.

PUHTI triathlon

Ui. Pyöräile. Juokse.

PUHTI triathlonryhmät aikuisille alkavat 2.9. 2024

PUHTI triathonryhmiä on kaiken tasoisille harrastajille, sohvaperunoista täyteen matkaan.

puhtivalmentaja@gmail.com, 040 5819 145 Jaana

Yleistä PUHTI triathlonryhmistä:

Eri tasoisille triathlonharrastajille ja triathlonista kiinnostuneille löytyy treeniohjelma ja PUHTI triathlonryhmä. Tule mukaan harrastamaan. Hyvä kunto ja hyvä mieli, se on parasta mitä liikunta antaa.

Me, PUHTI triathonin valmentajat Jaana ja Juha Sjöblom, haluamme jakaa triathlonharrastuksen monipuolista iloa ja todella toivomme, että mahdollisimman monelle liikuntaa harrastavalle tai sitä aloittavalle tulee ilmi, että triathlon oikeasti sopii kaikille! Se on ihan mahtava harrastus ja sen voi aloittaa missä vaiheessa elämää tahansa. Voit oppia uimaan, juoksemaan ja pyöräilemään ja kehittyä siinä ja vielä hyvällä mielellä!

Kokenut harrastaja pystyy parantamaan aikoja ja kehittymään hyvin suunnitellulla treenillä ja ohjelmalla, saa vertaistukea muilta harrastajilta kun treenataan porukassa!

Parhaimmillaan triathlon on elämän mittainen harrastus josta saa hyvän kunnon, niin henkisen kuin fyysisen ja kestävyysliikuntaharrastus auttaa jaksamaan arjessa paremmin.

PUHTI triathlonryhmissä on mukana kaiken tasoisia ja monen ikäisiä harrastajia eli älä epäile oman kuntosi, ikäsi ym. suhteen vaan tule mukaan. Omaa ryhmää miettiessä tärkeimpänä asiana se, kuinka paljon haluaa treenata viikossa. 

PUHTI triathlonin pääpaikka on Pirkkalassa ja yhteistreenejä on myös ympäristökunnissa kuten Ylöjärvellä ja Tampereella. Kaikki uimavuorot ovat Ylöjärven uimahallissa.

PUHTI triathlonryhmien treeniohjelma on nousujohteinen, kehittävä ja tavoittelee aina syyskuussa alkavan peruskuntokauden kautta seuraavan kesän hyvää triathlonkuntoa.

Voit harrastaa PUHTI triathlonryhmässä ja osallistua tai olla osallistumatta kesän triathlontapahtumiin. Meillä on aina ollut mukana molempaa porukkaa.

Puoliso samaan hintaan mukaan harrastamaan. Eli jos sinulla on puoliso joka haluaisi harrastaa kanssasi triathlonia olette molemmat erittäin tervetulleita mukaan täysvaltaisina jäseninä ja hinta on sama mitä se olisi yhdeltä henkilöltä.

Kaikki puhtilaiset liitetään PUHTI triathlon -seuraan ja osallistuessasi tapahtumiin voit ilmoittaa seuraksesi PUHTI triathlon

Mihin tahansa PUHTI triathlonryhmään voi osallistua vaikka ei osaisi vapaauintia. Meillä on viikottainen uintiopetusvuoro jossa opetetaan uinti aivan alkeista saakka ja jokainen puhtilainen sen varmasti oppii. Eli voit olla Sohvaperunat-ryhmässä tai Ykkösryhmässä tai jossain muussa ryhmässä ja saat hyvän uintiopetuksen ja jossain vaiheessa kautta uintisi on ihan varmasti jo tosi hyvää.

PUHTI triathlonryhmissä voi olla mukana niin kauan tai vähän aikaa kuin haluaa, kuukausi kerrallaan. Jos haluat lopettaa niin ilmoita kuukauden 15 päivään mennessä asiasta suullisesti tai viestillä niin seuraavan kuukauden ohjelmaa ja laskua ei enää tule.

Ilmoittaudu mukaan: puhtivalmentaja@gmail.com tai 040 5819 145 Jaana Sjöblom

Huom! Kattava infotilaisuus elokuussa 2024 kaikille uusille puhtilaisille.


Triathlonryhmien esittelyt:

PUHTI triathlon Ykkösryhmä

🏊🏼🚴🏽🏃🏽‍♀️

PUHTI triathlon ykkösryhmä alkaa syyskuussa peruskestävyyskaudella eli syksyllä aina parannetaan omaa peruskestävyyspohjaa jotta sitten voidaan kehittyä sen "päälle".

Ykkösryhmän treenitunnit tavoittelevat tietenkin hyvää kestävyyskuntoa ja myös puolimatkan triathlonin sujuvaa suorittamista itselle hyvään aikaan.


1️⃣ Nousujohteisessa, kehittävässä treeniohjelmassa 5–6 treenipäivää viikossa

2️⃣ "Riittävästi" treenitunteja🤩

3️⃣ Yhteistreenit kahdesti viikossa

4️⃣ Samanhenkistä treeniseuraa

5️⃣ Juoksua, uintia, sisällä ja ulkona pyöräilyä. Voimaa.

PUHTI triathlon ykkösryhmä on siis tarkoitettu sinulle joka haluat harrastaa ja kehittyä ohjatusti ja sinulle sopii kuusikin liikuntakertaa viikossa, ykkösryhmässä treenitunteja tulee viikottain 6,5–11. Jos tämä treenituntimäärä tuntuu sopivalta niin ykkösryhmä on juttusi vaikka et haluaisi osallistua triathlontapahtumiin. PUHTI triathlonryhmissä toiset käyvät triathlonkisoissa ja toiset eivät.

Kaksi ohjattua yhteistreeniä viikossa on mukavan sosiaalista ja motivoivaa kun tapaat valmentajia ja kaltaistasi treeniseuraa säännöllisesti. Olemalla säännöllisesti yhteydessä valmentajaan mahdollistaa hyvän kehittymisen.

Sinulla on jo tai olet valmis hankkimaan harjoistuvastuksen ja pyörän jotka mahdollistavat sisäpyörätreenit heti syksyllä.

Oli vapaauinti hallussa tai ei🏊🏻‍♂️🏊🏼‍♀️

PUHTI triathlonryhmään osallistuakseen ei tarvitse osata lainkaan vapaauintia. Meillä on järjestetty viikottainen vapaauinnin opetustunti ja siellä lähdetään liikkeelle aivan nollasta, siis niistä ihan perusasioista. Opetellaan käsiveto kohta kohdalta, käden palautus, hapenotto, kiinnitetään huomiota vartalon hallintaan ja pyritään saamaan jokaisesta puhtilaisesta hyvä vapaauimari. Meillä on erittäin hyvä osaaminen aloittelevan uimarin uimaan opettamisessa.

Vapaauinnin oppimiselle pyydän antamaan aikaa ja ajatuksena onkin, että koko syksy syyskuun alusta vuodenvaihteeseen opetetaan vapaauintia jonka ohella ja jälkeen aletaan tekemään erilaisia uintitreenejä.

Jos taas vapaauinti on hallussa niin silloin hyppäät heti monipuolisten uintitreenien pariin muiden vapaauintia osaavien puhtilaisten kanssa.

Juoksu🏃🏻🏃🏽‍♀️

Ykkösryhmän juoksutreeneissä (kuten kaikissa muissakin ryhmissä) juostaan omilla vauhdeilla, kehitytään omana itsenä. Kaikki yhteistreenit on suunniteltu niin, että jokainen saa hyvän hyödyn treenistä, juuri sellaisen kun ajateltu oli treenin aiheena sitten peruskestävyys, vauhtikestävyys ym. Ykkösryhmässä mukana on eri vauhtisia harrastajia joka kaudella ja kaikki löytävät PUHTI-ryhmistä varmasti oman vauhtista seuraa.

Pyöräily🚴🏼🚴🏽‍♀️

Ykkösryhmässä pyöräillään syys- ja talvikaudella sisällä. Meillä on sekä liikuntatiloissa olevaa sisäpyöräilyä että netin välityksellä tapahtuvaa. Sisäpyöräilyyn tarvitset pyörääsi harjoitusvastuksen. Keväällä siirrymme maanteille.

Treeniohjelma📋

Treeniohjelma lähetetään sähköpostiin joka kuukausi ja tosiaan painottuu aluksi hyvään tekemiseen peruskestävyyden parissa. Peruskestävyys on se asia, mistä me emme PUHTI valmennuksessa jousta vaan huolehdimme, että jokainen puhtilainen ymmärtää mistä on kyse ja miksi sitä pitää ja kannattaa tehdä! Treeniohjelmaa oppii helposti lukemaan ja sitten tarvitaan vain toteutus, mitä tarkemmin noudatat ohjelmaa sitä paremmin oma kehitys on nousujohteinen. Treenohjelma alkaa syyskuussa peruskuntokaudella ja kehittyy kohti seuraavaa kesää, tarkoituksena kohottaa kuntoa💪, kehittyä, mahdollisesti käydä triathlontapahtumissa (lyhyissä tai pitkissä)  ja myös pitää liikunnan ilosta kiinni.

Yhteistreenipäivät tiistai ja lauantai.

 • Ti klo 18  juoksu / pyörä Pirkkalassa + välillä esim. Mustavuori ym.
 • La klo 9–10 uinti Ylöjärven uimahallissa tai la klo 8–9 vapaauinnin opetus Ylöjärven uimahallissa (eli jompi kumpi uimavuoroista)
 • La klo 10.20–11.30 juoksu Ylöjärvellä

Hinta 85 € / kk

PUHTI triathlon Kakkosryhmä

🏊🏼🚴🏽🏃🏽‍♀️

PUHTI triathlon kakkosryhmä alkaa syyskuussa kuten kaikki muutkin PUHTI triathlonryhmät. Mukaan ovat tervetulleita kaikki jotka haluavat harrastaa triathlonia. Eli voit olla aloittelija tai jo aiemmin harrastanut. Tässä kehitytään ja treenataan omalla tasolla omien vauhtien, sykkeiden ja kunnon mukaan.


1️⃣ Nousujohteisessa, kehittävässä treeniohjelmassa 4–5 treenipäivää viikossa

2️⃣ Tykkäät kun liikunnat on suunniteltu puolestasi järkevästi

3️⃣ Yhteistreenejä kaksi kertaa viikossa

4️⃣ Halutessasi voit osallistua sprintti- ja perusmatkoille

5️⃣ Juoksua, uintia, sisällä ja ulkona pyöräilyä. Voimaa.

PUHTI triathlonryhmiin voi osallistua vaikka uinti ei vielä sujuisi, se opetetaan. Meillä on uintiopetus kerran viikossa ja opetamme sen aivan alusta lähtien eli sinun ei tarvitse olla ottanut kertaakaan vapaauinnin käsivetoa, opit varmasti uimaan sitä🤗 Jos osaat vapaauintia niin ohjattu uintivuoro on kerran viikossa!

Lue lisää profiilin linkistä ja ilmoittaudu mukaan!

PUHTI triathlon kakkosryhmä on siis tarkoitettu sinulle joka haluat harrastaa ja kehittyä ohjatusti ja sinulle sopii viisikin liikuntakertaa viikossa. Kaksi ohjattua yhteistreeniä viikossa on mukavan sosiaalista ja motivoivaa kun tapaat valmentajia ja kaltaistasi treeniseuraa säännöllisesti. Sinulla on jo tai olet valmis hankkimaan harjoitusvastuksen ja pyörän jotka mahdollistavat sisäpyörätreenin heti syksyllä.

Oli vapaauinti hallussa tai ei🏊🏻‍♂️🏊🏼‍♀️

PUHTI triathlonryhmään osallistuakseen ei tarvitse osata lainkaan vapaauintia. Meillä on järjestetty viikottainen vapaauinnin opetustunti ja siellä lähdetään liikkeelle aivan nollasta, siis niistä ihan perusasioista. Opetellaan käsiveto kohta kohdalta, käden palautus, hapenotto, kiinnitetään huomiota vartalon hallintaan ja pyritään saamaan jokaisesta puhtilaisesta hyvä vapaauimari. Meillä on erittäin hyvä osaaminen aloittelevan uimarin uimaan opettamisessa.

Vapaauinnin oppimiselle pyydän antamaan aikaa ja ajatuksena onkin, että koko syksy syyskuun alusta vuodenvaihteeseen opetetaan vapaauintia jonka ohella ja jälkeen aletaan tekemään erilaisia uintitreenejä.

Jos taas vapaauinti on hallussa niin silloin hyppäät heti monipuolisten uintitreenien pariin muiden vapaauintia osaavien puhtilaisten kanssa.

Juoksu🏃🏻🏃🏽‍♀️

Kakkosryhmän juoksutreeneissä (kuten kaikissa muissakin ryhmissä) juostaan omilla vauhdeilla, kehitytään omana itsenä. Kaikki yhteistreenit on suunniteltu niin, että jokainen saa hyvän hyödyn treenistä, juuri sellaisen kun ajateltu oli treenin aiheena sitten peruskestävyys, vauhtikestävyys ym.

Pyöräily🚴🏼🚴🏽‍♀️

Kakkosryhmässä pyöräillään syys- ja talvikaudella sisällä. Meillä on sekä liikuntatiloissa olevaa sisäpyöräilyä että netin välityksellä tapahtuvaa. Sisäpyöräilyyn tarvitset pyörääsi harjoitusvastuksen. Keväällä siirrymme maanteille.

Treeniohjelma joka kuukausi. Treenohjelma alkaa syyskuussa peruskuntokaudella ja kehittyy kohti seuraavaa kesää, tarkoituksena kohottaa kuntoa, kehittyä, mahdollisesti käydä triathlontapahtumissa ja myös pitää liikunnan ilosta kiinni.

Yhteistreenipäivät tiistai ja lauantai.

 • Ti klo 18 juoksu / pyörä Pirkkalassa + välillä esim. Mustavuori ym.
 • La klo 9–10 uinti Ylöjärven uimahallissa tai la klo 8–9 vapaauinnin opetus Ylöjärven uimahallissa (eli jompi kumpi uimavuoroista)
 • La klo 10.20–11.30 juoksu Ylöjärvellä

Hinta 85 € / kk


PUHTI triathlon Kolmosryhmä

🏊🏼🚴🏽🏃🏽‍♀️

PUHTI triathlon kolmosryhmä alkaa syyskuussa kuten kaikki muutkin PUHTI triathlonryhmät. Mukaan ovat tervetulleita kaikki jotka haluavat harrastaa triathlonia. Eli voit olla aloittelija tai jo aiemmin harrastanut.Sopii varmasti sinulle jos:


1️⃣ Pystyt sijoittamaan neljä liikuntakertaa viikkoosi
2️⃣ Tykkäät kun liikunnat on suunniteltu puolestasi järkevästi

3️⃣ Tykkäät käydä kerran viikossa yhteistreenissä
4️⃣ Ehkä suunnitelmissa triathlonin sprinttimatka?

5️⃣ Olet aloittelija tai jo triathlonia harrastanutPUHTI triathlon kolmosryhmään voi osallistua vaikka juoksu tai uinti ei vielä sujuisi, molemmat opetetaan ja aloitetaan tarvittaessa aivan alusta. Jos taas juoksu ja / tai uinti on tuttua niin pääset heti niitä toteuttamaan🤗

🏊🏼🚴🏽🏃🏽‍♀️

PUHTI triathlon kolmosryhmä on siis tarkoitettu sinulle joka haluat harrastaa ja kehittyä ohjatusti. Sinulla on jo tai olet valmis hankkimaan harjoistuvastuksen ja pyörän jotka mahdollistavat sisäpyörätreenin heti syksyllä.

Oli vapaauinti hallussa tai ei🏊🏻‍♂️🏊🏼‍♀️

PUHTI triathlonryhmään osallistuakseen ei tarvitse osata lainkaan vapaauintia. Meillä on järjestetty viikottainen vapaauinnin opetustunti ja siellä lähdetään liikkeelle aivan nollasta, siis niistä ihan perusasioista. Opetellaan käsiveto kohta kohdalta, käden palautus, hapenotto, kiinnitetään huomiota vartalon hallintaan ja pyritään saamaan jokaisesta puhtilaisesta hyvä vapaauimari. Meillä on erittäin hyvä osaaminen aloittelevan uimarin uimaan opettamisessa.

Vapaauinnin oppimiselle pyydän antamaan aikaa ja ajatuksena onkin, että koko syksy syyskuun alusta vuodenvaihteeseen opetetaan vapaauintia jonka ohella ja jälkeen aletaan tekemään erilaisia uintitreenejä.

Jos taas vapaauinti on hallussa niin silloin hyppäät heti monipuolisten uintitreenien pariin muiden vapaauintia osaavien uusien ja vanhojen puhtilaisten (kolmosryhmäläisten) kanssa.

Juoksu🏃🏻🏃🏽‍♀️

Kolmosryhmä on sellainen jossa osalle juoksuharrastus on tuttua ja osalle ei. Eli ohjelma ja treenit tekee jokainen oman tasonsa mukaan ja ne jotka kaipaavat opetusta kävelystä juoksuun, saavat sitä ja pikku hiljaa juoksu alkaa sujua.

Pyöräily🚴🏼🚴🏽‍♀️

Kolmosrymässä pyöräily on mukana heti syyskuun alusta saakka, syksyn ja talven pyöräilemme sisätiloissa ja sitten kevään tullen siirrymme maantielle.

🏊🏼🚴🏽🏃🏽‍♀️

Treeniohjelma joka kuukausi. Joka kuukausi sähköpostiin tulee treeniohjelma jossa jokainen treeni on selkeästi ohjeistettu. Treeniohjelma alkaa syyskuussa peruskuntokaudella ja kehittyy kohti seuraavaa kesää, tarkoituksena kohottaa kuntoa💪, kehittyä ja pitää liikunnan ilosta kiinni.

Yhteistreenipäivät keskiviikko ja lauantai:

 • Ke klo 18 juoksu / pyörä Pirkkalassa + välillä esim. Mustavuori ym.
 • La klo 8–9 uinti Ylöjärven uimahallissa (uintitreenivuoro tai vapaauinin opetus)

Hinta 69 € / kk


PUHTI triathlon Täysmatka kysy lisää:

puhtivalmentaja@gmail.com, 040 5819 145 Jaana

Täysmatkan yhteistreenipäivät tiistai ja lauantai.

 • Ti klo 18 juoksu / pyörä Pirkkalassa + välillä esim. Mustavuori ym.
 • La klo 9–10 uinti Ylöjärven uimahallissa tai la klo 8–9 vapaauinnin opetus Ylöjärven uimahallissa (eli jompi kumpi uimavuoroista)
 • La klo 10.20–11.30 juoksu Ylöjärvellä

PUHTI triathlon Sohvaperunat

🏃🏽‍♀️
Onko suunnitelmissasi kohottaa kuntoa, saada liikunta osaksi omaa arkea ja sitä kautta jaksaa ja voida paremmin?

Tiesitkö, että triathlon on hyvä tapa aloittaa liikunta ja sopii vaikka ei olisi koskaan harrastanut mitään? Monipuolinen kestävyysliikunnan laji jossa opit juoksemaan, pyöräilemään ja uimaan.🏊🏼🚴🏽🏃🏽‍♀️

PUHTI triathlon sohvaperunat alkaa syyskuussa 2023. Sopii varmasti sinulle jos suraavia asioita pyörii mielessäsi:

 • 1️⃣ Liikunta ei ole ollut elämässäsi mukana tai säännöllisestä liikunnasta on paljon aikaa
 • 2️⃣ Kuntosi on huono ja se näkyy arjen jaksamisessasi
 • 3️⃣ Kaipaat energiaa arkeesi
 • 4️⃣ Haluat muutosta ja haluat löytää liikunnan ilon elämääsi
 • 5️⃣ Toivot tällä kertaa, että liikunta olisi helppo aloittaa ja se pysyy mukana matkassa

Sohvaperunat on erittäin matalan kynnyksen ryhmä johon toivomme mukaan sellaisia harrastajia jotka eivät ole harrastaneet liikuntaa, mutta haluaisivat. Maltilla ja ohjatusti kaikki on helpompaa.

Sinun ei tarvitse osata mitään, kaikki opetetaan.

Tämä sohvaperunat-ryhmä on siis tarkoitettu sinulle joka et vielä harrasta liikuntaa, mutta haluaisit!

Kävelystä juoksuun, kuivalta maalta vapaauintiin, pyöräily haltuun.

Mitä, missä, milloin?

Nollasta vapaauintiin 🏊🏻‍♂️🏊🏼‍♀️

PUHTI triathlonryhmään mukaan tulemiseen ei tarvitse osata lainkaan vapaauintia. Meillä on järjestetty viikottainen vapaauinnin opetustunti ja siellä lähdetään liikkeelle aivan nollasta, siis niistä ihan perusasioista. Opetellaan käsiveto kohta kohdalta, käden palautus, hapenotto, kiinnitetään huomiota vartalon hallintaan ja pyritään saamaan jokaisesta puhtilaisesta hyvä vapaauimari. Meillä on erittäin hyvä osaaminen aloittelevan uimarin uimaan opettamisessa.

Vapaauinnin oppimiselle pyydmme antamaan aikaa ja ajatuksena onkin, että koko syksy syyskuun alusta vuodenvaihteeseen opetetaan vapaauintia jonka ohella ja jälkeen aletaan tekemään erilaisia uintitreenejä. Uimaopetus Ylöjärven uimahallissa la klo 8–9.

Jos taas vapaauinti on hallussa niin silloin hyppäät heti monipuolisten uintitreenien pariin.

Kävelystä juoksuun 🏃🏻🏃🏽‍♀️

Tässä ryhmässä ei tarvitse kertaakaan juosta itselleen liian lujaa vaan jokainen harjoittelee oman itsensä mukaan, kävelystä aloitetaan ja juoksuvauhdit näytetään ja opastetaan peruskuntoharjoittelu mielessä pitäen.

Pyöräily mukaan toukokuussa 🚴🏼🚴🏽‍♀️

PUHTI triathlon sohvaperunat-ryhmässä aloitamme pyöräilyn vasta kun pääsemme ulos pyöräilemään eli toukokuussa. Tämä sen takia, että tässä ryhmässä mukana olevilla ei tarvitse olla talvikauden sisäpyöräilyyn tarkoitettuja välineitä eli harjoitusvastusta ja esim. maantiepyörää.

Toukokuussa kun pyöräilyt ulkona alkavat, ihan minkälainen pyörä tahansa on ok.

Treeniohjelma joka kuukausi. Treenohjelma alkaa maltilla ja kehittyy kohti seuraavaa kesää, tarkoituksena kohottaa kuntoa ja kehittyä itselle sopivaan tahtiin.

 • Ke klo 18 kävely / kävely-juoksu / juoksu / pyörä Pirkkalassa + välillä esim. Mustavuori ym.
 • La klo 8–9 vapaauinnin opetus tai uintitreenivuoro (riippuu osaatko vapaauintia vai et) Ylöjärven uimahallissa. Uimahallimaksu sisältyy hintaan.

Hinta 69 € / kk


Voit maksaa seuraavilla Smartumin, Edenredin ja ePassin maksutavoilla:

 • Smartum mobiilimaksu

 • Edenred mobiilimaksu

 • ePassi liikuntaetu

PUHTI triathlon ry  on keväällä 2019 perustettu kestävyysurheilun seura joka kannustaa kuntoilijoita triathlonin pariin. Seura on tarkoitettu triathlonharjoittelusta kiinnostuneille kuntoilijoille ja urheilijoille. Erityisesti PUHTI triathlon ry haluaa kannustaa kuntoilijoita liikkumaan ja harrastamaan triathlonia. Triathlon on monipuolinen ja mukava harrastus joka sopii kaikille.

Seura toimii Pirkanmaalla.

Jos tarvitset seuraa jota edustaa kilpailuissa ja tapahtumissa liity PUHTI triathlon ry -seuraan

Jäsenmaksu vuodelle vuodelle 2024 on 20€
Jäseneksi liittyminen: Maksa jäsenmaksu seuran tilille ja ilmoita sen jälkeen asiasta sähköpostilla osoitteeseen puhtivalmentaja@gmail.com

Saaja: PUHTI triathlon ry,  Tilinumero: FI87 1492 3000 1099 23,  BIC: NDEAFIHH, Viesti: Jäsenen nimi. Jos haluat lopettaa seuran jäsenyyden, lähetä eroilmoitus sähköpostilla osoitteeseen puhtivalmentaja@gmail.com

Seuran säännöt