Projekti viherjauhe

01.02.2020


"VIherjauhe on yhdistelmä maailman ravinnetiheimpiä viherkasveja sekä maalta että vedestä."

Viherjauhe sisältää ison määrän ravintoaineita pienessä paketissa.

Mulla on kaapin perukoilla ollut jo varmaankin pari vuotta sellainen viherjauhepurnukka. Ostin sen joskus ja ajattelin käyttää smoothieissa, mutta en sitten käyttänytkään kovinkaan montaa kertaa koska viherjauheen maku oli öhöm, hieman outo. Se maistuu kuivatulle heinälle, aivan samalle mille haisee vaikkapa kanien ja jyrsijöiden kuiva heinä kun sitä eläinkaupasta ostaa. Mun ensimmäinen lemmikkieläin oli Aapeli-marsu jolle kuiva heinä oli osa päivittäistä ravintoa ja viherjauheen maku on täsmälleen sama kuin Aapelin heinän haju.

En ymmärrä miksi en jaksanut kokeilla ostamaani viherjauhetta usempaan kertaan sillä makuihinhan kyllä tottuu ja se mistä ei aluksi tykkää voi muodostua maistelukertojen jälkeen hyvinkin maukkaaksi. Olen vuosien mittaan päässyt korianterin kanssa sille tasolle, että siedän sitä jo. En tykkää, mutta siedän. Kahdeksan vuotta on mennyt tässä siedätyshoidossani korianterin kanssa.

Nyt mää kuitenkin aion viherjauhepurnukan sisällöin syödä, tai siis juoda. Olen aloittanut jo eli laitan jauhetta lasilliseen vettä noin teelusikallisen ja juon pois. Olen lasillisen viherjauhevettä juonut nyt jo noin parin viikon verran aamuisin. Makuun on alkanut todellakin tottua, se ei ole enää ollenkaan niin outo kuin aluksi, ei oikeastaan outo ollenkaan vaan miellyttävä. Uskomatonta, sillä aluksi se maistui suorastaan karmaisevalta jos totta puhutaan.

Viherjauheen sisältö:

  • vehnänorasjauhe
  • ohranorasjauhe
  • alfalfajauhe
  • spirulinajauhe
  • kaalijauhe
  • pinaattijauhe
  • nokkosjauhe
  • chlorellajauhe
  • moringa leli piparjuuripuun lehtijauhe

Muita ravinnerikkaita ruokia eli superfoodeja tai superruokia joita käytän päivittäin ovat marjat ja chiansiemenet. Kumpaakin laitan aamupuuroon.

Aamupala, kaurapuuroa marjoilla, chian siemenillä, maapähkinävoilla sekä kahvia kauramaidolla.
Aamupala, kaurapuuroa marjoilla, chian siemenillä, maapähkinävoilla sekä kahvia kauramaidolla.

Terveellinen ja monipuolinen kasvisruoka on se mitä minä ajattelen normaalista hyvästä syömisestä. Satunnaiset karkkipäivät ja ravintolasapuska silloin tällöin kuuluvat tähän kokonaisuuteen kyllä, mutta ei missään nimessä esimerkiksi joka viikko vaan harvemmin.

Kun ei käytä lisättyä sokeria syömisissään niin karkkipäivä tuntuu entistä makeammalta ja sitä kautta siitä tulee jotenkin huono pössis, sokeria tulee karkkipäivänä elimistöön aivan liikaa. Se tuntuu liialata jo vaikka yrittäisi ostaa karkkipäivän makeita maltillisesti. Sen liian sokerin määrän vaan huomaa, olo on hapan ja hankala, ei toivottu olo. Tämä asia voisi korjaantua sillä, että yhden karkkipäivän sijaan olisikin useampi päivä silloin tällöin jolloin nauttisi vain jotain makeaa, pikkasen.

Pääasiassa kuitenkin hyvää perusruokaa hyvistä yksinkertaisista raaka-aineista, sillä mennään päivästä ja viikosta toiseen.

Jaanaba :)