörämatkan huhtikuussa, jossa lähti pyöräilyn vautikammo. Pyöräily meni ihan kivasti, siinä huomas sykkeissä että taitaa se kisailu kuitenkin vähän kropassa jännitää, mutta ehkä sekin aina vähän helpottaa mitä useemmin tätäkin harjottelee. Reitti oli hyvin merkitty ja kerrankin autoilijat väisti oikein reilusti ohituksissa, harvinaista herkkua. Tavotteena oli myös muistaa ottaa energiaa 20 min välein ja lähes siinä onnistuin, hyvä minä. Se on jotenkin olevinaan yllättävän vaikeeta muistaa.

 T2

Vaihto oli urheilukentän päädyssä ja vaihdon vieressä oli maaviiva. Mun uni oli kuitenkin vähän enneuni: vaihtoon mennessä ensimmäiset kisailijat oli jo maalissa, mutta ei nyt sentään kaikki :D Vaihto meni vähän reippaammin kun edellinen, mutta siinäkin tarvittaessa reilusti parannettavaa.

Juoksu

Tähänkin etukäteen suunnitelmaa, meen VK1 ja VK2 välimaastossa, pyrin meneen mahdollisimman tasasesti ja saamaan kivan juoksun. Eka kilometri oli vähän takkusta ja mietin että mitäköhän tästä tulee. Kesän alussa juostiin 5 km kisanomainen testilenkki ja se oli jotain ihan hirveetä, nyt kuitenkin meni ekan kilsan jälkeen ihan mukavasti eikä yhtään tuskaisesti. Näissäkin kisoissa oli juoksussa mukavaa toisten kannustamista ja tsemppailua, kiva tunnelma. Juoksu oli edestakainen matka melko tasaista kevyenliikenteen väylää. Kääntöpaikan jälkeen muistin taas energiat ja otin vielä yhden geelin huiviin. Paluumatka meni nopeen tuntusesti, olis vielä voinu vaikka jatkaa pidempäänkin.

Viimenen 300 m juoksusta mentiin urheilukentällä ja oli niin hauska, kun kentän kulmalle pääsin niin maalviivalta kuuluu seurakavereiden kannustushuutoja. Oli kun olis suuremmissakin kisoissa ollut, kovat taputukset ja kannustukset sain. On siis viimeisenä maaliin tulossa ainakin se hyvä puoli, että kaikki muut kisaajat on kannustamassa jo katsomossa ja saat parhaat aplodit!

Etukäteen suunnitteluun kuului myös viimekesästä oppineena, että joku ottaa kuvaa vähintään maalissa, niin parempi tuulettaa oikein kunnolla, se ainakin meni ihan suunnitelman mukaan.

Tarmo triathlon oli kyllä kiva tapahtuma, hyvät järjestelyt ja oli tosi hauska päivä useemman seurakaverin kanssa sporttaillessa. Huippua kun sai kivoja kuviakin, kun yksi Puhtilaisista oli kannustusjoukoissa ja huolehti kaikista meistä hyvät kuvat matkan varrelta.

Terkuin

Emma