Ei täyden matkan triathlonkisaa tänä kesänä

01.06.2020

Tavoite oli osallistua elokuussa täyden matkan triathlokisaan (uinti 3800m, pyörä 280km, juoksu 42,2km) Tahkolla. Piti tulla ensimmäinen Ironman-merkkinen täyden matkan triathlontapahtuma Suomeen ja siihen ilmoittauduin monien muiden joukossa. Toisin kuitenkin kävi koska tuli tauti korona joka on laittanut koko maailman sekaisin ja kisa siirtyi ensi vuoteen.

Triathlontapahtumia kesältä on peruttu yksi toisensa jälkeen ja osasin kyllä odottaa, että ei sitä vielä elokuusssakaan kisailla joten siinä mielessä ei täysin yllätyksenä tullut.

Harmittaa joo, että en pääsekään ylittämään itseäni noin puolen vuorokauden mittaisella suorituksella, mutta tärkeintä tässä kaikessa on ihmiset ja ihmisten hyvinvointi ja olisin hämmästellyt suuresti mikäli tällanen tapahtuma olisi järjestetty.

Juhaba eräällä pyörälenkillänsä.
Juhaba eräällä pyörälenkillänsä.

Mun seuraava täyden matkan triathlonkisa tulee olemaan sitten vuonna 2021 Tahkolla kun osallistuminen siirtyi sinne.

Treenaamisen suhteen mikään ei kuitenkaan muutu vaan treenit jatkuvat kuin olisivat jatkuneet ilman tätä kisan peruuntumistakin. Parasta mahdollista täyden matkan triathlonkuntoa haetaan ja tehdään edelleen sinne elokuulle saakka jonka jälkeen on taas mukava aloittaa peruskestävyyskausi.

Mulle liikunnoissa tärkeintä on hyvä kunto ja sen kautta tulevat terveyshyödyt. Nuo asiat ovat tärkeämpiä kuin tapahtumiin osallistuminen tai kilpaileminen muiden kanssa ja kaiken lisäksi liikunta ja liikunnallinen elämä on kivaa, se on sitä elämää mitä minä haluan elää joten senkin puolesta treenit jatkuvat eikä kesän kisojen peruuntumisen takia tullut minkäänlaista motivaation laskua. Ehkä jopa päin vastoin, osaan jotenkin omituisella tavalla harmituksen kanssa osaan nauttia siitä, että ei tarvitsekaan mennä sinne överipitkään ja kaikki tunteet odottavasta ilosta epätoivon mutiin saakka läpikäytävään kisaan vaan saan kokonaisen vuoden lisää treeniaikaa tätä pitkää kisaa varten. =)

Syksyllä alkaa PUHTI triatlhonryhmät (3 eri tason ryhmää)  ja tällä kertaa mukana on ryhmä sellaisillekin ihmisille jotka eivät harrasta liikuntaa eivätkä ole yhtään liikunnallisia, mutta halua olisi aloittaa harrastus. Lue lisää https://www.puhtitriathlon.com Mikään ei ole palkitsevampaa kuin saada ihmiset innostumaan liikunnasta ja onnistumaan saamaan elämäänsä säännöllisen harrastuksen.

Jaanaba =)