10 km juoksu lämpimässä kelissä

17.04.2021
  • Juoksu 58min 48sek
  • 10km, 5:52 min/km
  • Keskisyke 140, maksimi 160
Mettäpolkua hieman tällä lenkillä.
Mettäpolkua hieman tällä lenkillä.

MIkä ihana juoksusää oli tänään. Tuntuu ihan siltä, että kesä on tullut heti suoraan talven jälkeen vaikka asia ei varmasti ihan niin ole. Kai tässä välissä on kevättäkin ollut ja uskon, että viileämmät kelit palaavat vielä ennen kesää.

No joka tapauksessa oli tosi hieno juosta ohuessa juoksupaidassa ja trikoissa, ihan parasta kun aurinko vielä paahtoi selkeältä taivaalta. Härre pukeutui tapansa mukaan tuhdimmin ja laittoi oikein takinkin päälle.

Mulla oli ohjelmassa tänään 10km:n juoksu josta 2km peekoota, 2km veekoota, 2km peekoota jne kunnes 10km on täynnä.

Lähdimme härren kanssa iltapäivällä juoksemaan ja ensimmäinen puoli kilometriä tarvottiin mettäpolkua ennen kuin rupesimme tassuttelemaan asvaltilla. En mitenkään erityisesti tykkää juosta mettässä kun siellä pitää olla niin valppaana kaiken suhteen. Joskus se on ihan kivaa ja joku tämmönen tämän päivän 500m metsäpolkua ei kyllä haittaa yhtään mitään. Kaikkein mieluiten juoksentelen asvaltilla ja toistaiseksi juoksujalkani ovat sitä kestäneet ihan hyvin, ei ole juurikaan ollut mitään juoksusta johtuvia vaivoja tässä 10 tai yli vuoden aikana.

Juoksu meni kokonaisuudessaan hyvin, vk-juoksuosuuksien kilometrivauhdit olivat 4:57-5:18km/min ja syke siellä täällä vk-alueella, ala- ja yläalueella. Oli alamäkeä ja oli ylämäkeä eli kaikin puolin mukava juoksu, tykkäsin tosi paljon.

Lämpö on ystäväni.
Lämpö on ystäväni.

Mulla on ollut samankaltainen juoksu jo muutaman kerran menneinä viikkoina ja se on mennyt keskimäärin ihan ok. Joku kerta tunnelma oli semmoinen, että piti enemmän puristaa ja sitten joku kerta koko juoksu meni kuin vettä vain kuten tänään, fiilis juoksusta oli tosi hyvä ja arvosanaksi tälle lenkille annan ysi miinus. :)

En mitenkään suuresti ole seurannut juoksuvauhtejani, mutta nyt olen vähän enemmän alkanut analysoida, että mitä vauhtia sitä oikein juostaankaan määrätyillä sykealueilla. Juoksen lähes aina syke edellä, sykkeen mukaan ja vauhti on sitten se mitä se on. Kehittymiseen ei auta vauhtien älytön kyttääminen ja varsinkaan niistä stressaaminen. Kehitystä kyllä tulee ja kyllä tässä hyvä meininki on ensi elokuun Ironman Finland Kuopio-Tahkoa ajatellen. Sinne triathlonin täydelle matkalle (uinti 3800m, pyörä 180km, juoksu 42,2km) olemme edelleen suuntaamassa Härren kanssa. Viime vuoden ilmoittautuminen siirtyi tälle vuodelle koska kisaa ei järjestetty viime vuonna elokuussa Koronaongelman takia.

Jaanaba :)