2 x 15km juoksu ja tossut täydelle matkalle

21.03.2020

Juoksu 1h32min (ke)
keskisyke 135, maksimi 145
6:09 min/km, 15 km

Juoksu 1h33min (la)
keskisyke 128, maksimi 137
6:11 min/km, 15 km

Tossuina Adidas Ultra Boost.
Tossuina Adidas Ultra Boost.

Tällä viikolla mulla on monta juoksua, esimerkiksi kaksi 15 km pk-lenkkiä. Toisen juoksin keskiviikkona ja toisen tänään lauantaina.

Arvaa mitä? Juoksu on tosi mukavaa, se sujuu tänä päivänä ja ennen kaikkea tuntuu hyvältä. Välillä tuntuu niin pirun hyvältä, että vain hymyilyttää, oli sitten vk- tai pk-juoksu. Se, että liikunta saa hymyn huulille on liikunnallisen elämän parhaita puolia.

Sekä ke että la juoksin härren kanssa ja juoksimme molempina päivinä saman reitin. Sama reitti ainakin sen takia, että oli kiva vähän vertailla lenkkien vauhteja ja sykkeitä.

Keskiviikon lenkki työpäivän jälkeen.

Lauantain lenkki vapaapäivänä.

Keskiviikkona lyhyempi treeniviikko takana.

Lauantaina enemmän treeniä takana, kuorma tuntui kehossa.

Keskiviikkona tunteella pk2-alueella.

Lauantaina härren vetämänä syke alun jälkeen tarkasti 130  koko lenkin ajan.

Keskiviikon sykekäyrä.
Keskiviikon sykekäyrä.
Lauantain sykekäyrä.
Lauantain sykekäyrä.

Lopputulemana se, että la treeni jossa syke pysyi suht tarkasti 130 eikä seilannut enempää ylös-alas meni paremmin ja energiaa oli paremmin ja vauhti oli suhteessa parempi. Kannatti testailla.

Suosittu pk-lenkin mitta tai kesto on varmasti 10km tai 1h, mutta meillä ohjelmassa on jonkin verran tällaisia pidempiä peruskestävyyslenkkejä. Kun on paljon harrastanut niin 15km menee siinä missä kymmenenkin ja omat tavoitteet huomioon ottaen on jopa aiheellista juosta tämän mittaisia lenkkejä muiden lenkkien ohessa.

Mulla juoksu tuntuu erityisen hyvältä kun olen malttanut syödä normaalisti eli terveellisesti ja monipuolisesti ja säännöllisesti, mutta jos elimistössä on karkkipäivän jäämistöä niin heti takkuaa. Olo on silloin huono treenaamiseen ja se on yksi syy miksi haluan pitää herkuttelupäivän mahdollisimman harvoin.

Vihreä on minttu.
Vihreä on minttu.

Elokuussa jos vain tämän koronaviruspandemian takia pääsee niin olen menossa sinne Ironman Kuopio-Tahkolle jossa juoksuosuus on maratonin verran eli 42,2 km. Milläs tossuilla sen sitten aion juosta? Näillä näkymin Adidas Ultra Boosteilla jotka ovat sopivat pitkälle matkalle. Kenkä istuu jalkaan kuin sukka, onhan päällinen hyvin sukkamainen ja pohja on vaimentavaa Boost-vaahtomateriaalia ja askellus tällä tossulla on joustavan sujuva. 

Meillä härren kanssa on ollut jo vuosia Adidas Ultra Boost -tossuja, milloin minkäkin värisiä ja tälläkin hetkellä mulla on jopa neljä paria näitä. Yhdet sisäjuoksuun, yhdet koiranpissatuskävelyyn ja ehkä koiranpissatusjuoksuun, sitten kahdet ulos juoksuun. Lisäksi juoksen yksillä New Balance tossuilla jotka ovat myös erittäin mieluisat ja hyvät, vähemmän vaimennetut vain kuin Ultra Boostit ja siksi en laita niitä maratonin mittaiseen juoksuun.

Lempitossut.
Lempitossut.

Näistä uusista mintun vihreistä Ultra Boosteista tuli heti mun lempijuoksutossut, niilä vedin tämän päiväisen 15 kilometrisen tuolla Tampereen kuivilla ja hiekasta harjatuilla kaduilla. Oli mahtavaa! Mut juoksuhan on.

Mulla on tällä viikolla hurjasti juoksua verrattuna normaaliin sillä ke juoksin sen 15km, to oli kova juoksu 11km, la 15km ja huomenna sunnuntaina vielä viikon pisin ja samalla hitain lenkki. <3

Jaanaba =)