10 km testijuoksu 24.4.2021

24.04.2021
  • Juoksu 48min 48sek
  • Keskisyke 166, maksimi 178
  • 10km, 4:52/km
Fiilis ennen lenkkiä ja lenkin toteutus menivät tällä kertaa täysin nappiin.
Fiilis ennen lenkkiä ja lenkin toteutus menivät tällä kertaa täysin nappiin.

Oma uus kympin ennätys tuli tänään ja se on kuulkaa ilon asia meikäläiselle! Tärkeintä on itse liikunta, mutta on myös erittäin iloista, että oma liikkuminen kehittyy myös ja vauhdit kasvavat varsinkin kun haluan osallistua triathlonkisoihin ja ensi elokuun täyden matkan kisasta olisi ihan kiva joskus päästä maaliinkin

Voin sanoa, että täti on tyytyväinen omaan tämänpäiväiseen testikymppiin.

Aamulla jo kun olin koiran kanssa lenkillä oli sellainen olotila, että tänään on hyvä päivä juosta kymppi ja niin pitikin olla, onhan treeniohjelmassa huomioitu tämänpäiväinen kova juoksu, treenit ovat tähdänneet myös siihen ja lepoa on ollut riittävästi jotta juoksu kulkisi hyvin. Vähän harmittelin, etten tajunnut lähteä heti aamusta juoksemaan kun tunnelma oli niin hyvä. Mutta harmittelut ei auttaneet sillä olin koiran kanssa lenkuralla ja kotiin kun pääsin niin alkoi jo olla nälkä ja syödä piti.

Söin lounaan ja sitten vasta joskus 14 maissa laittelin energiat juomapulloon ja juoksukuteet päälle. Vain pari tai neljä :D  astetta lämmintä ja sellainen kirpeä ilma, vähän kuin pakkasilma muttei kuitenkaan. Päädyin ohuisiin juoksuvaatteisiin ettei tulisi liian kuuma, trikoot, pitkähihainen paita ja kesäjuoksutakki. Panta vielä päähän, mutta ei missään nimessä käsineitä sillä kovassa vauhdissa mulla kädet kuumenevat hirmuisesti.

Välikahveet ennen juoksua.
Välikahveet ennen juoksua.

Ovesta pihalle ja menoksi. En tarkalleen tiennyt millaisia vauhteja odottaa sillä olen juossut niin paljon juoksumatolla talven aikana, että tarkat vauhdit on jääneet näkemättä.

Olin valinnut 10km reitiksi lempireittini Pirkkalassa, se on sellainen lenkki missä mulla on ne parhaimmat juoksufiilikset tulleet viime vuosien aikana. Reitillä on mäkiä niin ylös kuin alas ja silti se on ollut mulle aina hyvin sujuva lenkki.

Lempilenkkini Pirkkalassa.
Lempilenkkini Pirkkalassa.

Ei muuta kuin tossua toisen eteen ja kilometri kilometriltä etenemistä. Kello ilmoitti jokaisen kilometrin vauhdin ja ne olivat hyviä, sellaisia joihin olin heti alkunsa tosi tyytyväinen. Jokainen, jopa sen kilometri jossa tuntui olevan (ja varmaan olikin) ylämäkeä koko ajan oli ihan vauhdikas. Ja alamäet rullasivat mukavasti. Mulla oli koko juoksun ajan hyvä fiilis, missään vaiheessa ei tuntunut pahalta vaikka isolla sykkeellä juoksinkin. Napsu alle sen mitä se syke voisi olla niin hyvin menee, se oli mun taktiikka ja toi varmasti sen parhaan tuloksen.

Dataa.
Dataa.

Edellinen kympin ennätys mulla on vuodelta 2017 Raholan kympistä ja se on 0:49:28 2017. Vitsit miten hieno fiilis, että vaikka olen tässä jo monta vuotta saanut lisää ikää (ja ensi viikolla sitä tulee taas lisää) niin ennätyksiä paukkuu. PUHTI triathlonin treeniohjelma on kyllä purrut meikäläiseen hyvin ja puree toivottavasti jatkossakin.

Jaanaba :)