Ei tartte pihistää

01.06.2020


Nimittäin ruuasta. Mulla on periaate, että kun kerran haluan syödä terveellisesti ja monipuolisesti niin sen voin ja saan tehdä. On ihan ok ostaa keholle ja mielelle hyvää ruokaa, sitä mitä ne kaipaavat,  katsomatta kilohintoja tai kuitin loppusummaa. Ostaa varsiparsakaalia ja tuoreita vadelmia välillä ja laittaa rahaa komputsoihin tai kaupassa appelsiineista puristettuun mehuun. Jos tekee mieli hieman kalliimpaa versosalaattia niin sinne vaan, ostoskoriin.

Olen sitten tarkempi muiden asioiden kanssa ja säästän rahaa muista asioista, mutta ruokaa täytyy saada just niin terveellistä ja ihanaa kuin itse haluaa.

Täydellisenä kasvissyöjänä syön kasviksia hirmuisesti ja ei se perus kasvisruoka nyt niin kallista ole, ei varmasti yhtään kalliimpaa kuin sekasyöjän ruokakaan varsinkin jos käyttää paljon papuja, kikherneitä ja linssejä proteiinin saamiseksi. Kallista on sitten tuoreet marjat ostettuna ja muut "hifistely"sapuskat, valmiit smoothiet tai mehut.

Tuorepuuro (en muista mistä alkuperäinen resepti on)

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl tahinia
  • 1,5 rkl chian siemeniä
  • kardemummaa
  • suolaa
  • marjoja

Tämä ruoka-asiakin kuten niin moni muukin asia on sellainen, että kukin tehkööt sen kanssa kuten parhaaksi katsoo. Paitsi, että kyllä joka iikan kannattaa keskittyä ruuan terveellisyyteen, yksinkertaisesti ihan vain oman terveytensä kannalta sillä epäterveellinen ruokavalio on yhteydessä moniin sairauksiin, epäterveellisen ruokavalion haitat syntyvät pitkällä aikavälillä, vuosikymmenten kuluessa.

Terveellinen ruokavalio sen sijaan edistää hyvinvointia ja jokainen voi koostaa itselleen ja omiin tapoihin sopivan terveellisen ruokavalion.

Kasviksia, hedelmiä, marjoja

Hyviä, pehmeitä rasvoja siemenistä, avokadosta, rypsi- ja oliiviöljystä.

Viljat täysjyvänä ja proteiiniksi tofua, linssejä, papuja.

Niin ja kannattaa muistaa, että se mikä ratkaisee on ruokavalion koostumus pitkällä aikavälillä eli kyllä sinne joukkoon jätskiä ja namia ym. herkuksi kutsuttavaa mahtuu.

Jaanaba =)